Copy

Ponovno imate razlog, da se razveselite 13. v mesecu! Na Bobu se govori ... in to vsak mesec trinajstega ob 13.00 uri.
 

UVOD

Kultura

Ravnokar je minil – ta veseli dan kulture in državni praznik. SSKJ nam postreže s kar šestimi različnimi opredelitvami tega pojma, na Wikipediji pa piše, da se kultura (iz latinske besede cultura, izpeljane iz colere, kar pomeni »gojiti«) na splošno nanaša na oblike človeške dejavnosti in simbolične strukture, ki dajejo taki aktivnosti pomen. Temu, kar aktivnosti daje pomen, je naš državni proračun v letu 2017 namenil pičlih 1,67 %. To je za skoraj cel odstotek manj, kot je bil delež v letu 1993 (kar je bilo btw največ v zgodovini Slovenije). Od tedaj se je delež le še počasi zmanjševal, posamezniki in kulturne organizacije pa smo ostajali v loncu, kjer smo se počasi kuhali in se bomo verjetno še do tedaj, ko bo voda tako vrela, da ne bomo več mogli skočit iz lonca in nas bodo požrli za malico … Ali pač?

VABILA NA DOGODKE

ULCA vabi...

V ULCI imamo kar nekaj dogodkov, ki se jih lahko udeležuješ vsak teden:
- vsak ponedeljek 9.00–10.00: Joga ob ponedeljkih zjutraj;
- NOVO! vsak torek in petek 13.00–16.00: Rezana žoga;
- vsako sredo 18.30–20.00: Breakdance za socialno ogrožene;
- vsak petek, 17.00–20.00: Hip hop v ULCI;
- vsak dan med tednom, 13.00–16.00: Odprta ULCA;
In še …  prihaja nekaj enkratnih!
- četrtek, 15. 2., 16.00–17.00: Kirtan (glasbena meditacija);
- ponedeljek, 26. 2., 20.30: Daniel Georgiev & Martin Krauser 2@1 Concert + Robert Ivačič

Kaj vse dogaja v Mladinskem centru Bob …

- vsak torek od 17.00 dalje igramo družabne igre;
- ob sredah od 18.00 naprej razvijamo spletni MC;
- četrtki so dnevi za DIY ustvarjanje. Začnemo ob 16.00 – pridi in se izpopolni v tehničnih spretnostih: Mesec vrtanja lukenj;
- ob petkih so na sporedu filmi z vsebino. Gledamo od 17.00 dalje;
- ob nedeljah od 17.00 naprej pijemo čaj “brez meja”:  18. 2. Pro et contra – debate, v kateri bomo zagovarjali nasprotna si stališča; 25. 2. večer literature in predstavitev pesniških zbirk naših mladih. #staytunedformore na naši FB in spletni strani.

Dobro sem – podporna skupina za boljše počutje

Bi rad_a izboljšal_a svoje počutje, svojo samopodobo, izvedel_a, kako želje spremeniti v cilje, kako se sprostiti, kako reagirati, ne da bi zašel_zašla v konflikt? V tem nisi sam_a, v torek, 13. 3., bo v ULCI začela delovat skupina, ki se ji lahko priključiš vsak torek od 15.15–17.15 ure.
Več informacij in program delavnic si oglej TUKAJ, prijave sprejemamo do 6. 3. na e-naslov ursapoljansek@gmail.com.

VABILA STROKOVNIM SODELAVCEM

Novi sodelavci na LivadaLAB!!!

Si zaljubljen v naravo, uživaš in rad ustvarjaš na svežem zraku? Pridruži se nam na valentinovem sestanku 14. februarja ob 17.00 na Bobu (Robbova 15). Načrtovali bomo aktivnosti na Livadi. Če te zanima kaj več, piši na mail ali na FB.
Tekst je pisan v moški obliki in velja za oba spola :).

Bliža se Usposabljanje mladinskih delavcev_vk Marš!

Dragi bralec, draga bralka, verjetno že nestrpno čakaš novice, kdaj se bo odvilo novo Usposabljanje mladinskih delavcev_vk na projektu Marš na(d) trg dela. Predvidevamo, da ga  bomo izvedli v marcu, za točen termin in lokacijo pa bo najbolje, da spremljaš naš Facebook in/ali Aktualno na naši spletni strani. Za več informacij nam piši na marsovci.bob@gmail.com. Za mlade, stare med 15 in 30 let, je usposabljanje brezplačno.

ULCA poziva!

Ustvarjalec_ka kakršne koli vsebine vabljen_a, da napolniš ULIČNI urnik. Pridruži se in soustvarjaj ULIČNO dogajanje. Če imaš idejo, ki jo hočeš uresničiti, pridi na pogovor z Blažem ali Metko, ki te bosta suportala na tvoji ustvarjalni poti. Pridi, v ULCI imamo plac in dober vajb.
Piši nam na FB ali na mail, kontakti tukaj.

VABILA ZA UDELEŽENCE

Več o MC Bob

Program je okvirno zasnovan in potrebuje tvojo svežino in soustvarjanje.
Veliko se nam dogaja in najboljši vtis dobiš, če nas prideš kar pogledat na Robbovo 15.  
Več o aktualnem dogajanju mladinskega centra lahko spremljaš na Instragramu, v FB skupini Mladinski center Bob ter na spletki. Lahko pa pišeš in/ali kličeš Vesno: vesna_cesar@zavod.bob.si, 051 218 473 ;).

Bobova čajanka #10: Pro et contra

Hej stari_a!
Nedeljsko henganje ob čaju se nadaljuje. Pomagaj oblikovati vsebino debate, v kateri bomo zagovarjali nasprotna si stališča. Glasuj, katera tema te najbolj pritegne. To storiš tu. V kolikor pa boš kje blizu našega Mladinskega centra Bob, lahko glasuješ na naši oglasni deski ;).

Ulični nogomet Slovenije

Sem David in Iščem ekipo, ki je pripravljena priskočiti na pomoč pri projektu Ulični nogomet Slovenije. Podajali si bomo: organizacijo projekta, ročna dela, snemanje in izdelava videov in vzpostavitev ekipe za igranje uličnega nogometa. Če te zgoraj omenjene »podaje« zanimajo in si želiš pridobiti izkušnje na teh področjih, si vabljen_a k sodelovanju. Kontaktiraš in izveš več info preko telefona (041-218-359), g-maila (duckboy098@gmail.com), ali celo na Facebooku (David Velkovski). Igraj z mano!

Marš na(d) trg dela vabi v Karierni zaganjalnik

Karierni zaganjalnik je sestavljen iz treningov, Zaposlišča in individualne podpore vsakega udeleženca. V praksi to pomeni, da večkrat tedensko izvajamo skupinsko delo, in sicer na področju asertivnosti, karierne orientacije in aktivnega državljanstva. Za mlade, stare med 15 in 30 let, je vključitev v program brezplačna. V kolikor si želiš podpore pri iskanju zaposlitve, se prijavi tu. Za vsa vprašanja smo na voljo na elektronskem naslovu marsovci.bob@gmail.com.

UTRINKI IZ PROJEKTOV

Zaposlišče v Kopru

Kariernemu zaganjalniku v Kopru je ostala samo še aktivnost individualne podpore in spremljanja. Pretekli torek, 6. 2., se je v Centru mladih Koper odvilo Zaposlišče prvega lokalnega Kariernega zaganjalnika na obali. Zahvaljujemo se Centru mladih Koper in Klubu študentov občine Koper, da so nas gostili in nam omogočili izvajanje projekta v lokalnem okolju. Več o dogajanju na Zaposlišču pa TU

PUM-O in “aktivno državljanstvo”

V preteklem mesecu smo v programu PUM-O z udeleženci in udeleženkami razmišljali in ustvarjali na temo aktivnega državljanstva, točneje – kaj nas moti, kaj se nas v teku lastnih življenj dotika in bi radi spremenili, kakšen svet si želimo. Nastal je kolaž izdelkov, zbirka enodnevnica, ki si jo lahko pogledaš TU …

Ročni nogomet v MC Bob

Nekega februarskega dne smo se na Bobu zbrali nogometni navdušenci. Opazovali smo Nežko in Matica pri tekmi. Tekma je bila napeta in je pripeljala do neodločenega izzida 10:10. Vsi, ki smo opazovali, smo jokali od sreče in odšli domov polni vtisov. Spisal Matevž Ljubelj, ki je pripravil tudi interaktivni posnetek: klik, klik.

14 postaj moje križeve poti

“Najbrž je težko srečati junaka in spoznati, da je resničen in ni mit. Kaj si pričakoval? Junaka v bleščečem oklepu z vzhajajočo Luno v ozadju? Tako je videti, če se dejansko boriš v bitki. Ni sijajno, ni lepo in niti ni junaško. Počneš samo nekaj, kar je prav. To počneš vedno znova in znova.” V sodelovanju z ekipo revije Navdihni.me je svojo navdihujočo zgodbo spisal Beyič, prebereš si jo lahko TU. Objava zgodbe bo v zgoraj omenjeni reviji, 14. februarja 2018.

CYBER poezija

Cyber rešitev pride kot odgovor v oblaku zvezd, ki so simbol vzhoda.
Klik na tipkovnici, z miško skrolaš po ekranu ...
Iščeš kaj?
Na kratko; z ekipo mladih razvijamo spletno klepetalnico, kjer bodo pogovori o za mlade relevantnih temah, ki jih ponujajo mladi za mlade skozi svoje izkušnje. In da je zabavno smo oblikovali avatarja Lojzeta Boba in prišli na idejo o dodani vrednosti spletnega MC-ja. Več o našem delu boš kmalu lahko spremljal_a na spletni in FB strani Zavoda Bob.

EVS

European Voluntary Service, that is. You can do it anywhere, anytime, kind of. In April 2017 I ended up in Ljubljana precisely because of such a project. Beautiful place, extremely so. I’ve been moving around quite a lot in my life, so changing country, flat, friends and language is not that big of a deal, as they say, you know what you leave but you don’t know what you find, and I’ve always been an extremely curious person who gets bored quickly. So here I am, so much luggage as I can carry, just out of the FlixBus, in Slovenia. Read more …

POROČILA IN STROKOVNI PRISPEVKI

URSM Spodbujanje zaposlovanja mladih ali kako preprečiti zaposlitev?

Konec oktobra 2017, nesrečnega 24. 10. točneje, se je v Karierni zaganjalnik (program, financiran preko URSM razpisa »Spodbujanje aktivnega državljanstva mladih za večjo zaposlenost 2016–2018«) vključilo dekle, katere želja je bilo delo z otroki in mladostniki. Iskala je možnosti zaposlitve v šolstvu, kljub temu da ni imela ustrezne izobrazbe za to področje. Spodbujala sem jo, naj razmišlja širše, izven okvirov šolskega sistema. Kmalu je bila navdušena nad mladinskim delom. Več ...

NAŠI SODELAVCI IN SODELUJOČE ORGANIZACIJE VAM SPOROČAJO

Beno išče asistenco – pomoč pri negi in spremstvu!

Takole nam piše: “Sem Beno, star sem 30 let in živim v prilagojenem stanovanju na Kodeljevem v Ljubljani. Sem na invalidskem vozu in imam živčno-mišično atrofijo (distrofijo). Iščem osebo za pomoč pri negi. Plačilo je 4 €/uro od ponedeljka do petka, za vikende in praznike pa 6 €/uro. Delo ni fiksno, ampak je po potrebi. Za plačilo ne potrebujete študentske napotnice in se vam ne šteje v dohodnino.
Iščem tudi asistentko za spremstvo po raznih opravkih, tudi to je plačano, in sicer 4 €/uro tudi za vikende in praznike.”
Kontakt: bhribe3@gmail.com ali 031 260 363.

Bgirls Do It Better

Čas je, da se ponovno zberemo v čast damam hip hopa! Naša najtesnejša partnerska organizacija, Društvo Gor, že petič zapored organizira mednarodno breakdance tekmovanje, ki spodbuja rast števila ženskih predstavnic v hip hop kulturi. Dogodek je za slovensko plesno sceno edinstven, poleg tega pa en največjih te vrste v Evropi. Odlični DJ-i, delavnica in dobra zabava. Vse to v soboto, 10. marca,  v OŠ Mirana Jarca v Ljubljani. Več o dogodku TUKAJ.

Zavod BOB

PUM-O

Kopiloti

PYTBUL

Vse ali nič

Bob geto ft. Tobalko Vila

Mreža Mlada ulica

človekINJE

Livada

Nextival

Copyright © 2018 Bob, zavod za izobraževanje in kulturne dejavnosti, Ljubljana, All rights reserved.


Želite spremeniti nastavitve prejemanja e-sporočil?
Svoje nastavitve posodobite ali se odjavite od prejemanja novic.

Email Marketing Powered by Mailchimp