Copy
Opbouwen WikiHouse 19 juni, Dag vd Architectuur 21 juni en recente ontwikkelingen WikiHouse in NL.
View this email in your browser

Donderdag 19 juni

OPBOUWEN WIKIHOUSE

Iemand die zin heeft donderdag 19 juni [9-17u, dagdeel kan ook] te helpen met opbouwen van onze WikiHouse op het terrein van de Meelfabriek te Leiden? We bouwen het huisje op tbv de Dag van de Architectuur, zie hiernaast. We kunnen nog wel wat handen gebruiken! Er zijn geen technische vaardigheden nodig. Als je deze unieke en vooral leuke ervaring op wil doen, mail dan even naar wikihousenl@gmail.com of neem contact op met Vincent Muller op telnr 06-16422514
Of kom kijken op de Dag van de Architectuur op het terrein van de Meelfabriek! RAP Leiden organiseert 21 juni De dag van de Architectuur. Voor heel jong, jong, oud, techniekfreak of toerist: de Meelfabriek en Nieuw Leyden zijn vandaag het toneel van tal van activiteiten rondom architectuur. Anno 2014 maken mensen de stad. Ook (en zeker) in Leiden! Ontdek wat er speelt en hoe de Leidenaar zelf bouwt aan zijn eigen stad.

KORTE NIEUWSUPDATE

WikiHouseNL, 16 juni 2014

De laatste tijd is veel gebeurd, vandaar even een korte nieuwsbrief. Als eerste wordt het WikiHouse-model van de beurs GEVEL 2014 weer opgebouwd. Het terrein van de Meelfabriek in Leiden biedt ons een prachtige plek onder het eerste graansilo-gebouw naast het RAP [het Leidse architectuurcentrum]. Wil je helpen opbouwen of even komen kijken zie bovenstaande berichten!

Ten tweede is het platform WikiHouseNL een stichting in oprichting, binnenkort wordt deze daadwerkelijk geformaliseerd, hierover later meer.

Verder zijn er nog veel nieuwe interessante mogelijkheden voor ontwikkeling van WikiHouse. Mogelijk vloeien daar nog een aantal leuke interessante projecten uit! Recente ontwikkelingen omtrent WikiHouse in Nederland:
  • Realisatie tuinhuis op volkstuin, Leiden [Marijtje & Mark]
  • Solar WikiHouse, Arnhem [HAN/ Transitieteam]
  • WikiHouse Factory [ism BAM ea]
  • WikiHouse Modulair [ism BAM ea]
  • Inzending plan voor Centrumeiland, Amsterdam [Jan Willem/ Arcam]
  • WikiHouse 'Groeimodel' [ism RDM Makerspac/ ICDUBO/ RAVB] Rotterdam
  • Mogelijk participatie in 'New World Campus', Den Haag, herbestemming oud gebouw.
  • Afstudeerproject Haagse Hogeschool? [Ken van Mastrigt]
  • Printing a WikiHouse, Zomerhofkwartier, Rotterdam?
  • Week van de bouw 2015, zelfbouwplein [VNU Exhibitions]
Het kan zijn dat nog niet alles genoemd is, het is slechts even om aan te geven wat er zoal gaande is. Aantal van deze ontwikkelingen zijn momenteel nog niet heel concreet, maar zouden het wel kunnen worden! Zeker als wij meer enthousiastelingen weten te bereiken om met WikiHouse aan de slag te gaan. Heb jij interesse in 1 van bovenstaande ontwikkelingen? Of ben je zelf met een WikiHouse project bezig of plannen daarvoor? Laat het dan even weten, we zijn graag op de hoogte en wellicht wil je eens met ons van gedachten wisselen...

WikiHouseNL
www.hollandwikihouse.nl
wikihousenl@gmail.com

Als je niet zit te wachten op deze nieuwsbrieven, of gewoon van de lijst af wil, dan kun je hieronder op de unsubscribe link klikken.


unsubscribe from this list    update subscription preferences