Copy

Villa for You

Bekijk deze e-mail in uw browser

Samen aan de slag


Zonder haar bezoekers, vrijwilligers en donateurs zou Villa Vrede niet bestaan. En dát is nou juist het succes van Villa Vrede: door samen te werken worden mensen geholpen, doelen bereikt en ervaringen gedeeld. Ontspannen, ontwikkelen en ontmoeten zijn de drie kernwaardes van Villa Vrede die hierbij centraal staan. In het eerste kwartaal van 2016 zijn er al genoeg ervaringen gedeeld en nieuwe doelen opgesteld. 

Succes moet gevierd worden!

Op 5 maart bestond Villa Vrede 2 jaar en dat werd gevierd met een groot feest. Zowel bezoekers als vrijwilligers hadden heerlijk eten gemaakt en ook kon de muziek niet ontbreken met karaoke, drummen etc. Op 12 maart was het weer tijd samen de handen uit de mouwen de steken om voor de tweede keer mee te doen met NL Doet. Samen zijn nieuwe vloeren gelegd in twee ruimtes en is de keuken aangepakt.

Bij Villa Vrede zijn er veel bezoekers uit Ethiopië. Leden van een bepaalde groep Ethiopiërs ('Oromos') hebben zelf het initiatief genomen om informatiemiddagen te organiseren voor wie er geïnteresseerd is om te vertellen over de situatie in Ethiopië.
Villa Vrede probeert zelf initiatief te stimuleren en ondersteunen. We waren dan ook blij om deze bijeenkomst te faciliteren.   

Samen werken om aan de slag te gaan

Één van de belangrijkste initiatieven waar Villa Vrede zich voor inzet is verschillende vormen van activering zoals bv. (vrijwilligers)werk en scholing beschikbaar te maken voor vluchtelingen en ongedocumenteerden. Op deze manier kunnen mensen in contact komen met Utrechters, zich inzetten voor de maatschappij en de Nederlandse taal makkelijker leren.
Villa Vrede heeft zich aangesloten bij de beweging 'Aan de Slag'. Dit initiatief probeert de mogelijkheden voor (vrijwillig) werk en scholing te verruimen. Dit gebeurt onder andere door middel van een manifest. Heb jij al getekend?

Villa Vrede is altijd op zoek naar samenwerkingen met fondsen, particulieren en allerlei vrijwilligersinitiatieven om alles wat zij doet -  en nog wilt gaan doen - te kunnen blijven financieren.
Een leuk particulier initiatief dat iedereen kan nemen is zelf een doneerpagina aanmaken via Whydonate. Je kan dan aan mensen donaties vragen voor het goede doel van een initiatief dat jij gaat nemen (bijvoorbeeld 10 kilometer hardlopen). Zo maak je van jouw prestatie ook iets waarmee je de medemens helpt en samen is alles leuker toch? 

Een actief voorjaar

Het wordt weer mooi weer en dat betekent dat het weer tijd is om samen de moestuin in te gaan. Het tuinplan is gemaakt en de eerste groenten zijn al weer gezaaid. Daarnaast staat een zeiltocht gepland voor bezoekers en vrijwiligers. Voor zowel de bezoekers als de vrijwilligers kijken we uit naar deze mooie ervaring.
De lente zorgt ook voor lentekriebels en om die reden hadden we twee gescheiden (man/vrouw) dialooggroepen georganiseerd om informatie te delen, ervaringen en waarden/normen te delen t.a.v. relaties en gevoelens. 
Met Koningsdag gaan we ook samen aan de slag met de Tussenvoorziening en Ubuntuhuis. Vergeet ons niet te bezoeken op de Weerdsingel 34 OZ waar we dingen gaan doen en verkopen. Maar de komende tijd staat er zeker meer op het programma. Houd de agenda in de gaten voor de komende activiteiten.

De vluchtelingenstroom houdt Nederland bezig en met het goede weer op komst verwachten we weer meer mensen die huis en haard verlaten voor een veiliger bestaan. In deze groep zullen zeker weer mensen zitten die (nog) geen verblijfstatus krijgen en mogelijk bij Villa Vrede terecht komen. We willen er voor die mensen zijn, maar zoeken ook naar mogelijkheden om al eerder contact te zoeken met de nieuwe instromende asielzoekers door de komende periode te onderzoeken of we samen kunnen werken met de o.a. de Noodopvang in Overvecht om zo nog meer mensen activiteiten te kunnen aanbieden.  

De ontmoetingsplaats in Utrecht waar vluchtelingen altijd welkom zijn !


 
Portret van  Robert

Al 10 jaar ben ik in Nederland. Ik kan niet veilig terug naar Nigeria en mag ook niet naar een ander land. Ik kan in Nederland niet mijn eigen handel oprichten terwijl ik dat in Nigeria zo graag deed. Met die frustratie leef ik elke dag, al 10 jaar.

Gelukkig zijn er plekken als Villa Vrede waar ik mijzelf kan bezighouden. Dat vind ik belangrijk. Ik kook hier bijna elke week en doe ook zelf de boodschappen. Vaak kook ik rijst met kip en spinazie. Voor mij is afleiding erg belangrijk zodat ik niet elk uur van de dag hoef te denken aan wat mij hier overkomt.

's nachts slaap ik in de opvang voor ongedocumenteerden en ben blij dat ik bijna elke dag naar Villa Vrede kan want het is erg zwaar om elke dag weer op straat gestuurd te worden.  
Geef iedereen de kans om te participeren

Teken het manifest


 
Steun ons

Spullen waar we blij mee zijn:
seizoenskleding
Fietsen en fietsspullem
(Rug)tassen
Tandpasta, body lotion e.d.

Wilt u iets anders doneren? Neem gerust contact met ons op.
Doe je liever mee? Kijk dan of we een vacature hebben die bij jou past. 


 
DONEER


 


 
Twitter
Website
E-mail
YouTube
LinkedIn
Copyright © *2014* *|VillaVrede|*.

U ontvangt onze tweemaandelijkse nieuwsbrief omdat u zich hiervoor heeft aangemeld.
Mocht u hiervoor geen belangstelling (meer) hebben dan kunt u zich hieronder afmelden. 

Ons e-mail adres is: villavrede@gmail.com

Ons bezoekadres is:
Villa Vrede
Wijnesteinlaan 4
UtrechtUtrecht 3525 AL
Netherlands

Uitschrijven voor deze nieuwsbrief    |   Nieuwsbrief voorkeuren bijwerken    |   E-mail doorsturen