Copy

Villa for You 

Bekijk deze e-mail in uw browser

Beter een goede buur én een verre vriend

De berichtgeving liegt er niet om: de stroom vluchtelingen naar Europa is dit jaar veel groter dan de afgelopen jaren. Bij Villa Vrede verwachten wij meer bezoekers. Zeker omdat er in de jaarbeurs honderden mensen zijn opgevangen. Wij hopen de 'oude' en 'nieuwe' bezoekers te kunnen blijven helpen in het leren van Nederlands, het bespelen van een muziekinstrument en om te gaan met de computer. 

Ook hopen we dat de bezoekers en vrijwilligers elkaar leren kennen, dat er waardevolle vriendschappen ontstaan en we als buren naast elkaar kunnen leven.

Buren onder elkaar

Maandag 7 September vertrok een bus vol vrijwilligers en bezoekers naar de Efteling. De Droomvlucht, Joris en de Draak en de Python vond men de leukste attracties. Het was een zeer geslaagde dag! Zo'n uitje is heel goed om even alles te vergeten en gewoon te genieten. 

Op 25 september hebben de DaCosta-school en Villa Vrede samen Burendag 2015 gevierd. In de sporthal van de school werden er spellen als trefbal en een tikspel georganiseerd. Bij Villa Vrede kon men badmintonnen, meedoen met een Boot Camp of Afrikaanse dansles volgen. Het doel van Burendag is dat de mensen in de wijk elkaar beter leren kennen en dat is volgens Villa Vrede zeer geslaagd. Wij willen dan ook de DaCosta-school bedanken voor de fijne samenwerking!
 

Het is gezellig druk

Het wordt steeds drukker in Villa Vrede. Een groot deel van de vluchtelingen die de afgelopen maanden in Nederland zijn gekomen wacht nog op bevestiging of zij in Nederland mogen blijven. Villa Vrede verwacht dat een deel van de uitgeprocedeerde asielzoekers bij haar over de vloer komt. Deze bezoekers zijn van harte welkom, maar we maken ons zorgen over hen. Zeker omdat de winter er weer aankomt en onze ruimtes dan misschien te klein worden. 

Villa Vrede groeit en om die reden is zij gestart met de campagne 'Wij kunnen wel iets doen'. Villa Vrede zoekt 200 donateurs die maandelijks 5 Euro willen overmaken. We zitten nu al op zo'n 60 donateurs die we al van harte willen bedanken! Maar we hebben dus nog meer nodig om een stabiele basis te krijgen van waaruit we verder kunnen fondsenwerven. Villa Vrede hoopt met deze donateurs haar deuren open te kunnen houden en extra initiatieven voor de bezoekers te ondernemen. In het bijzonder willen wij jongerengroep Gôh?! bedanken voor hun geslaagde inzamelingsactie van maar liefst 2.800 Euro. 

De drukte laat zich ook zien tijdens de taallessen en om die reden is er een extra les bijgekomen. Er zijn de laatste tijd veel nieuwe bezoekers gekomen die de Nederlandse taal nog niet eigen zijn. Wij zijn erg blij met een extra leerkracht om de bezoekers de aandacht te geven die zij nodig hebben. Helaas gaat een andere leerkracht binnenkort afscheid nemen, dus we zoeken weer iemand voor het taalteam. 

Villa Vrede bereidt zich voor

Villa Vrede probeert ook steeds beter voor haar vrijwilligers te zorgen om hen te helpen in het werk wat zij doen. Onze teambuilding in augustus en het uitje was daarvoor erg belangrijk. Daarnaast kijken we ook altijd naar training en reflectie. Een drietal vrijwilligers is nu gestart met een coaching training Kracht en Herstel en binnenkort gaan drie mensen voor hun herhalings-BHV. 

Wat betreft de bezoekers concentreert Villa Vrede in oktober zich op de voorlichting over vreemdelingendetentie. Veel bezoekers weten niet wat zij moeten verwachten, wat de risico's zijn en waar zij op moeten letten. Door de bezoekers te informeren hoopt Villa Vrede hen goed voor te bereiden mocht dit voorkomen. 

Op het gebied van lobby, werkt Villa Vrede samen met LOS aan het wegwerken van de obstakels waardoor op dit moment ongedocumenteerden geen vrijwilligerswerk kunnen doen en geen scholing kunnen volgen. Wij hopen dat de barrières opgeheven kunnen worden zodat wij de talenten van de bezoekers van Villa Vrede in de gemeente kunnen inzetten. 

De ontmoetingsplaats in Utrecht waar vluchtelingen altijd welkom zijn !
 
Vacatures
 
Onze actuele vacatures staan op de website van de Vrijwilligerscentrale Utrecht. Zo zoeken wij een gastvrouw of -heer voor de -middag, fietsenmaker en fondsenwerver. 
Klik hier om alle vacatures te bekijken.
 
Spullen die de bezoekers kunnen gebruiken zijn:
  • Winterkleding
  • Regenkleding 
  • (Fiets)tassen  
  • Fietssloten en lampen
  • Goedwerkende laptops
Wilt u meer weten of meehelpen? Neem gerust contact met ons op.

Portret van  
Sahar en Soheyla

 

Sahar en Soheyla hebben meegedaan met de spel- en sportdag georganiseerd door Villa Vrede en de DaCosta-school tijdens Burendag. Ze hebben o.a. meegedaan met badminton, tafeltennis en volleybal. Het leukste spel vonden zij het openingsspel. Kinderen en bezoekers van Villa Vrede moesten elkaar aantikken met een bal en elkaars naam noemen. 'Zo leer je elkaar toch een beetje kennen en dat is nou net net het doel van Burendag. De kinderen stelden ook veel vragen en dat vonden wij erg leuk', aldus Sahar en Soheyla.

Steun Villa Vrede
Dagje Efteling
Sporten met DaCosta
Passen van gedoneerde kleding
Bootcamp Burendag
Facebook
Twitter
Website
E-mail
LinkedIn
Copyright © *2014* *|VillaVrede|*.

U ontvangt onze tweemaandelijkse nieuwsbrief.
Mocht u hiervoor geen belangstelling (meer) hebben dan kunt u zich hieronder afmelden. 

Ons e-mail adres is: villavrede@gmail.com

Ons bezoekadres is:
Villa Vrede
Wijnesteinlaan 4
Utrecht, Utrecht 3525 AL
Netherlands

Uitschrijven voor deze nieuwsbrief    |   Nieuwsbrief voorkeuren bijwerken    |   E-mail doorsturen