Copy

Villa for You

Bekijk deze e-mail in uw browser

Burendag 2014

Wist je al dat het zaterdag 27 september burendag is?
Dit is jaarlijks terugkerende dag waarop je gezellig met je buren en de buurt samen komt. Het biedt ook de mogelijk om iets goeds te doen voor elkaar of voor de buurt. Dit initiatief wordt ondersteund door het Oranjefonds (één van de geldschieters van Villa Vrede).
Wil je je buren beter leren kennen en de buurt leuker en socialer maken? Woon je in de buurt van Villa Vrede, maar heb je nog geen idee van wat wij doen? Dan is deze dag uiterst geschikt om even te buurten!                                                                                               

Een goede buur én een verre vriend

Tijdens de burendag op 27 september opent Villa Vrede zijn deuren en nodigt de hele buurt uit! Dit is een mooie kans om een kijkje te komen nemen en erachter te komen wat wij precies doen. Met het thema ‘een goede buur en een verre vriend’ willen we buren en mensen van over de hele wereld samenbrengen. Je kunt bijvoorbeeld naar een theatervoorstelling kijken of meedoen aan een van de (muziek)workshops. Of kom gewoon binnen en geniet van een hapje en drankje! En vraag meteen je buren mee.  

Zomer terugblik

De eerste zomer van Villa Vrede zit erop en we kijken terug op een aantal mooie activiteiten en ontwikkelingen. Villa Vrede is ondertussen alweer een half jaar open. Het is tijd voor een korte beschouwing, die kun je hier lezen.

In de vakantietijd was er de mogelijkheid voor onze gasten om te varen door de grachten en te starten met de moestuin. De moestuin ligt op Rotsoord: een mooie plek waar mensen gemakkelijk met elkaar in contact kunnen komen. Daarnaast is er het sociale aspect van eten verzamelen, samen koken en eten. We hebben al rucola en aardbeien kunnen eten.
Tot slot kunnen we mededelen dat de fietslessen een groot succes waren. Vier vrouwen hebben een fietsdiploma en een fiets.
Ook heeft een man, die doorgaans op krukken loopt, een (grote) driewieler gekregen. Wij zijn erg blij met deze donatie en de kans om de mobiliteit van deze man te vergroten. Dit was niet mogelijk geweest zonder een goede buurt. We leven immers  samen in een grote stad, maar dit soort kleinschalige initiatieven maken de buurt leefbaar.    
 

Najaar

Vanaf september starten de Nederlandse lessen in een nieuwe vorm. De groepen zijn gesplitst in een groep beginners (op vrijdag) en twee groepen gevorderden (op woensdag). Daarnaast experimenteren we met taalmaatjes: één vrijwilliger helpt één van de bezoekers met Nederlands spreken. Sinds kort hebben we ook een boekenkast. Heb jij een overvolle boekenkast? Doneer je Franstalige of Engelstalige boeken aan Villa Vrede. Ook eenvoudige Nederlandse boeken zijn welkom.

We zijn bezig met het opzetten van creatieve workshops die hopelijk in het najaar gestart kunnen worden. Via kunst kan men zijn gevoel of emotie verbeelden of even zijn situatie vergeten en plezier hebben. Het idee is niet nieuw: Toevlucht heeft een tentoonstelling georganiseerd met kunst die gemaakt is door de bezoekers. Met hun schilderijen geven ze een boodschap aan Nederland.
Het is onze doelstelling om binnenkort vier dagen open te gaan. Daarom zoeken we nog vrijwilligers voor de zaterdag. Of geef je op voor een van de andere vacatures (zie rechterkolom). 
 

Help een goede buur en een verre vriend. 


Wil je ‘een goede buur en een verre vriend’ helpen op een laagdrempelige manier? Voor de naderende winter kunnen we warme kleren goed gebruiken. Denk daarbij ook aan: sokken, sjaals, (hand)schoenen, regencapes en paraplu’s.
Tot slot kunnen we altijd droogwaren zoals koffie/thee/suiker/pasta/rijst en dergelijke gebruiken.
Draag zo een steentje bij aan jouw buurt.

Tot op de gezellige burendag 27 september!

Vredesgroet,

Villa Vrede
De ontmoetingsplaats in Utrecht waar vluchtelingen altijd welkom zijn ! 
Vacatures
 
- Gastheer/vrouw
- Sleutelbeheerder
- taalmaatjes
 
Spullen
  • houdbare levens- en schoonmaakmiddelen
  • (regen)kleding
  • fietssloten, reparatie sets, etc. 
  • dames en heren fietsen
 

Portret van Eva

Onze vrijwilliger Eva deelde haar mening met ons over het onderwerp ‘buren’. Ze komt oorspronkelijk uit Ierland. In vergelijking tot het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Australië, waar ze ook gewoond heeft, is het in Nederland volgens haar gemakkelijker om je buren te leren kennen. Dit komt door de vele evenementen zoals Koningsdag en de enorme gemeenschapszin van de buurt. Bovendien zijn de mensen in Utrecht een: ‘interesting diverse mix of people with different backgrounds, etnicity and faiths’.
In Ierland waren al haar buren Iers en is wonen in appartementen niet gebruikelijk buiten de stad. De Ieren kennen de uitdrukking ‘good fences make good neighbours’ . Oftewel iedereen vindt zijn of haar buren aardig mits de privacy gewaarborgd blijft!  
Steun Villa Vrede
  
Facebook
Twitter
Website
E-mail
Copyright © *2014* Villa Vrede.


Uitschrijven voor deze nieuwsbrief    |   Nieuwsbrief voorkeuren bijwerken    |   E-mail doorsturen

Email Marketing Powered by Mailchimp