Copy

Villa for You 

Bekijk deze e-mail in uw browser

Mensenrechtendag


Ook nog nagenietend van het Sinterklaasfeest, bij vrinden of familie? Check? Liederen gezongen? Check. Gedichten en cadeaus gegeven en gekregen? Check. Helaas is dit niet voor iedereen vanzelfsprekend. Geloof je ook dat een zorgvuldig uitgezocht cadeau geven nog leuker kan zijn dan een cadeau krijgen? Daarom vierden we ook bij Villa Vrede de vrolijke verjaardag van Sint Nicolaas, zo waren de schoenen van onze bezoekers gevuld met cadeautjes en speculaas!  


       

De Mantel van Sint Maarten en meer nieuws

We hebben nieuws waar we trots op zijn: Villa Vrede heeft samen met Toevlucht de Mantel van Sint Maarten ontvangen op 9 november. Dit is een prijs van de Protestantse Gemeente Utrecht en de Domkerk voor een project in de stad dat solidariteit in praktijk brengt. De jury was onder de indruk van het initiatief van Villa Vrede vanwege de wijze waarop de bezoekers bij het project betrokken worden en gestimuleerd worden om eigen verantwoordelijkheid te nemen.

Het gesprek omtrent illegaliteit stond meer dan centraal deze maanden. Op 7 november werd er in de Domkerk een fototentoonstelling geopend met als onderwerp: verzet tegen armoede. Verder organiseerde Kerk en Wereld op 21 november een symposium ‘keep the drive alive’, gevolgd door een diaconale dag van de Protestantse Kerk Nederland op 22 november.
Sinds oktober zijn we een dag extra open op de zaterdag. Een aantal vrijwilligers die zich op zaterdag beschikbaar hebben gesteld, maken dit mogelijk en dat waarderen we enorm. Sinds kort wordt er wekelijks gesport en hebben mannen en vrouwen de afgelopen tijd weer kunnen zwemmen. Tot slot is de tuin winterklaar gemaakt en maken we ons klaar voor de donkere dagen.


Terugblik burendag 

In de vorige nieuwsbrief kondigden we de burendag aan. Dit is een succesvolle dag geworden waarop meer dan 100 mensen op informele wijze in contact kon komen met de mensen achter Villa Vrede. De djembés zorgden voor een plezierige toon en de bijzondere hapjes vielen in de smaak. Het toneelstuk maakte goed duidelijk hoe het is om als ongedocumenteerde vluchteling in Nederland te moeten leven. We hopen deze dag volgend jaar terug te laten komen en dan nog meer nieuwe gezichten te zien.

Noodopvang: debat Bed, Bad Brood of meer?

Afgelopen maanden is er veel gesproken over de vraag of de overheid iedere burger onderdak, kleding en voedsel moet bieden. Op 10 november heeft de Europese Raad besloten dat het inhumaan is dat mensen op straat leven zonder kleding en voedsel. Hoe de gemeentes dit nu gaan aanpakken en wie dit gaat betalen is de volgende vraag. In januari volgt meer nieuws over de aanpak van de regering.

Op 10 december is het internationale dag van de mensenrechten. Een goed uitgangspunt voor een gesprek over rechten van ongedocumenteerden; zeker nu de Europese Raad een uitspraak heeft gedaan. Samen met andere hulpverlenende organisaties vindt er deze woensdag een Bed, Bad, Brood of meer debat plaats bij Villa Vrede waarin het beleid in Utrecht centraal staat. Iedereen is welkom om mee te praten met de aanwezige raadsleden. Zie voor meer informatie over dit debat ons Facebookevent .

Dit debat is een onderdeel van een programma in het kader van de nationale Nacht van de Vervanging. Tijdens deze nacht bieden enkele bekende Utrechtenaren een slaapplaats aan een vluchteling. Villa Vrede voorziet zowel de aanbieders van de slaapplek als de gasten van een avondmaaltijd en de gemeente sponsort het ontbijt.

 

Volg ons nu ook op LinkedIn!

We zijn blij met alle volgers van Villa Vrede: de lezers van onze nieuwsbrief en de volgers op sociale media. Naast Facebook en Twitter hebben we nu ook een LinkedIn-pagina, klik hier om ernaar toe te gaan. Deze pagina is bestemd voor betrokkenen van Villa Vrede en potentiële vrijwilligers en vrienden.

Let op! We zijn hard bezig met de vernieuwing van de website, daarom zou het kunnen dat op dit moment niet alle informatie helemaal up-to-date is. De nieuwe website wordt gebruiksvriendelijker, overzichtelijker en geeft een beter beeld van de organisatie en doelen. Houd Social Media in de gaten, want daar zullen we de nieuwe website aankondigen.

Feestdagen en 2015

Kerst en Oud en Nieuw komen eraan zoals jullie mogelijk ook door onze adventsboodschappen hebben gemerkt. Villa Vrede is blij met alle vrijwilligers die het mogelijk maken om tijdens de feestdagen open te blijven. Deze dagen hopen we ook een feestelijke maaltijd voor onze gasten te bereiden en ze een hart onder de riem te steken. Wij hopen daarom ook op alle steun van onze volgers en willen jullie vragen ons een beetje extra te steunen zodat wij onze gasten een klein extraatje kunnen bieden en dat we met jullie hulp ook in 2015 verder kunnen gaan met ons werk.
Donaties aan Villa Vrede graag naar: NL 48 TRIO 0197 6989 48.

Vredesgroet en het beste voor het nieuwe jaar,

 
Villa Vrede

 
Adventskaars in de woonkamer van Villa Vrede
De ontmoetingsplaats in Utrecht waar vluchtelingen altijd welkom zijn ! 
Vacatures
 
Zie onze actuele vacatures op de website van de Vrijwilligerscentrale Utrecht, klik hier om daarnaar toe te gaan.
 
Spullen
  • winterkleding mannen, handschoenen, mutsen etc.
  • regenkleding
  • sportschoenen
  • kerstversiering
Neem contact op
 

Portret van Aïssatou (uit Guinee) 
Aïssatou is een bekende bezoeker bij Villa Vrede. Ook is zij moeder en heeft ze een hard bestaan. Ze deelt haar mening omtrent de noodopvang met een minimum van Bed, Bad en Brood: ‘De gemeente heeft mij goed geholpen met een opvang voor mij en mijn kinderen, maar niet iedereen krijgt hulp.’ Bed, bad en brood ziet zij als een minimum, omdat mensen in de illegaliteit ook behoefte hebben aan kansen om zelfredzaam te worden en daarnaast zijn er behoeften aan veiligheid en zekerheid. Met de komst van een nieuw jaar wenst ze voor iedereen de kans op nieuwe mogelijkheden.  

 
Steun Villa Vrede
Lekkere hapjes met burendag
Sintviering
Sinterklaas tijdens Nederlandse les
Uitvoering op burendag
Djembé workshop op burendag
Facebook
Twitter
Website
E-mail
LinkedIn
Copyright © *2014* Villa Vrede.


Uitschrijven voor deze nieuwsbrief    |   Nieuwsbrief voorkeuren bijwerken    |   E-mail doorsturen

Email Marketing Powered by Mailchimp