Copy

Villa for You 

Bekijk deze e-mail in uw browser

Bed, bad, brood en... fietsen!

Na de bed-, bad-, brooddiscussie is het nu tijd om een luchtiger onderwerp te bespreken: fietsen! Fietsen is een wezenlijk onderdeel van de Nederlandse samenleving. De Tour de France start dit jaar in fietsland Nederland en wel in hartje Utrecht! Er is bijna niemand in Nederland die geen rijwiel in zijn of haar schuur heeft staan. Villa Vrede gunt haar bezoekers een fietservaring en heeft hiervoor een aantal activiteiten opgezet zoals het opknappen van de fietsschuur, het opleuken van fietswielen tijdens een creamiddag en de eigen Tour Vlucht.

Van A naar Binding

Villa Vrede staat in hartje Utrecht en het doel is 'ontmoeten en ontwikkelen'. Binnen Villa Vrede leren bezoekers andere bezoekers kennen, maar ook de band tussen bezoekers, vrijwilligers en de buurt is belangrijk. Waar mensen samenkomen ontstaan een band en vertrouwen en dat heeft zich ook in de opgezette fietsprojecten geuit.

In het kader van NL Doet
 hebben bezoekers en vrijwilligers de fietsenschuur van Villa Vrede opgeknapt. Door samen hard te werken is de fietsenschuur klaar voor gebruik. Op woensdag en vrijdag zijn er bezoekers vrijwillig aanwezig om fietsen op te knappen voor andere bezoekers. We kunnen echter nog wel wat extra ondersteuning hierbij gebruiken. (zie vacatures)
Dit jaar hebben weer een aantal dames fietsles gehad. Kortgeleden konden ze hun diploma in ontvangst nemen en kregen ze een fiets mee naar huis.

Creatief zijn we ook met fietswielen die we twee vrijdagen versierd hebben. Hiermee konden we in en om ons huis verder in de fietssfeer brengen.


Op 7 juni ging de Tour Le Sud langs Villa Vrede. Deze fietstocht georganiseerd door Harten van Sport bracht verschillende buurtbewoners langs die ons konden ontmoeten en met wie we samen muziek konden maken.
 

Villa Vrede vooruit

Het gaat goed met de Villa. Mensen voelen zich thuis en de vrijwilligers blijven vol enthousiasme hier werken.
We zijn blij te kunnen melden dat we voor dit jaar onze begroting rond hebben dankzij verschillende organisaties, kerken en individuen die steunen. Oranjefonds steunt ons dit jaar zelfs met 20.000 euro!
De meeste fondsen willen echter niet langer dan 3 jaar achtereen ondersteunen dus we hopen wel dat steeds meer mensen ons eenmalig of periodiek willen gaan steunen. Alleen samen met jullie kunnen we blijven bestaan. Doneren is heel gemakkelijk via de Whydonate knop op ons website.

Fietst u met ons mee op 20 juni?


Op 20 juni is het weer Wereldvluchtelingendag: een dag waarop de miljoenen vluchtelingen wereldwijd die om bescherming vragen centraal staan. Villa Vrede organiseert die dag haar eigen Vlucht Tour en nodigt u uit mee te doen! Op 20 juni stappen bezoekers en vrijwilligers op - hoe kan het ook anders - de fiets om de Utrechtse Heuvelrug te bestijgen. Het Villa Vrede peloton vertrekt om 11uur en zal o.a. stoppen bij het detentiecentrum en in het bos voor een gezellige picknick. 

Met dit initiatief willen wij bezoekers en vrijwilligers de mogelijkheid geven elkaar te leren kennen en begrijpen, een leuke middag bieden en hopelijk een gevoel van verdraagzaamheid en verbondenheid te bezorgen. 

Heeft u ook zin in een sportieve en gezellige middag? Meld u dan nu aan bij Jurre
Meedoen kost slechts 10 Euro. Er zijn 50 plaatsen beschikbaar. Mocht er geen plekje meer zijn, dan bent u welkom ons uit te zwaaien bij Villa Vrede in Utrecht.
De ontmoetingsplaats in Utrecht waar vluchtelingen altijd welkom zijn !
 
Vacatures
 
Zie onze actuele vacatures op de website van de Vrijwilligerscentrale Utrecht. Zo zoeken we bijvoorbeeld een fietsenmaker die kan helpen repareren en workshops geven. Klik hier om alle vacatures te bekijken.
 
Spullen
  • Mannen kleding
  • Fietsen
  • Tassen/koffers
  • (Fiets)tassen
  • Fietssloten
  • Pennen
  • Tandpasta, bodylotion etc.
Neem contact op

Portret van Jurre

Sinds maart werkt Jurre als gastheer op vrijdagmiddag. Werken en leren van andere culturen vindt hij leuk.
Jurre organiseert mede de fietstocht op 20 juni. Volgens hem is sport een mooie mogelijkheid om eenheid tot stand te brengen en mensen te laten ontspannen. De bezoekers hebben veel stress en activiteiten helpen om je hoofd leeg te maken.
Met de fietstocht hoopt hij dat bezoekers, vrijwilligers en stadsgenoten elkaar gaan ontmoeten.
Steun Villa Vrede
Fietswielen versieren
Fietsenschuur
Wensen voor de Villa 
Facebook
Twitter
Website
E-mail
LinkedIn
Copyright © *2014* Villa Vrede.

U ontvangt onze tweemaandelijkse nieuwsbrief.
Mocht u hiervoor geen belangstelling (meer) hebben dan kunt u zich hier afmelden. 

Ons e-mail adres is: villavrede@gmail.com

Ons bezoekadres is:
Villa Vrede
Wijnesteinlaan 4
Utrecht, Utrecht 3525 AL
Netherlands

Uitschrijven voor deze nieuwsbrief    |   Nieuwsbrief voorkeuren bijwerken    |   E-mail doorsturen

Email Marketing Powered by Mailchimp
Facebook
Twitter
Website
E-mail