Copy

Villa for You 

Bekijk deze e-mail in uw browser

Groeien en bloeien

De lente is begonnen en dat merken we in Villa Vrede.
Het wordt rustiger in huis en we genieten op het terras voor ons huis van elkaars gezelschap.
Villa Vrede wil mensen laten groeien en daarom blijven we investeren in verschillende activiteiten. Een dagbesteding geeft mensen kans om tot bloei te komen. 

Het succes van ons huis wordt natuurlijk beïnvloed door de verschrikkelijke nieuwsberichten van de afgelopen tijd. We denken aan de vele mensen die tot bloei willen komen, maar tijdens hun vlucht omkomen en aan bezoekers die geen kans krijgen een bestaan op te bouwen. Het huidige compromis over BedBadBrood geeft helaas veel zorgen voor de toekomst. Vanuit Villa Vrede konden we ons verhaal doen in Nieuwsuur over dit item.

Samen groeien 

De afgelopen periode hebben een aantal vrijwilligers en bezoekers de moestuin nieuw leven ingeblazen. Zij zijn druk in de weer geweest met het zaaien en planten van verschillende soorten groenten in onze moestuin bij Rotsoord.
Ook het zelfredzaamheidproject Werken Aan Morgen is van start gegaan. Dit is een maatjesproject die zich richt op het toekomstperspectief en de persoonlijke ontwikkeling van onze bezoekers.
Er is 
gezwommen met zowel de heren als de dames en geschaatst! Dit waren middagen vol gezelligheid en lekker eten. Sporten blijft populair zowel in de gymzaal als buiten bv. tijdens de Streetcup op het Neude afgelopen zaterdag en een volleybaltoernooi waar we zelfs de eerste prijs in ontvangst mochten nemen.

In het kader van NL Doet hebben we met alle vrijwilligers de handen uit de mouwen gestoken en heeft het huis een nieuwe vloer en een likje verf gekregen. Villa Vrede stond centraal in de 40dagentijd campagne van Kerk In Actie Open je handen. We zijn op verschillende plekken wezen praten en hebben honderden kaarten ontvangen. Al deze kaarten laten zien dat er aan onze bezoekers wordt gedacht. Wij hebben de kaarten gelezen en de Villa ermee versierd. 

Binnen en buiten

De gemeente Utrecht is bezig met een nieuw beleidsplan voor ongedocumenteerden. De afgelopen weken is hier een start mee gemaakt en konden verschillende organisaties met ideeën komen. We zijn blij dat Villa Vrede hier ook aan mee mag werken.

28 februari hebben wij ons eenjarig bestaan gevierd. Tijdens deze bijzondere dag hebben we met de bezoekers en vrijwilligers teruggeblikt op de afgelopen periode, maar keken we ook vooruit. Natuurlijk was er ook ruimte voor muziek, lekker eten en spelletjes.
 
Met de fondsenwerving gaat het goed dit jaar. Villa Vrede krijgt namelijk in 2015 en 2016 een bijdrage van 20.000 euro van het  Oranjefonds en ook de organisaties KCU, Kerkinactie, Kerk en Wereld, Skan en KFHein hebben al een bijdrage toegezegd. Mede dankzij hen en jullie bijdragen kunnen we Villa Vrede open houden en laten groeien!

De nieuwe website is eindelijk klaar en online. Hier vinden jullie ook ons jaarverslag van 2014.

Een blik vooruit

 

Koningsdag en bevrijdingsdag worden gevierd in samenwerking met andere hulpverlenersinstanties. Kom onze bezoekers bezoeken op de Weertsingel zondagavond of maandag en wees welkom op het bevrijdingsfestival in Lombok. 
De komende periode staat in het teken van fietsen. Dit kan ook niet anders, aangezien de de tour binnenkort in Utrecht start. Villa Vrede wil dit evenement niet onopgemerkt voorbij laten gaan en zullen in juni verschillende activiteiten ontwikkelen en jullie ook berichten over onze fietslessen en reparatie (workshops) die al een tijdje van start zijn gegaan. 

In samenwerking met Seguro starten we in mei computercursussen.
We gaan tevens starten met kunst en creativiteit
.

De ontmoetingsplaats in Utrecht waar vluchtelingen altijd welkom zijn !
 
Vacatures
 
Zie onze actuele vacatures op de website van de Vrijwilligerscentrale Utrecht, klik hier om daarnaar toe te gaan.
 
Spullen
  • Mannen kleding
  • Fietsen
  • (Fiets)tassen
  • Fietssloten
  • Pennen
  • Tandpasta, bodylotion etc.
Neem contact op

Portret van Samson


Samson is sinds een paar maanden in Utrecht en komt regelmatig in Villa Vrede. Hij vindt het erg fijn om zijn handen uit de mouwen te steken en geniet daardoor van het werken in de tuin.
Vanaf het begin heeft hij geholpen met het nadenken over welke planten, opkweken van de planten, spitten, zaaien etc. De tuin begin al aardig vorm te krijgen en we hopen dat we dit jaar kunnen genieten van een goede oogst.
Steun Villa Vrede
Eenjarig bestaan
Schaatsen
Volleybal beker
Moestuin
NL Doet
Facebook
Twitter
Website
E-mail
LinkedIn
Copyright © *2014* Villa Vrede.


Uitschrijven voor deze nieuwsbrief    |   Nieuwsbrief voorkeuren bijwerken    |   E-mail doorsturen

Email Marketing Powered by Mailchimp