Copy
UPDATE, 6 juni 2016, Stichting WikiHouseNL
Share
Tweet
Forward
Share

WikiHouseNL

 
Stichting WikiHouseNL
Bestuur & oprichters:
voorzitter
Jan Willem de Groot
secretaris
Mark Wiebes
penningmeester
Vincent Muller
NL chapter owners:
Marijtje Mulder
Vincent Muller

Leden:

Peter Veldmans
Steve Swiggers
Hugo Meiland


samenwerkingen:
Magneet Leiden
Hogeschool Utrecht
Haagse Hogeschool
Ambacht21
Hogeschool Leiden
ICDuBo
RDM Makerspace 
Studio RAP
Coillte Panel Products

Jaarbeurs
Isover
Alcoya
Wouterman Interieurbouw
VNU Exhibitions
ODS bv
Plastica bv
Jongeneel Projecten bv
Jannink Interieurs

BAM Utiliteitsbouw
RAP Leiden

Goois Bouwbedrijf bv
Van der Panne R'dam bv
PV Architectuur
Jan Willem de Groot Architect
Ontwerpburo MULLER


 
Korte Updates:

1] WikiHouseNL is in gesprek met Het Woningbouwatlier voor een uniek project in Almere. Op 6 juli bij de bekendmaking van de prijswinnaars van Tiny Houses prijsvraag in Almere, gaat Alastair Parvin [oprichter WikiHouse] een presentatie geven ter inspiratie in aanwezigheid van minister Blok. 

2] Twee inzendingen zijn gedaan voor de prijsvraag van het COA, huisvesting vluchtelingen, waar WikiHouse als uitgangspunt is genomen. Zie o.a. deze inzending: ABC [helaas niet genomineerd] Wellicht zijn er meer ingezonden met WikiHouse als inspiratie waar wij niet van weten, omdat nog niet alle inzendingen [behalve de genomineerden] zijn gepubliceerd...

3] Na het eerste & succesvolle WikiHouse afstudeerproject van Ken van Mastrigt [zie afbeelding voor schaalmodel] heeft Timo Tuithof nu ook groen licht gekregen en gaat binnenkort zijn eindpresentatie geven. Zijn project borduurt voort op het model van zijn voorganger, helemaal passend in de WikiHouse filosofie! Hopelijk krijgt het project verdere opvolging op de Haagse Hogeschool.

4] WikiHouseUTR begint vorm te krijgen, mede dankzij Jeroen Mens [docent/ onderzoeker aan de Hogeschool Utrecht]. Een aantal studenten zijn enthousiast aan de slag gegaan en hebben inmiddels een workshop CNC-frezen bij Protospace [fablab in Utrecht] gevolgd. We gaan zeker meer van ze horen!


WikiHouseNL participeert in een gloednieuw Leids initiatief:


MAGNEET maken & delen

 
MAGNEET is een platform voor iedereen die het leuk vindt om dingen te maken in Leiden en omstreken. Alleen of samen met anderen, met handgereedschap, machines of computers. Van hout, staal, karton, kunststof en textiel. Thuis, in een gezamenlijke werkplaats of bij iemand die zijn werkplaats beschikbaar stelt. MAGNEET vormt naast een platform waar ambacht en nieuwe technieken samenkomen ook een plek waar kennis en ervaringen gedeeld worden en het netwerk van makers elkaar ontmoeten.

Bovenstaande foto is het eerste project van MAGNEET dat heeft plaats gevonden op 24 april '16 in Leiden als onderdeel van de Architectuurweek georganiseerd door RAP Leiden [Rijnlands Architectuur Platform]. In de theaterzaal van het Volkshuis [B+C] is een uniek tijdelijk bouwwerk gecreëerd. Met behulp van 200 CNC-gefreesde kubussen, die aan elkaar worden geschakeld met bouten en vleugelmoeren. Ter plaatse is het ontwerp ontstaan en gebouwd met publiek en toevallige passanten, van jong tot oud. 

 

WikiHouseNL weer op festival Ambacht21?

Op zondag 18 september organiseert Stichting Ambacht21 de tweede editie van Festival Ambacht21, een doe- en belevingsfestival in Zutphen voor jong en oud om kennis te maken met het moderne ambacht. [De afbeelding is een foto van de succesvolle editie van vorig jaar.]
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Pinterest
Pinterest
WikiHouseNL
www.hollandwikihouse.nl
wikihousenl@gmail.com

Wil je geen nieuwsbrieven meer ontvangen, dan kun je hieronder op de unsubscribe link klikken.

unsubscribe from this list    update subscription preferences