Copy

Villa for You

Bekijk deze e-mail in uw browser

Zorgen voor morgen


We vinden het altijd erg leuk om in deze nieuwsbrief te delen welke activiteiten wij voor onze bezoekers hebben en hoe zij deze ervaren. Wij helpen onze bezoekers graag met de juiste stappen te zetten zodat de dag van morgen iedere keer weer een beetje beter is. Om dit te kunnen blijven doen, moet er ook gewerkt worden aan de toekomst van Villa Vrede als organisatie: het jaarverslag moet geschreven worden, nieuwe vrijwilligers aangenomen en fondsen geworven. En niet geheel onbelangrijk: Villa Vrede gaat verhuizen! 

Er zijn weer nieuwe stappen gezet

Ons project 'Goede Buur én Verre Vriend' richt zich op meer mensen betrekken bij (de problematiek van) ongedocumenteerden. Dit doen we door regelmatig evenementen te organiseren om op een laagdrempelige manier mensen uit te nodigen om met ons en onze bezoekers kennis te maken. We houden daarom ook contacten in de stad warm om zo een breed netwerk op te bouwen en kennis te verspreiden. Daarnaast volgen we natuurlijk het nieuws en politiek om informatie te kunnen blijven delen. 

Villa Vrede bestaat dit jaar drie jaar en dat hebben wij op zaterdag 4 maart goed gevierd. Het thema was dit jaar 'Expeditie Villa Vrede'. De ongeveer 100 bezoekers moesten vijf opdrachten afmaken en daarna konden ze een klein cadeautje uitzoeken. De opdrachten bestonden uit een hindernisbaan, brood roosteren op een vuurtje, een oriëntatieopdracht (plaatsen van relevante plekken op de kaart van Utrecht), een cultureel fotospel en met spuitverf een mooi gezamenlijk doek opfleuren. De geschiedenis en toekomst van Villa Vrede kwamen ook aan bod met een mooie presentatie. Aan het eind van de dag kwam Magic Muble Jumble opnieuw langs om samen met ons muziek te maken waarna we tot 20.30 nog een gezellige disco hadden in onze woonkamer.
Mocht je het gemist hebben, probeer dan op ons evenement te komen in juni (houd daarvoor Facebook en onze nieuwsberichten in de gaten).

Belangrijk voor de bezoekers van Villa Vrede zijn natuurlijk ook de verkiezingen. Op donderdag 23 februari hebben we in gesprek met zo'n tien mensen gepraat over ons democratisch systeem, wat we kunnen verwachten van de verkiezingen en wat je zelf voor keuzes zou maken als jij in de regering zat. Dit leverde boeiende gesprekken op. 

Wil je ook een handje meehelpen?


We zijn blij om te kunnen delen dat er steeds meer taalmaatjes bijkomen waardoor wij meer taallessen kunnen organiseren. Ook Engelse les staat nu op de planning. We zijn nog wel dringend op zoek naar gastvrouwen en -heren die het leuk vinden om minimaal één dagdeel in de week bij Villa Vrede te zijn om te praten met bezoekers en de huishoudelijke taken te coördineren.

We zijn blij met alle steun die we op dit moment krijgen, zowel financieel als in spullen, tijd en betrokkenheid. Een aantal fondsen zoals het Oranjefonds, Kerk in Actie, KCU en PDU hebben ons dit jaar weer hulp aangeboden en daar zijn we erg blij mee. Nieuwe partners zijn KNR-PIN, Fundatie van den Santheuvel, Sobbe, Elise Mathilde en de Bresillac Foundation. Deze steun is hard nodig zeker omdat Villa Vrede dit jaar helaas moet verhuizen. Wil je meehelpen met zoeken of op een andere manier ons steunen? Stuur dan een e-mail naar info@villavrede.nl en we nemen contact met je op.

Met kleine stapjes komen we er wel


Op dit moment zijn er gemiddeld zo'n 30-50 bezoekers per dag. De meeste bezoekers zijn mannen, maar ook merken we dat er steeds meer vrouwen en kinderen komen. Zij hebben behoefte aan speciale vrouwen- en kinderdagen en die willen wij graag voor hen organiseren. We hebben dit in januari met succes georganiseerd en willen proberen maandelijks een dagdeel voor hen te organiseren. Een eerder gehouden dag over vrouwenrechten staat ook op de planning en naast Engelse les gaan we weer starten met pianoles. We zijn nog in overleg met de organisatie van Hagar tot Ruth om een naaigroep te starten op een tijdstip en plek dat voor onze mensen uitkomt. 

Al met al heeft Villa Vrede nog heel wat te doen dit jaar: van het organiseren van vrouwendagen, tot nieuwe gastheren en -vrouwen zoeken en dan ook nog eens verhuizen. Wij hebben er in ieder geval goede moed in dat zolang we samen maar hard genoeg werken, Villa Vrede straks weer een bijzonder mooi thuis is waar mensen kunnen ontmoeten, ontwikkelen en ontspannen!

 
De ontmoetingsplaats in Utrecht waar vluchtelingen altijd welkom zijn !
 
Interview Fatiha Miezour

Fatiha  is een alleenstaande moeder van twee jonge meisjes, 7 en 4 jaar oud. Ze komt uit Marokko en verblijft sinds 2012 in Nederland, zonder verdere familie. Fatiha is in afwachting van haar status als asielzoeker. Over twee maanden doet de rechtbank een uitspraak. 

Villa Vrede betekent voor Fatiah: familie. Dat ervaren haar kinderen ook zo. Ze komen hier graag om mee te doen aan activiteiten of om te spelen met andere kinderen. Dat contact is heel belangrijk voor hen. Fatiha wil tegen tegen mensen zonder papieren zeggen: wees sterk, houd vol. "Ik weet hoe moeilijk dat is, maar je moet moed houden voor je kinderen en actief blijven werken aan je toekomst. Alleen maar bezig zijn met angst en stress werkt verlammend. Daarom moet je iets doen".

Dit interview is onderdeel van Gezichten van Villa Vrede, dat volledig te lezen is op de website. 
 

Help ons met: 

Spullen:
Computers/Laptops
Seizoenskleding
Fietsen, sloten, lampen
(Rug)tassen
Drogisterijproducten e.d.

Wilt u iets anders doneren? Neem gerust contact met ons op.
Doe je liever mee? Kijk dan of we een vacature hebben die bij jou past. 
Doneer nu

Geef iedereen de kans om te participeren

Teken het manifest
 
Twitter
Website
E-mail
YouTube
LinkedIn
Copyright © *2014* *|VillaVrede|*.

U ontvangt onze tweemaandelijkse nieuwsbrief omdat u zich hiervoor heeft aangemeld.
Mocht u hiervoor geen belangstelling (meer) hebben dan kunt u zich hieronder afmelden. 

Ons e-mail adres is: info@villavrede.nl

Ons bezoekadres is:
Villa Vrede
Wijnesteinlaan 4
UtrechtUtrecht 3525 AL
Netherlands

Uitschrijven voor deze nieuwsbrief    |   Nieuwsbrief voorkeuren bijwerken    |   E-mail doorsturen

 


This email was sent to <<E-mail>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Villa Vrede · Wijnesteinlaan 4 · Utrecht, Utrecht 3525 AL · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp