Copy

Villa for You

Bekijk deze e-mail in uw browser

De Villa Vrede familie


Veel vluchtelingen komen alleen naar Europa en hebben familie en vrienden achtergelaten. Ook zijn er vluchtelingen die met kinderen de gevaarlijke oversteek wagen of in Nederland kinderen krijgen. Bezoekers van Villa Vrede nemen soms hun kinderen mee en dan merken we dat het voor de andere bezoekers heel fijn is even weer een kleintje op schoot te hebben. Een welkome afleiding, maar tegelijk ook verdrietig omdat het hen doet denken aan hun eigen familie. 

Villa Vrede is voor veel mensen een familie geworden en dat beschouwt Villa Vrede als een groot compliment. Op dit moment zijn er zeer veel mensen op de vlucht en daar willen wij in Nederland op Wereldvluchtelingendag bij stilstaan. Op 20 juni is het weer zover en wil je zelf ook een dag genieten van interculturele uitwisseling dan ben je welkom bij Villa Vrede haar "Taste of cultures" op 25 juni. Tijdens deze dag kan je onze familie uit vele windstreken ontmoeten en leren kennen aan de hand van beelden, cultuur, muziek en eten.

Verhalen om te delen


Met familie doe je leuke dingen en deel je verhalen. We hebben genoten van het zeiluitje met ruim 25 personen, maar de zeilboot deed veel bezoekers ook denken aan de vlucht over zee op een gammel bootje.
Meer verhalen werden gedeeld op 28 mei tijdens het samen met Toevlucht en NewDutchConnections georganiseerde Hacking Habitat's 'To be but not to see'. Tijdens dit evenement was er een open podium en werden aan de hand van stellingen als 'To be and to be heard' en 'To be and to be free' verschillende aspecten van het bizarre systeem van het leven van ongedocumenteerden toegelicht. Indrukwekkende quotes, rappers en schilderijen kwamen voorbij. Ook konden bezoekers elkaar schilderen. Daarnaast werd er informatie over de Aan de Slag-campagne gedeeld en de recente informatie over BedBadBrood. Met ruim 50 mensen konden we onze verhalen delen. 

Twee weken eerder werden we verrast door een feestje. Bezoekers uit Ethiopië en Eritrea wilden graag alle betrokkenen bij Villa Vrede en andere hulporganisaties bedanken. De bezoekers hadden zelf geld ingezameld en alles was tot in de puntjes geregeld. De avond stond in het teken van heerlijk eten, gezelligheid en dansen. Zelfs de koffieceremonie ontbrak niet!

In en rondom Utrecht kennen we vele Armeense mannen, vrouwen en kinderen die naast de Villa Vrede familie ook veelal steunen op kerken en burgers. De kennis over Armenië is echter beperkt, vandaar dat we met STIL en de Armeense bezoekers een Armeense avond hadden georganiseerd op woensdag 18 mei. Naast heerlijk eten was er een uitgebreide presentatie en mogelijkheid tot discussie. We konden zo'n 40 mensen deze avond verwelkomen. 

Met open armen


Villa Vrede voelt als een familie en nieuwe leden worden met open armen ontvangen. Met hulp van extra vrijwilligers is het Villa Vrede gelukt de afgelopen twee zomers en tijdens feestdagen open te blijven en dat hopen we nu weer te kunnen. Wil jij van de zomer (en/of daarna) ook met open armen bij ons ontvangen worden en een steentje bijdragen? Laat het ons weten! 

Graag willen we (anonieme) donateurs ook eens in het zonnetje zetten. Iemand was laatst jarig en vond eigenlijk dat zij alles al had. Om die reden besloot ze haar verjaardagsgeld aan Villa Vrede te doneren. Onze familieleden worden steeds creatiever in het inzamelen van geld. We hebben al heel wat trouwe vrienden die regelmatig doneren, maar ook dergelijke acties zijn super welkom nu helaas de fondsen teruglopen. Dank voor deze geweldige gedachte en bijdrage!

Sinds kort is er op vrijdagmiddag theaterles bij Villa Vrede voor bezoekers en vrijwilligers. Theater is een goede manier om elkaar te leren kennen en geeft mensen ook de mogelijkheid emoties te uiten. We zijn op dit moment hard aan het werken aan een voorstelling door en voor de buurt. Wil je komen kijken? Houd dan goed onze agenda in de gaten! 

Villa Vrede is sinds kort lid van Wijkconnect Hoograven: een online buurthuis van de Utrechtse wijk. Wij hopen zo de buurt meer te betrekken en te informeren over activiteiten bij Villa Vrede: beter een goede buur én een verre vriend toch?

Familiefestiviteiten


De Villa Vrede familie is een familie waarvan ieder persoon een bijzonder verhaal heeft. Ontwikkelen, ontmoeten en ontspannen zijn onze kernwaarden en waarmee kunnen wij deze beter tot hun recht laten komen dan met onze buurtactiviteiten?

De familie wordt alsmaar groter en wij willen jullie dan ook heel graag uitnodigen voor ons interculturele evenement "Taste of Cultures" op 25 juni ter ere van Wereldvluchtelingendag. Kom gezellig langs, doe een spel, eet een hapje, drink, dans en praat met elkaar. Het programma loopt van 12.00-16.30. 
Zes regio's waar de meeste van onze bezoekers vandaan komen, staan die dag centraal: Hoorn van Afrika, Perzisch en Arabisch gebied, Armenië, West-Afrika en natuurlijk onze eigen Hollandse cultuur.
Wees welkom, wijj willen je graag ontmoeten!
De ontmoetingsplaats in Utrecht waar vluchtelingen altijd welkom zijn ! 
Peter Jeffrey

Peter is 22 jaar en komt uit Guyana. Hij heeft in april/mei deelgenomen aan een internationale uitwissseling. In deze uitwisseling heeft hij ruim een maand bij Villa Vrede rondgelopen en werd hij opgenomen in een gastgezin. Hier een deel van zijn reflectie: 

I was shown the same amount of love and care and received a warm welcome and I felt at home, as though I was a part of the Villa Vrede family. I think this is very special about Villa Vrede. The refugees feel welcomed, loved, cared for and on a deeper way it gives a warm feeling, being relaxed mentally, a sense of being at home which is very important for these people who are struggling with identity and day to day life internal struggles.
 


 
Shop via 4Morgen en steun Villa Vrede
Help ons met: 

Spullen:
Seizoenskleding
Fietsen
(Rug)tassen
Drogisterijprodcuten e.d.

Wilt u iets anders doneren? Neem gerust contact met ons op.
Doe je liever mee? Kijk dan of we een vacature hebben die bij jou past. 


 
Doneer nu

Geef iedereen de kans om te participeren

Teken het manifest
 

 

 
Twitter
Website
E-mail
YouTube
LinkedIn
Copyright © *2014* *|VillaVrede|*.

U ontvangt onze tweemaandelijkse nieuwsbrief omdat u zich hiervoor heeft aangemeld.
Mocht u hiervoor geen belangstelling (meer) hebben dan kunt u zich hieronder afmelden. 

Ons e-mail adres is: villavrede@gmail.com

Ons bezoekadres is:
Villa Vrede
Wijnesteinlaan 4
UtrechtUtrecht 3525 AL
Netherlands

Uitschrijven voor deze nieuwsbrief    |   Nieuwsbrief voorkeuren bijwerken    |   E-mail doorsturen