Copy

Villa for You

Bekijk deze e-mail in uw browser

Villa Vrede wenst u een gelukkig nieuwjaar!


Op naar een succesvol 2017


In de vorige nieuwsbrief stond dat 2017 een spannend jaar zou worden... en dat wordt het zeker! De feestdagen zijn voorbij en het wordt weer tijd om aan de slag te gaan. Villa Vrede is goed op weg om van 2017 een succesvol jaar te maken, maar er is nog wel wat hulp nodig en genoeg werk om te doen!
 

De hoogtepunten eind 2016


Villa Vrede is zeer vereerd de derde prijs van de 'Wij Maken Utrecht Trofee' te mogen ontvangen. Met het prijzengeld van 1.000 Euro kan er weer veel goeds gedaan worden.

Kerst stond in het thema van 'binding met de buurt'. Het kerstfeest was weer een groot succes met zo'n 80 bezoekers. Uit de buurt kwamen drie groepen optreden met elk hun eigen stuk. Zo was er het 'Future Me Theater' waar bezoekers van Villa Vrede aan meewerken, 'Karavana' om de kinderen te entertainen en ook het buurtkoor Cantagora kwam langs om te zingen. 

Begin december bracht Sinterklaas ons een bezoek. Schoenen werden gezet, gedichten geschreven en cadeaus opengemaakt. Natuurlijk was het in december ook weer tijd om de schaatsen onder de voeten te binden. 
 

Succesvol fondsen werven


Het meest belangrijke wanneer er weer een nieuw jaar begint is fondsenwerving. Zonder fondsen en donaties kan Villa Vrede namelijk niet voortbestaan. Heel blij is Villa Vrede met de toezegging van het Oranje Fonds voor een gift van 15.000 Euro in 2017 en 10.000 Euro in 2018. We willen ook Kerk in Actie en KNR-PIN bedanken voor de steun uitgesproken voor de komende drie jaar. Daarnaast zijn we blij erg blij met de hulp van kleinere fondsen rondom Utrecht waarvan sommige kiezen anoniem te blijven.

We zijn op de goede weg, maar zonder de hulp van particuliere donateurs krijgen we onze begroting niet rond. We zoeken in totaal 200 Utrechters die elke maand (minimaal) 5 Euro willen overmaken. Vorig jaar hebben iets meer dan de helft gehaald waarvan een groot gedeelte is blijven doneren, maar niet iedereen. Dit jaar hopen wij de 200 te halen. Op 30 december was de stand 103, dus we moeten nog een eindspurt maken. Doe jij mee? Je kan ons helpen door zelf donateur te worden en/of mensen te attenderen op de campagne door het delen van nieuwsbrief, filmpje etc. 

Naast geldelijke giften zoekt Villa Vrede ook verschillende vrijwilligers maar vooral op dit moment gastheren en
gastvrouwen. Villa Vrede zoekt mensen die het leuk vinden om minimaal (twee)wekelijks een dagdeel bij Villa Vrede te zijn om te praten met bezoekers en de huishoudelijke taken te coördineren. 
 
Villa Vrede zoekt 200 Utrechters om 5 Euro per maand te doneren.

De plannen voor het jaar 2017


Villa Vrede is blij dat het taalteam weer compleet is. Na de kerstvakantie zijn de lessen weer begonnen. Ook staat er eind januari een zaalvoetbaltoernooi op de planning en in februari een volleybaltoernooi in Rotterdam. 'Van Hagar to Ruth' is een naaiatelier in Utrecht en we zijn in overleg om te kijken of ze bezoekers van Villa Vrede kunnen leren naaien. Ook is Villa Vrede erg blij dat zij elke maand - op de derde dinsdag van de maand - een vrouwendag kan organiseren.

Kortom, er is genoeg te doen binnen Villa Vrede en we hopen dat u er ook dit jaar weer deel van wilt uitmaken! Hou hiervoor facebook in de gaten want onze verjaardag (begin maart) laten we niet voorbij gaan en we gaan mogelijk ook meedoen met NL Doet. 
De ontmoetingsplaats in Utrecht waar vluchtelingen altijd welkom zijn !
 
Wilma te Velde

Al vanaf het prille begin ken ik Villa Vrede. Als redacteur van de wijkkrant van de wijk Hoograven waar Villa Vrede gevestigd is, heb ik nog voordat de deuren open gingen voor vluchtelingen, coördinator Wilma Rozenga geïnterviewd. Het informatieve interview verscheen in de wijkkrant van maart 2014. In datzelfde jaar heb ik met het ouderkoor van de Da Costaschool, ook in Hoograven, op een vroege ochtend Paasrepertoire gezongen in Villa Vrede. Hoewel de belangstelling toen niet heel groot was, waren de wél aanwezigen enthousiast. Fijn!
Mijn laatste kooroptreden bij Villa Vrede was onlangs, met het koor Cantagora, vlak voor Kerst. Het was fantastisch om te merken dat er nu veel meer belangstelling was, voor ons, maar dus ook voor Villa Vrede! Villa Vrede voorziet in een behoefte in Utrecht, ik heb de afgelopen jaren het aantal bezoekers zien groeien. Het is goed dat er zo’n plek is voor mensen die verder bijna nergens terecht kunnen!
Help ons met: 

Spullen:
Laptops
Seizoenskleding
Handschoenen, sjaals
Fietsen, sloten, lampen
(Rug)tassen
Drogisterijproducten e.d.

Wilt u iets anders doneren? Neem gerust contact met ons op.
Doe je liever mee? Kijk dan of we een vacature hebben die bij jou past. 
Doneer nu

Geef iedereen de kans om te participeren

Teken het manifest
 
Twitter
Website
E-mail
YouTube
LinkedIn
Copyright © *2014* *|VillaVrede|*.

U ontvangt onze tweemaandelijkse nieuwsbrief omdat u zich hiervoor heeft aangemeld.
Mocht u hiervoor geen belangstelling (meer) hebben dan kunt u zich hieronder afmelden. 

Ons e-mail adres is: info@villavrede.nl

Ons bezoekadres is:
Villa Vrede
Wijnesteinlaan 4
UtrechtUtrecht 3525 AL
Netherlands

Uitschrijven voor deze nieuwsbrief    |   Nieuwsbrief voorkeuren bijwerken    |   E-mail doorsturen

 


This email was sent to <<E-mail>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Villa Vrede · Wijnesteinlaan 4 · Utrecht, Utrecht 3525 AL · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp