Copy

Villa for You 

Bekijk deze e-mail in uw browser

Een nieuw jaar

We zijn ondertussen alweer in 2015 beland. Vorig jaar openden we op 12 februari de deuren, dus is het tijd om terug te blikken en natuurlijk vooruit te kijken.

Na een rustige start zijn we nu open van maandag t/m zaterdag met een groeiend aantal bezoekers (20-50 per dag). Dit komt gedeeltelijk door de winter, maar we verwelkomen ook bijna wekelijks nieuwe bezoekers.

Op 28 februari gaan we samen met de huidige bezoekers terugkijken en plannen maken voor het nieuwe jaar zodat we samen blijven ontwikkelen.  

Winter in de Villa

December was natuurlijk een drukke maand in verband met de kou en de feestelijkheden. Sinterklaas werd gevierd met cadeautjes en gedichten. Tijdens kerst was er een muzikale middag en een dag vol heerlijkheden dankzij vele mensen die eten brachten.

Een maand na de uitspraak van de Europese Raad over BedBadBrood hadden we in samenwerking met hulpverlenersinstanties in Utrecht de nacht van de vervanging georganiseerd. Vijf prominente Utrechters waaronder Ella Vogelaar namen voor een nacht een ongedocumenteerde in huis. Ter kennismaking werd er gekookt en gegeten bij Villa Vrede en verzorgde de gemeente een ontbijt in het stadhuis. Diezelfde avond was er een debat met alle raadsleden van Utrecht over hoe de gemeente Utrecht om zou moeten gaan met de uitspraak. Er was een gemêleerd gezelschap van ongeveer 100 mensen aanwezig die actief participeerden in dit debat, ondanks vele andere festiviteiten/activiteiten in Utrecht deze avond.

Sport wordt steeds belangrijker voor onze bezoekers. Sinds het najaar wordt elke woensdag door een groep van zo’n 15-20 mannen en vrouwen in een zaal gesport bv. volleybal, basketbal. Daarnaast merken we dat ook meer mensen gebruik maken van de fitness gelegenheid die we samen met Ubuntuhuis geregeld hebben bij de Stadsbrug.

Creativiteit was er ook voldoende, zoals een aantal dramalessen en een schrijfworkshop die het Straatnieuws voor een aantal weken had georganiseerd. De workshop is als inleiding bedoeld voor een verhalenwedstrijd over “waar woont mijn hart”. De uitreiking hiervan zal plaatsvinden in mei. 

Organisatie

We zijn blij dat de belangstelling voor Villa Vrede blijft groeien. Dat merken we bijvoorbeeld door het toenemende aantal volgers op Facebook en Twitter, maar ook door de spontane donaties van mensen in de vorm van eten, geld, kleding e.d. Verder heeft het benefiet georganiseerd door Jonge Democraten 3500 euro opgebracht! We hebben ondertussen ook een goede relatie opgebouwd met de Voedselbank Rivierenwijk die ons vrijwel wekelijks verschillende houdbare levensmiddelen en snacks toestopt. Het nieuwe buurtteam in Hoograven weet ons ondertussen ook al te vinden door de goede connecties en naamsbekendheid die we hebben opgebouwd. We blijven ook investeren in ontmoeting en samenwerken. Zo hebben we bijvoorbeeld meegeholpen de nieuwjaarsbijeenkomst van Samen Hoograven te organiseren in het Marcuscentrum. We hielpen mee met koken en de bediening. Op 20 maart a.s. hopen we ook nieuwe buurtbewoners te betrekken bij klussen in het kader van  NLdoet

Nieuwe plannen 

Op de agenda van 2015 staan een paar projecten die de zelfredzaamheid van onze gasten nog verder vergroten. Middels het fietsproject willen we enkele mensen verder trainen in het repareren en onderhouden van fietsen en het opzetten van een soort fietsdeelsysteem. Daarnaast zijn we begonnen met het opzetten van een maatjesproject dat het vergroten van het netwerk en de zelfredzaamheid van onze bezoekers beoogt te vergroten. Dit gebeurt 1-op-1 in een traject van ongeveer vier maanden waarvoor we nog mensen zoeken. Ons traject loopt parallel aan een empowerment project van NewDutchConnections dat mede dankzij ons van start is gegaan voor mensen jonger dan 25 jaar. 

De ontmoetingsplaats in Utrecht waar vluchtelingen altijd welkom zijn !
 
Vacatures
 
Zie onze actuele vacatures op de website van de Vrijwilligerscentrale Utrecht, klik hier om daarnaar toe te gaan.
 
Spullen
  • (Fiets)tassen
  • Fietssloten
  • Tandpasta, bodylotion etc.
  • Verlengsnoeren
  • Mannen kleding
  • Combi magnetron
Neem contact op

Portret van Gevor

Onze bezoeker Gevor komt al vanaf het begin bij Villa Vrede en vertelt dat hij inmiddels wel weet wat de kracht van Villa Vrede is. Zo vertelt hij dat er voor ieder wat wils is. Je kan als bezoeker uitrusten met een kopje thee, maar je kan ook deelnemen aan activiteiten als pianoles en sport. Het is volgens hem fijn dat je zelf mag kiezen wat je wilt doen. Je bent welkom om mee te doen met alle activiteiten, maar als je een keertje geen zin hebt en liever achterover leunt met een kop thee, is dat ook prima. Niets hoeft en dat is fijn. Hij zegt dat hij namens veel bezoekers spreekt, wanneer hij zegt dat Villa Vrede een fijne plek is!

Steun Villa Vrede
Sintviering
Kerst
Kerst eten
Samen Hoograven 
Facebook
Twitter
Website
E-mail
LinkedIn
Copyright © *2014* Villa Vrede.


Uitschrijven voor deze nieuwsbrief    |   Nieuwsbrief voorkeuren bijwerken    |   E-mail doorsturen

Email Marketing Powered by Mailchimp