Copy
Facebook
Website
Nieuwsbrief 3 - Judo Zwolle - april 2020 -  Voor judoka's en hun ouders
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Je ontvangt deze nieuwsbrief, omdat je lid bent van Judo Zwolle. In deze nieuwsbrief aandacht voor data (vakanties, wedstrijden, etc), een verslag DK/NK, scheidsrechter worden?  
 
In verband met de maatregelen rond het Corona-virus volgen we de regels van het RIVM en zal er in ieder geval tot en met de meivakantie GEEN judoles zijn. Toernooien die in deze periode vallen zijn afgelast en ook toernooien na 28 april zullen mogelijk geen doorgang vinden. De wedstrijdsecretaris zal dit met de wedstrijdjudoka's afhandelen.

Eerste kwartaal 2020 


Het eerste kwartaal van 2020 was gerust een beetje hectisch te noemen. In Stadshagen moesten we wat kunst -en vliegwerk verrichten om de lessen die samen gegeven werden met Budo Boot weer te scheiden. Na een goede afweging vonden we het toch beter om deze lessen weer onder de Judo Zwolle vlag te laten plaatsvinden. Inmiddels zijn de lessen verplaatst naar de woensdag in het Beweeghuis in Stadshagen.

Het eerste kwartaal van 2020 stond ook in het teken van een aantal districts- en nationale kampioenschappen. Er was wisselend resultaat, maar onze selectie-judoka Amel deed het bijzonder goed: op het NK -21 jaar behaalde zij de 5e plek. Elders in deze nieuwsbrief leest u meer hierover.

En toen was daar begin maart ineens de Corona-crisis. We waren genoodzaakt om onze deuren te sluiten en daarmee vielen natuurlijk best wat plannen in het water. Wedstrijden werden afgelast, trainingen gingen niet door en ook het judokamp is komen te vervallen. Jammer, maar volgend seizoen nieuwe ronde, nieuwe kansen!


 

Data 

Vakanties
We houden zoveel mogelijk de reguliere schoolvakanties aan. Voor 2020 is dat:
* Meivakantie van 27 april t/m 5 mei
* Pinksteren en Hemelvaart zullen de lessen vervallen
* Zomervakantie 4 juli t/m 16 augustus

Wedstrijden
De wedstrijden tot 1 juni zijn allemaal afgelast
6 juni: Ede
7 juni: Venray
20 juni: Dronten
Meer informatie over wedstrijden via het wedstrijdsecretariaat.

Bandexamens
Indien mogelijk nemen we nog voor de zomervakantie de slip- en bandexamens af.

Beginnerstoernooi (intern)
Tot de zomervakantie vindt er geen intern beginnerstoernooi plaats.

Trainingskampen
De Judokampen voor alle wedstrijdjudoka's en gevorderde judoka's zijn afgelast.
 
“Een doel zonder plan is niets meer dan een wens.”

Verslag DK & NK / 5e plek Amel Eilander NK -21

Judoënd Nederland is ingedeeld in 7 districten en Judo Zwolle valt onder district Oost. Ieder jaar worden er in diverse leeftijdscategorieën districtskampioenschappen gehouden. Op 15 februari vonden de DK -12 en de DK -18 plaats. Voor de kinderen die in de -12 meededen was dit een leuke ervaring, omdat het voor hun de allereerste keer was. De judoka's uit de -18 hadden inmiddels al wat meer ervaring. Er werd ontzettend hard gestreden en niet zonder reden: wie een podiumplek behaalt op het DK, mag daarna op het NK -18 meedoen. Judoka's Amel, Janna en Robert stonden aan het eind van de dag op het podium en Amel werd zelfs districtskampioen in de -57 kg.

Twee weken daarna, op 29 februari, stonden echter alleen Janna en Robert op de mat van het NK. Zij deden voor het eerst mee in de -18 en vielen helaas niet in de prijzen. Amel had bijzonder veel pech: in de week voor het toernooi werd ze geveld door de griep en kon niet afreizen naar het NK. Ze moest zich teleurgesteld afmelden. Dit was een enorme domper voor haar, omdat zij hier al tijden naar toe had gewerkt. Als districtskampioen zou ze zelfs kunnen meedoen voor een podiumplek. 
Maar gelukkig vond op 7 maart het NK -21 plaats. Omdat Amel het volgend seizoen in die leeftijdscategorie uitkomt, mocht zij ook hier deelnemen. Ze was nog niet helemaal fit, maar ging toch de mat op. En wat deed ze het goed! Ze kwam helaas na enkele winstpartijen iets sterkere meiden tegen, maar ze ging uiteindelijk naar huis met een superresultaat: 5e op het NK! GEFELICITEERD!!!!
 
Volg jij ons ook op Instagram?Clubscheidsrechter worden? Meld je aan!

Hajimé! Of hé, staat rood wel aan de goede kant? Is het pak van deze judoka niet te klein? Is deze techniek wel toegestaan en wanneer moet ik matte zeggen? Allemaal punten waar iedere judoscheidsrechter mee te maken krijgt. Lijkt het jou ook leuk om judoscheidsrechter te worden? Dat kan! Via de club willen we inventariseren of er voldoende belangstelling is voor een cursus tot clubscheidsrechter. Na de cursus mag je op je eigen club en bij kleine onderlinge toernooien als scheidsrechter fungeren.
Voorwaarden?
Je hebt tenminste de blauwe band (2e kyu) en je bent minimaal 14 jaar.
Wil je meedoen? Meld je dan bij Engbert. Als er voldoende deelnemers zijn komt er een officiële scheidsrechter bij Judo Zwolle de cursus verzorgen. 
Wie komt ons helpen tijdens ons eigen judotoernooi in oktober? We zoeken mensen die de tafels kunnen bemannen, zoals tijd bewaken en scoreformulieren invullen. Geen ervaring? Geen probleem!! We kunnen het je leren!!! 

Contact 

Algemene Mail: e.flapper@judozwolle.nl  
Ledenadministratie: judozwolleadm@hotmail.com 
Wedstrijdsecretariaat: judozwollewedstrijden@hotmail.com 
Facebook
Twitter
Link
Website
Copyright © 2020 Judo Zwolle, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp