Copy

Villa Vrede Nieuws

Bekijk deze e-mail in uw browser

Wij zijn open!

Villa Vrede is nu 3 maanden open en we merken dat steeds meer mensen ons weten te vinden (5-30 mensen per dag).
De kennismakingsdag in januari was een goede start om de ideeën van toekomstige bezoekers te verzamelen en mensen te interesseren om hun bijdrage te leveren aan het huis. De eerste weken kwamen vooral mensen die slapen bij Toevlucht ons bezoeken, maar ondertussen weten ook anderen ons te vinden.
De officiële opening op 1 maart werd door een grote groep mensen bezocht, waaronder de burgemeester die een inspirerende speech gaf en het samen maken van een schilderij startte met het schilderen van een zon. Lees meer

We zijn blij te kunnen melden dat vanaf juni, we een dag kunnen uitbreiden zodat we elke woensdag, donderdag en vrijdag open zijn van 10.00 -17.00.
We streven nog steeds naar 5-6 dagen open per week, wat we hopen aan het eind van het jaar te bereiken.

Activiteiten

Op elke woensdag wordt er taalles gegeven door een enthousiast team van vrijwilligers aan een groep van 6-12 mensen. Het is nog zoeken hoe we deze taallessen zoveel mogelijk kunnen laten aansluiten bij de wensen van de mensen. Hiervoor bezoeken we andere plekken waar les wordt gegeven aan anderstaligen en investeren we in het zoeken naar de juiste hulpmiddelen.
Voor een smakelijk hapje eten kunnen mensen wekelijks bij ons terecht. De bezoekers koken dan een halal maaltijd die vaak bestaat uit rijst en kip, op zijn Afrikaans klaargemaakt. Tot nu toe hebben we elke week nog iets anders gegeten en merken we dat vooral met peper vaak rijkelijk gestrooid wordt.
Informatie is essentieel om je te redden in Utrecht. Op verzoek van de bezoekers hebben we een drukbezochte (30+) informatiebijeenkomst georganiseerd eind maart. Hierin werden mensen geïnformeerd over hun basisrechten in Nederland. Naar aanleiding van deze bijeenkomst hebben we besloten om maandelijks kleinere toegespitste bijeenkomsten te organiseren in het Engels dan wel Frans. De Eerstvolgende bijeenkomst zal 5 juni plaatsvinden over medische zorg en rechten.
Sport en spel vinden hun weg met tafelvoetbal, tafeltennis, dammen, schaken, voetballen etc. Helaas is door intensief gebruik onze voetbaltafel onherstelbaar beschadigd, dus zoeken we een nieuwe. Deze maand hebben we voor het eerst zwemmen georganiseerd voor vrouwen en kinderen, wat we op vaste momenten willen laten terugkomen.
Muziek klinkt binnen en buiten de Villa. Op mooie dagen, wordt er Djembé gespeeld voor de deuren waar voorbijgangers, buurtbewoners en schoolkinderen erg van genieten. Zo'n 6 mannen en vrouwen zijn gestart met pianoles.
Activiteiten worden bijgehouden op de agenda van de website .

 

Plannen

We zijn hard bezig om ons moestuinproject van de grond te krijgen. We hebben een mooi stukje grond in Hoograven toegewezen gekregen en hopen dan ook binnenkort te starten.
Daarnaast proberen we nog voor de vakantie een fietsproject voor dames te organiseren. Het doel is dat vrouwen door middel van fiets- en verkeersles mobieler worden in de stad. Na afloop van de cursus krijgen ze een fiets, zodat ze daadwerkelijk hun nieuwe vaardigheden kunnen gebruiken.

De ontmoetingsplaats in Utrecht waar vluchtelingen altijd welkom zijn !
Vacatures
- huismeester http://www.vwcutrecht.nl/vacature/36039
- gastvrouw/heer vrijdag http://www.vwcutrecht.nl/vacature/35699
- fietsproject begeleider http://www.vwcutrecht.nl/vacature/36040
- taaldocent http://www.vwcutrecht.nl/vacature/35701

 
Spullen
- voetbaltafel
- kleren voor weggeefkast
- handdoeken en badkleding
- rubber laarzen en overals
 
Steun Villa Vrede
Villa Vrede probeert met verschillende organisaties in en buiten de stad samen te werken.
Zo worden activiteiten georganiseerd in samenwerking met bijvoorbeeld STIL, VWMN, Huize Agnes en anderen
.

Op 9 mei werd gezamenlijk een informatiebijeenkomst georganiseerd voor de bestaande en nieuwe raadsleden.
Facebook
Twitter
Website
E-mail
Copyright © *2014* Villa Vrede.


Uitschrijven voor deze nieuwsbrief    |   Nieuwsbrief voorkeuren bijwerken    |   E-mail doorsturen

Email Marketing Powered by Mailchimp