Copy

Villa for You

Bekijk deze e-mail in uw browser

Koude dagen en nachten


In het laatste weekend van oktober werd de klok een uur teruggezet. Zo is het weer licht als je in de ochtend opstaat, maar al aan het einde van de middag weer donker. Voor de bezoekers van Villa Vrede betekent dit dat zij extra gebaat zijn bij warme kleding, fietslichten en warme plekken om samen te komen en te overnachten. 

Lichtpuntjes


Terwijl de dagen korter worden en de nachten langer, zijn er toch genoeg lichtpuntjes bij Villa Vrede. Van goed nieuws wordt immers iedereen blij. Eind september was het weer tijd voor Burendag met als thema 'Villa Vrede Got Talent'. Tijdens de bak-, fotografie- en volleybalwedstrijden kon ieder zijn of haar talent laten zien. Burendag werd dit jaar ook weer gesponsord door Oranjefonds. Oranjefonds is een belangrijke partner voor Villa Vrede in 2016, net als KANS, KfHein fonds, KerkinActie en anderen.
De sporters van Villa Vrede hebben met succes meegedaan aan de Maliebaanloop in Utrecht en ook het uitje naar het Openluchtmuseum was een groot succes. Op 5 November was de Sint Maarten parade waarbij bezoekers van Villa Vrede met hun zelfgemaakte lampionnen een tocht door Utrecht liepen. 
Ons fietsenproject, voor een deel gesponsord door Wijdoenmee.nu voorziet ook duidelijk in een behoefte. We zorgen elke maand voor reparatie (ongeveer 20 mensen), sloten, lampen (15 mensen) etc. en proberen ook mensen van een fiets te voorzien (ongeveer 5 mensen per maand) zodat ze in ieder geval mobiel zijn. 

2017 wordt een spannend jaar


Villa Vrede draait voor het grootste deel op vrijwilligers en daar zijn wij iedereen ieder jaar weer erg dankbaar voor. Ieder jaar komen er weer nieuwe vrijwilligers bij, maar helaas nemen we ook ieder jaar afscheid van vrijwilligers. Sinds kort heeft Villa Vrede weer een compleet team voor fondsenwerving en daar zijn wij erg blij mee. Villa Vrede heeft namelijk fondsen, maar ook donaties, nodig om te kunnen blijven bestaan. Om die reden zullen wij ook onze campagne, om 200 Utrechters te vinden die elke maand 5 Euro willen overmaken, weer inzetten. Vorig jaar hebben wij ruim 120 vaste donateurs met deze campagne behaald, waarvan op dit moment nog 94 over zijn. Dit jaar hopen wij de 200 te halen. Doe jij mee? Je kan ons helpen door zelf donateur te worden en/of mensen te attenderen op de campagne door delen van nieuwsbrief, filmpje etc. 
Villa Vrede zoekt 200 Utrechters om 5 Euro per maand te doneren.

De feestdagen komen er weer aan


Bijna is hij weer in ons land: Sinterklaas. Ook dit jaar komt hij weer bij Villa Vrede op bezoek op vrijdag 6 december, maar wel in een heel bijzondere vorm. De Sint heeft namelijk een kleurtje en Piet heeft duidelijk weinig zon gezien dit jaar, want hij is helemaal wit. Ook Kerst wordt weer groots gevierd dit jaar voor zowel bezoekers als vrijwilligers. Met muziek, veel eten en elkaar maken we er weer een gezellige avond van. Wil je op de hoogte blijven van de festiviteiten bij Villa Vrede rond de feestdagen? Houd dan onze agenda in de gaten en wie weet tot bij Villa Vrede. 
De ontmoetingsplaats in Utrecht waar vluchtelingen altijd welkom zijn !
 
Mohammed El Harochi

Mohammed is sinds 2001 in Nederland en heeft ooit in Duitsland zonder succes asiel aangevraagd. Vanaf 2012 is hij weer in Nederland en verblijft hij bij vrienden en kennissen. Een zwaar leven, altijd op zoek naar een slaapplek en mogelijkheden om geld te verdienen. Zonder werk geen geld, zonder papieren moeilijk geld verdienen. En zonder geld kan je geen toekomst opbouwen. 
Villa Vrede heeft hij pas ontdekt en vindt hij een fijne plek om te zijn. Mohammed heeft meegeholpen aan het maken van de vlinder voor de St. Maartensparade en hij liep ook mee tijdens de optocht. We vroegen hem waarom hij hieraan meedeed: "samenwerken in Villa Vrede was erg gezellig met lieve mensen. Tijdens de tocht genoot ik van de sfeer en het samenzijn met zoveel Utrechters. Het was een feestje om mee te mogen doen!"
We vinden het fijn om te horen dat dit soort projecten mensen wat ontspanning bieden. 
 


Help ons met: 

Spullen:
Laptops
Seizoenskleding
handschoenen, sjaals
Fietsen, sloten, lampen
(Rug)tassen
Drogisterijproducten e.d.

Wilt u iets anders doneren? Neem gerust contact met ons op.
Doe je liever mee? Kijk dan of we een vacature hebben die bij jou past. 

 
Shop via 4Morgen en steun Villa Vrede
Doneer nu

Geef iedereen de kans om te participeren

Teken het manifest
 
Twitter
Website
E-mail
YouTube
LinkedIn
Copyright © *2014* *|VillaVrede|*.

U ontvangt onze tweemaandelijkse nieuwsbrief omdat u zich hiervoor heeft aangemeld.
Mocht u hiervoor geen belangstelling (meer) hebben dan kunt u zich hieronder afmelden. 

Ons e-mail adres is: info@villavrede.nl

Ons bezoekadres is:
Villa Vrede
Wijnesteinlaan 4
UtrechtUtrecht 3525 AL
Netherlands

Uitschrijven voor deze nieuwsbrief    |   Nieuwsbrief voorkeuren bijwerken    |   E-mail doorsturen

 


This email was sent to wilma.rozenga@gmail.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Villa Vrede · Wijnesteinlaan 4 · Utrecht, Utrecht 3525 AL · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp