Copy

Villa for You 

Bekijk deze e-mail in uw browser

Klaar voor de start

Het is volop zomer in Nederland. De scholen zijn dicht, er staan bijna geen files en het kwik stijgt op sommige dagen zelfs boven de 30 graden. Villa Vrede is in de vakantie gewoon open voor haar bezoekers en daar zijn zij erg blij mee. Om de hitte te trotseren en om lekker af te koelen wordt er af en toe een uitstapje georganiseerd naar het nabijgelegen strand Downunder.

Aan de vakantieperiode komt alweer bijna een einde en Villa Vrede heeft een aantal leuke en interessante activiteiten voor haar bezoekers in de planning staan voor na de vakantie. Wij zijn er klaar voor!
 

Een druk begin van de vakantie

Op 20 juni is een groep van ongeveer 30 bezoekers en vrijwilligers op de fiets gestapt in het kader van Wereldvluchtelingendag. Het was een lange fietstocht door de mooie omgeving in Zeist en zowel bezoekers als vrijwilligers waren enthousiast dat zij elkaar wat beter hebben leren kennen. Tijdens de picknick halverwege vertelde iemand wat over Wake Zeist

In juni was ook de Ramadan begonnen. Dit betekent dat mensen die meedoen aan de Ramadan voor zonsopgang eten en dan weer wanneer het 's avonds donker is. Villa Vrede is een dagopvang en omdat de deuren om 17:00 uur sluiten was het mogelijk voor de bezoekers wat eten mee te nemen om 's avonds op te eten. De Ramadan wordt afgesloten met het Suikerfeest en dat werd bij Villa Vrede groots gevierd op zaterdag 18 juli met lekkere gerechten en muziek uit verschillende landen.

Nieuwe initiatieven

De vakantie verloopt goed in Villa Vrede. In juli werd een jaar taalles feestelijk afgesloten met het uitdelen van certificaten aan de deelnemers. Daarna waren er even drie weken geen Nederlandse lessen, maar deze staan alweer op de planning voor augustus. Eelke werkt nog steeds één keer per week in de fietsschuur en dit verloopt erg goed. Het wordt alsmaar drukker en elke week zijn er nieuwe gezichten te bekennen. Aan het begin van de zomer was er ook wekelijks computercursus en dat willen we zo nodig in het najaar voortzetten. Daarnaast zijn een aantal vrijwilligers in de zomer druk bezig geweest om nieuwe ideeën en initiatieven vorm te geven.

Wat gaan we doen?


De initiatieven die geopperd zijn, hebben als doel de bezoekers te helpen hun talenten te ontwikkelen en in te zetten, de bezoekers een leuke tijd te geven en de samenwerking tussen vrijwilligers te verbeteren.

In augustus starten er weer Nederlandse lessen en ook zijn er weer muzieklessen. Er zal een 'smoelenboek' gemaakt worden om zowel bezoekers als vrijwilligers te helpen elkaar beter te leren kennen. Daarbij is er een talentenbord opgehangen waarop bezoekers hun talenten kunnen aangeven en wij willen hen graag de mogelijkheid bieden hun talenten zowel binnen als buiten Villa Vrede in te zetten. De Efteling is uitgekozen als eerstvolgende uitstapje op 8 september!

Vrijwilligers kunnen als gastheer of -vrouw werken bij Villa Vrede, maar ook wordt er veel werk achter de schermen verricht. Veel vrijwilligers kennen elkaar daardoor niet en daarom is er besloten om regelmatig een teambuildingsavond te organiseren om de samenwerking tussen de vrijwilligers onderling te verbeteren. Het doel hiervan is om de dienstverlening aan de bezoekers te verbeteren. 
 

Doet u ook mee?


Bovenstaande voorbeelden zijn slechts een greep uit de initiatieven die Villa Vrede met en voor de bezoekers wil opzetten. Mocht u deze en andere initiatieven willen steunen dan kan dit via de Whydonate knop op onze website.Via deze weg willen we iedereen ook bedanken die ons incidenteel of periodiek steunt. We kunnen niet zonder jullie!

Wilt u een kijkje komen nemen bij Villa Vrede en bezoekers en vrijwilligers ontmoeten? Dan is Burendag misschien wel juist de dag voor u. Op 26 september willen wij u van harte uitnodigen om ons die dag een bezoekje te brengen om te zien wat wij voor u in petto hebben. Tot dan?
 
 
De ontmoetingsplaats in Utrecht waar vluchtelingen altijd welkom zijn !
 
Vacatures
 
Onze actuele vacatures staan op de website van de Vrijwilligerscentrale Utrecht. Zo zoeken wij een gastvrouw voor de woensdagmiddag en een klusjesman. Klik hier om alle vacatures te bekijken.
 
Spullen die de bezoekers kunnen gebruiken zijn:
  • Fietsen
  • Fietsonderdelen en -sloten
  • (Fiets)tassen  
  • Goedwerkende laptops
  • Seizoenskleding
Wilt u meer weten of meehelpen? Neem gerust contact met ons op.

Portret van  
Ineke en Donja

 

We vinden het superleuk om bij Villa Vrede te werken omdat de mensen volgens Ineke zo lief zijn en omdat ze haar tafeltenniskwaliteiten kan verbeteren.
Donja vindt het vooral inspirerend om mensen tegen te komen die ze anders niet tegenkomt. Ze hebben veel zin in het nieuwe jaar, vooral nu ze samen een dagje Efteling aan het voorbereiden zijn; een uitje dat hen supergezellig lijkt. Ze kijken uit naar het samen roetsjen in de Baron 1898. 

Steun Villa Vrede
Picknick tijdens fietstocht
Computercursus
Suikerfeest 2015
Facebook
Twitter
Website
E-mail
LinkedIn
Copyright © *2014* Villa Vrede.

U ontvangt onze tweemaandelijkse nieuwsbrief.
Mocht u hiervoor geen belangstelling (meer) hebben dan kunt u zich hier afmelden. 

Ons e-mail adres is: villavrede@gmail.com

Ons bezoekadres is:
Villa Vrede
Wijnesteinlaan 4
Utrecht, Utrecht 3525 AL
Netherlands

Uitschrijven voor deze nieuwsbrief    |   Nieuwsbrief voorkeuren bijwerken    |   E-mail doorsturen

 
Facebook
Twitter
Website
E-mail