Copy

Ponovno imate razlog, da se razveselite 13. v mesecu! Na Bobu se govori ... in to vsak mesec trinajstega ob 13.00 uri. V njih vabimo na dogodke, obveščamo o utrinkih iz projektnih skupin in sporočamo, kaj delajo naše partnerske organizacije.

VABILA NA DOGODKE

Ulca vabi ...

Oktobra ne zamudi dogodkov:

- DANES, petek trinajstega, 13.00-19.00: ULCAfest

- ponedeljki in torki: Gor hip hop šola

- srede 18.30-20.00: Brake dance v ULCI

- petki, 17.00-20.00: Hip hop v ULCI

Še vedno pa ga lahko prideš hengat v Odprto ULCO vsak delovnik od enih do štirih v MC ULCA v podhodu železniške postaje v Ljubljani. Za vse ‘apdejte’ redno spremljaj našo FB stran ;).

Zaganja se Karierni zaganjalnik

Marš na(d) trg dela je program, ki nudi brezplačno podporo mladim pri vstopu na trg dela.
Če si star_a med 15 in 29 let in iščeš zaposlitev, se nam pridruži!
Že v oktobru začnemo z izvajanjem Kariernega zaganjalnika v Ljubljani. :)
Prijavo izpolniš tukaj, če imaš pa še kakšno vprašanje, nam piši na marsovci.bob@gmail.com.

V mladinskem centru Bob dogaja!

Vsak dan med 16.00 in 21.00 imaš na Robbovi 15 (Stara pošta; če ne najdeš, pokliči Vesno – 051 218 473) ramo za 'plakanje', life 'kouča', pralni stroj, štrudl, dobro družbo in še mnoge radosti (npr. “bučno” veselje ali pa program neformalnega izobraževanja). Za okus pa nam lahko slediš v fb skupini MC Bob.

Smerokaz

V oktobru ponovno začnemo z izvajanjem Smerokaza v Mladinskem centru ULCA. Smerokaz je namenjen poglobljenemu informiranju, usmerjanju in svetovanju mladim. Obiščeš ga lahko vsak četrtek od 13.00 do 16.00 ure. Če te zanima, kako izgleda obisk Smerokaza, lahko prebereš še več na tej povezavi.
 

LivadaLAB še zadnjič v letu 2017


V torek, 7. novembra, od 15.00 do 18.00 se bomo zadnjič letos organizirano družili na prostem. Vabimo te na igranje nove namizne igre, predstavitev narejenega v letu 2017 (kampanja Varovanje okolja; mladinske aktivnosti), razstavo in pečen kostanj.
Pridi ali sledi @LivadaLAB!

VABILA STROKOVNIM SODELAVCEM

Ulca poziva!

Ustvarjalec_ka kakršne koli vsebine vabljen_a, da napolniš ULIČNI urnik. Pridruži se in soustvarjaj ULIČNO dogajanje. Če imaš idejo, ki jo hočeš uresničiti, pridi na pogovor z Blažem ali Metko, ki te bosta suportala na tvoji ustvarjalni poti. Pridi, v ULCI imamo plac in dober vajb.
Piši nam na FB ali na mail.
 

VABILA ZA UDELEŽENCE

Vključi se v PUMO – Projektno učenje za mlajše odrasle

A ti nekako ni jasno, kaj bi sam_a s sabo?
Se ti je zaštrikalo v šoli in rabiš pomoč pri učenju?
Rabiš podporo pri iskanju zaposlitve?
Če je tvoj odgovor DA ter si star_a med 15 in 26 let, potem se nam pridruži v programu Projektno učenje mlajših odraslih (PUM-O).
Pokliči nas na 041 787 425 (Simona) ali 041 900 562 (Neja) ali pa nam piši na pumovciljubljana@gmail.com. Obiščeš nas lahko na Robbovi 15 v Ljubljani ali priporočiš prijateljicam in prijateljem ...
Več o programu si lahko prebereš tu.
 

UTRINKI IZ PROJEKTOV

Bobovi navijači glasni, ko so naši košarkarji najjači!

Saj že ptički čivkajo, da so naši košarkarji najjači v Evropi. S kriki veselja (v četrti četrtini tudi obupa) smo tudi Bobovci na daljavo bodrili Dragića, Nikolića, Rebca, Blažiča, Dončića, Prepeliča, Čančarja, Murića, Randolpha, Zagorca, Dimca, Vidmarja in vse, ki so tako ali drugače posredno zaslužni za uspeh. Kriki veselja …
 

 Košarkaško druženje v mladinskem centru Zavod Bob

Tista nedelja je bila drugačna kot vse ostale. Ljudje so pozabili na nedeljsko kosilo zaradi košarkarskega spektakla. Tekma za prvo mesto v košarki je spravila celo državo na noge. Tudi Bobovce. Kljub temu da se je dogodek na Bobu začel kot mirna čajanka, se je v zadnji četrtini soba spremenila v prostor za najbolj zveste navijače. Slovenijaaa! Zastajal nam je dih. Bo uspelo našim fantom? Držali smo fige, skakali od navdušenja in občasno ostali brez sape. Pes nam je med igro pojedel vse piškote, ampak se nismo jezili. Jezili smo se na izgubljene žoge, na sodnike in na vmesne reklame. Zmagali s(m)o, mi pa smo s skupnimi močmi pospravili in odšli domov z nasmeškom na obrazu. Prispevek spisala Jurka Iva Jeran.
 

Projekt Marš na(d) trg dela Zavoda Bob izvedel prvo Usposabljanje za mladinske delavce_ke!

V tednu od 2. do 6. oktobra je v Postojni potekalo Usposabljanje za mladinske delavce_ke projekta Marš na(d) trg dela, ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada. Ker želiš izvedeti več, klikni tu.
 

#rabmoTLAzaULCO

Pred letom dni smo prevzeli prostor, ki se je razvil v pravi mladinski center. Zaradi poplav v prejšnjih letih je bil v katastrofalnem stanju - zlasti tla, katerih problem so bili krušenje, prašni delci, trda podlaga, vlaga. Veliko smo vložili v prenovo prostora, ki mu lahko že skoraj rečemo dom. Zdaj zbiramo sredstva za plačilo novih tal. Pomagaš lahko:
- z donacijo preko portala Youcaring.com;
- z nakazilom na TRR Zavoda Bob: SI56 6100 0000 0683 809 z navedbo sklica SI00 014-99;
- z donacijami osebno v Mladinskem centru ULCA na naslovu Trg OF 10, Ljubljana;
- s širjenjem informacije med svojimi znanci.
HVALA!
 

Slepa ulca v rovih pod starim Kranjem

Vam je že prišlo na ušesa, da je v Kranju v zadnjem mesecu neznano kam izginilo kar precejšnje število ljudi?  Kakor je na novinarski konferenci prejšnji teden povedala kranjska policija, zaenkrat pogrešajo 9 oseb, po neuradnih podatkih pa celo nekaj več. Vsem je skupno, da so izginule nazadnje opazili okrog reke Kokre. Vse več domačinov si ne upa več na nekoč najbolj priljubljene sprehajalne poti. Vsi se sprašujejo, kakšne temne sile so na delu, kaj se dogaja, kam vse to vodi in kdaj bodo Kranjčani lahko spet mirno spali. Preberite več.
 

LivadaLAB v Malmu na Švedskem

Predstavniki ekipe LivadaLAB, IPOP in Oddelka za urejanje prostora Občine Ljubljana smo jo ucvrli v Malmoe na Švedsko. Udeležili smo se zaključne konference projekta GREEN SURGE. Zavod Bob je bil s projektom LivadaLAB izbran kot primer dobre prakse, saj v upravljanje zelene površine vključuje prebivalce mesta, mestne oblasti, raziskovalne organizacije, nevladne organizacije in lokalna podjetja. Več vtisov s konference je na ogled tukaj.

Zavod BOB

PUM-O

Kopiloti

PYTBUL

Vse ali nič

Bob geto ft. Tobalko Vila

Mreža Mlada ulica

človekINJE

Livada

Nextival

Copyright © 2017 Bob, zavod za izobraževanje in kulturne dejavnosti, Ljubljana, All rights reserved.


Želite spremeniti nastavitve prejemanja e-sporočil?
Svoje nastavitve posodobite ali se odjavite od prejemanja novic.

Email Marketing Powered by Mailchimp