Copy

Villa for You

Bekijk deze e-mail in uw browser

Voetbal beleef je samen

Het WK voetbal verbindt en verbroedert. Voetbal speel je samen, kijk je samen en beleef je samen. Ook bij Villa Vrede leeft het WK. Niet alleen Nederland is vertegenwoordigd, ook de andere landen krijgen bij ons een plek. Naast oranje hangen er veelkleurige vlaggen aan de muur van onder meer Iran, Kameroen, Ivoorkust, Algerije, Nigeria en Ghana.
De bezoekers zijn gevraagd wie volgens hen het WK gaat winnen, waarop een persoon antwoordde dat voetbal niet gaat om winnen, maar om verbondenheid. Een mooie boodschap waar Villa Vrede volledig achter staat.
                                                                                                                

Wereldvluchtelingendag en voetbal

Om naar de Wereldkampioenschappen toe te leven, deden de bezoekers van Villa Vrede op acht juni mee aan het voetbaltoernooi in het team van het Ubuntu-huis. Ook de Wereldvluchtelingendag stond in het teken van het WK voetbal. Een team van vluchtelingen kreeg de kans een wedstrijd te spelen tegen een team van BN’ers.  Heb je deze activiteiten gemist? Bij Villa Vrede is er altijd de mogelijkheid om gewoon een balletje te trappen of op een andere manier sportief en actief bezig te zijn. Gelukkig is laatst onze kapotte voetbaltafel vervangen door een mooi exemplaar!

 

Ramadan en voetbal

Heb je al meegekregen dat de ramadan is begonnen? Voor een aantal voetbalspelers levert dit een moeilijk dilemma op dit jaar, omdat de ramadan voor het eerst sinds 1986 samenvalt met het WK voetbal. Niet alleen spelers van Nigeria en Algerije die meededen aan de achtste finale, maar ook spelers van Duitsland, België en Frankrijk belijden het islamitische geloof. De ramadan is, als een van de ‘vijf pilaren van islam’, een van de belangrijkste dogma's van het geloof.  

In het kader van de ramadan hebben we er bij Villa Vrede voor gezorgd dat bezoekers hun maaltijd kunnen meenemen voor na zonsondergang. En om alvast een vooruitblik te geven: ook het Suikerfeest laten we hier niet stilletjes voorbijgaan!
 

Sambavoetbal

Met Brazilië als gastheer kijken we niet zomaar naar voetbal, maar naar Sambavoetbal. Dit WK bracht een heleboel nieuwe woorden in het leven. Misschien heb jij ook wel een brulfie (een selfie van een brullende, juichende voetbalsupporter) gemaakt? Tijdens de Nederlandse taalles is er aandacht geschonken aan de vele voetbaltermen en is er uitleg gegeven over de WK poule.
De prijzen hangen al klaar in de gang: een voetbalshirt, oranje slipper en een oranje boxer. Nu is het wachten tot 13 juli voor de beslissende finale. Helaas kan Oranje geen Wereldkampioen meer worden. Is Duitsland of Argentinië jouw favoriet?

Zomerplanning

Verder staat de zomer de komende maanden voor de deur. Onze taal- en pianolessen zullen doorgaans, op enkele uitzonderingen na, doorgaan dankzij onze vrijwilligers. Ook zullen er fietslessen voor dames georganiseerd worden. Bovendien hebben bezoekers met of zonder groene vingers de mogelijkheid om in de moestuin aan de slag te gaan, zodat we over een poos kunnen gaan oogsten!

In het kader van oogsten: ook Villa Vrede is hard bezig om mensen te werven en hoopt binnenkort op zaterdag open te gaan. Daarnaast zoeken we nog mensen die willen helpen op de nationale burendag 27 september. Deze dag biedt een mooie kans om de buurt kennis te laten maken met Villa Vrede en vice versa. Ben jij nieuwsgierig? Kom dan ook even buurten!

Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen en activiteiten door ons te volgen op Facebook en Twitter. 

Vredesgroet,

Villa Vrede
De ontmoetingsplaats in Utrecht waar vluchtelingen altijd welkom zijn !
Vacatures
- Fondsenwerver 
- Gastvrouw/heer 
- Fietsproject begeleider
- Taaldocent en taalmaatjes 
- Vertaler Frans/Engels
- Sleutelbeheerder 
 
Spullen
- kleren voor weggeefkast
- dames en heren fietsen
 

Portret van Samba

Onze bezoeker Samba geniet van dit WK, zelf is hij een fanatiek voetballer en heeft hij in zijn tijd in Nigeria veel gevoetbald als linkspoot. Hij heeft dan ook zijn eigen kijk op de voetballers van Nigeria. Samba heeft meer bewondering voor de Nigeriaanse voetballers van vroeger.
De voetballers van nu spelen niet met passie, ze spelen als zwangere vrouwen. Ik hou niet van hun spel en zie ze daarom niet graag spelen. Vroeger was je trots als je voor je land kon voetballen. Tegenwoordig gaat het niet meer om nationaliteit, maar om geld bij de Nigeriaanse voetballers.’ 
Over de spelers van Nederland is Samba erg te spreken en vindt het dan ook jammer dat zij de finale niet bereikt hebben. Over de wedstrijd van zondag zegt hij: 
‘Moge het beste team winnen.’
Steun Villa Vrede
Facebook
Twitter
Website
E-mail
Copyright © *2014* Villa Vrede.


Uitschrijven voor deze nieuwsbrief    |   Nieuwsbrief voorkeuren bijwerken    |   E-mail doorsturen

Email Marketing Powered by Mailchimp