Copy

Tudi ta mesec imaš razlog, da se razveseliš trinajstega v mesecu! Bobove govorice te pričakajo vsak mesec trinajstega ob 13.00 uri. V njih vabimo na dogodke, obveščamo o utrinkih iz projektnih skupin in sporočamo, kaj delajo naše partnerske organizacije.

VABILA NA DOGODKE

Festival uličnega dela – Streetstival

Vabljeni na festival uličnega dela – Streetstival, ki bo potekal v četrtek, 23. 11. 2017, v Študentskem Kampusu v Ljubljani. Namenjen je mladinskim delavcem in vsem, ki vas zanima delo z mladimi na ulicah, igriščih in v parkih. Na festivalu boste izvedeli več o trenutnem stanju mladinskega uličnega dela v Sloveniji. Spoznali boste različne prakse uličnega dela in dobili konkretne napotke za kvalitetno izvajanje le-tega. Lahko boste sodelovali na okrogli mizi z naslovom Kaj je ulično delo? in v živo preizkusili različne pristope, ki jih uporabljamo pri uličnem delu. Streetstival organizira Mreža Mlada ulica, v katero se povezujejo organizacije mladinskega sektorja, ki si prizadevajo za dvig kvalitete mladinskega uličnega dela v Sloveniji. Prijazno vabljeni!
Za prijavo na dogodek izpolnite obrazec.

Ulca vabi ...

Ta mesec smo že imeli delavnico gledališča zatiranih Koliko mene je v meni?, še pa se lahko udeležiš:
- vsak ponedeljek 9.00–10.00: Joga ob ponedeljkih zjutraj!
- 23. 11., 9.30–17.30: Streetstival: festival uličnega dela;
- 24. 11., 20.00: Ostrenje pogleda: Projekcija avtobiografskih filmov;
- vsak petek, 17.00–20.00: Hip hop v ULCI;
- vsak dan med tednom, 13.00–16.00: Odprta ULCA.
Spremljaj nas na Facebooku!
 

Mladinski center Bob vabi na nedeljske čajanke

Prebujanje lenobnih nedeljskih rutin, čajčkanje in dobra družba. Več o čajanki si preberi na spletki ali klikni na Fb event. ;)  

VABILA STROKOVNIM SODELAVCEM

Ulca poziva!

Ustvarjalec_ka kakršne koli vsebine vabljen_a, da napolniš ULIČNI urnik. Pridruži se in soustvarjaj ULIČNO dogajanje. Če imaš idejo, ki jo hočeš uresničiti, pridi na pogovor z Blažem ali Metko, ki te bosta suportala na tvoji ustvarjalni poti. Pridi, v ULCI imamo plac in dober vajb.
Piši nam na FB ali na mail, kontakti tukaj.

VABILA ZA UDELEŽENCE

Marš na(d) trg dela in Karierni zaganjalnik v Ljubljani

Si star_a med 15 in 29 let ter se boriš z “mlini na veter” pri prehodu na trg dela, med zaposlene? Marš ti pri tem lahko nudi podporo. Priključi se Kariernemu zaganjalniku, ki poteka v Ljubljani. Več informacij pa na marsovci.bob@gmail.com. Aktualnemu dogajanju lahko slediš na tem naslovu.

Vključi se v PUMO – Projektno učenje za mlajše odrasle

A ti nekako ni jasno, kaj bi sam_a s sabo? Se ti je zaštrikalo v šoli in rabiš pomoč pri učenju? Rabiš podporo pri iskanju zaposlitve?
Če je tvoj odgovor DA ter si star_a med 15 in 26 let, potem se nam pridruži v programu Projektno učenje mlajših odraslih (PUM-O).
Pokliči nas na 041 787 425 (Simona) ali 041 900 562 (Neja) ali pa nam piši na pumovciljubljana@gmail.com. Obiščeš nas lahko na Robbovi 15 v Ljubljani ali priporočiš prijateljicam in prijateljem ...
Več o programu si lahko prebereš tu.
 

Marš nad trg dela bo tudi na Obali!

V kolikor si z Obale, ali pa poznaš koga, ki je star med 15 in 29 let ter ni zaposlen, mu/ji le povej, da bo v sredo, 15. novembra 2017 od 13. ure dalje potekal InfoDan – Marš na obali v Centru mladih Koper (Gregorčičeva ulica 4). Prijaviš se lahko na tem linku. Projekt je sofinanciran s strani Republike Slovenije in Evropske unije iz Evropskega socialnega sklada. Za udeležence je brezplačen! Več o tem pa tukaj.

Kaj vse dogaja v mladinskem centru…

November nam je prinesel pestro in zagnano vzdušje. Pripravili smo sklop tematskih delavnic, »skoraj« igrali družabne igre, pripravljali in izdelovali izdelke iz uporabljenih materialov, vnesli novo svežino v MC … Veliko se nam dogaja in najboljši vtis dobiš, če nas prideš kar pogledat na Robbovo 15.  
Več o aktualnem dogajanju mladinskega centra lahko spremljaš: na Instragramu, FB skupini Mladinski center Bob ter spletki.

UTRINKI IZ PROJEKTOV

#rabmoTLAzaULCO

ULCA se že skoraj dva meseca ponaša z novimi tlemi – podjetje Valenarius, d. o. o., nas je podprlo z veliko mero razumevanja in s 50 % popustom za izdelavo tal. Še vedno pa nam ni uspelo zbrati 1.510,00 EUR, kolikor potrebujemo za plačilo računa. Lahko nam torej pomagaš:
- z donacijo preko portala Youcaring.com;
- z nakazilom na TRR Zavoda Bob: SI56 6100 0000 0683 809 z navedbo sklica SI00 014-99;
- z donacijami osebno v Mladinskem centru ULCA na naslovu Trg OF 10, Ljubljana;
- s širjenjem informacije med svojimi znanci.
HVALA!
 

V Celovških dvorih je dišalo po PALAČINKAH!

Ne vem, zakaj vsebuje vsak naslov prispevka iz dogodkov človekINJ hrano, to sicer ni bistvo tega prispevka, ampak za enkrat bom ohranila to tradicijo. Partnerstvo za Celovške dvore je konec oktobra organiziralo zaključni dogodek, moči so združile človekINJE, Ulični zmaji in Mala ulica. Nadaljuj z branjem.

Kostanjev piknik na Livadi

Petki na Livadi z urejanjem terena, zasaditvijo gozdnega vrta ter skrbjo za pridelke.
Sredine aktivacije, obiski (tuji in domači), kresovanje, pikniki, opazovanje meteorskega roja, naravoslovno-tehnični dnevi, EVS aktivnosti, igre brez meja, »srauba«, praksa dijakov BIC ter mnogo vloženih ur ekipe LivadaLAB in prostovoljcev, potrpljenje in pomoč sosedov, lokalne skupnosti in institucij. Kampanja Urbane livade mladim/nam v roke, objave v spletnih omrežjih, strokovni članki, obiski tujih in domačih konferenc ali dogodkov. In prejšnji torek še kostanjev piknik. To je vse za letos!
 

POROČILA IN STROKOVNI PRISPEVKI

Ogrevanje za Streetstival

Ker verjamemo, da že nestrpno čakate festival uličnega dela – Streetstival, vam v branje predlagamo najbolj aktualna prispevka o uličnem delu v Sloveniji. Oba sta nastala pod mentrostvom doc. dr. Mateja Sandeta na oddelku za socialno pedagogiko na Pedagoški fakulteti. Prvi je diplomsko delo Nežke Agnes Vodeb z naslovom Osnove dela z mladimi na javnih površinah in različni pristopi. V delu lahko najdete definicijo uličnega dela, različne klasifikacije, osnove dela in pregled aktualnih izvajalcev uličnega dela. V magistrskem delu Maruše Gajić z naslovom Izzivi mladinskega uličnega dela v Sloveniji pa lahko najdete več o mladinskem uličnem delu in Mreži Mlada ulica ter možnostih nadaljnjega razvoja.

PYLE in prvo mednarodno srečanje

Naš projekt je ponosno zakorakal v prve mesece aktivnosti in kot se spodobi za dober začetek projekta, smo se srečali in spoznali sodelavci vseh treh partnerskih organizacij. Kaj, zakaj, kje in kako, preberi TUKAJ.
 

NAŠI SODELAVCI IN SODELUJOČE ORGANIZACIJE VAM SPOROČAJO

Maruša se predstavi!

Kot že vsak mesec poprej vam tudi tokrat dežurna vohljačka predstavlja nekoga iz Bobovske ekipe. Ta mesec je to Maruša, sedemindvajset (ja, 27) let mlada mladinska delavka, nepogrešljiv vir energije in pozitivnih misli, ekspert iz izkušenj, kreatorka lastnega življenja, duša z bleščicami, ki vedno razmišlja, kako bi lahko še drugače in še in še … Za več klikni tu!
 

Zavod BOB

PUM-O

Vse ali nič

Bob geto ft. Tobalko Vila

Mreža Mlada ulica

človekINJE

Livada

Copyright © 2017 Bob, zavod za izobraževanje in kulturne dejavnosti, Ljubljana, All rights reserved.


Želite spremeniti nastavitve prejemanja e-sporočil?
Svoje nastavitve posodobite ali se odjavite od prejemanja novic.

Email Marketing Powered by Mailchimp