Copy
 Nieuwsbrief #4 januari 2015, recente ontwikkelingen Stichting WikiHouseNL
Share
Tweet
Forward
Share

NIEUWSBRIEF #4 WIKIHOUSENL

 
Stichting WikiHouseNL

Bestuur & oprichters:

secretaris
Mark Wiebes

voorzitter
Jan Willem de Groot

penningmeester
Vincent Muller

NL chapter owners:
Marijtje Mulder
Vincent Muller


Leden:
Steve Swiggers
Hugo Meiland

Betrokken:

Peter Veldmans
Rik Zandvoort
 

Speciale dank voor hulp bij op/ afbouw in 2014:
Erik van Doorn
Ference van 't Hoen
Thomas Griffioen
Micha de Groot
Boris de Groot
Hans Klanker
Arien Kruijt
Bart Middeldorp
Sander Muller
Luc Nelis
Peter Veldmans
Jelle Verheijen
Joris Wiebes
Loek Wiebes


We zoeken o.a. nog mensen met kennis van:
_constructies [berekenen]
_installaties [off the grid]
_fondsenwerving
_pr/ communicatie
_communities
_online platforms
_of anders, namelijk: ...
?

Dus heb je zin om je expertise, kennis en ervaring in te zetten voor WikiHouseNL in het nieuwe jaar? Zou je op een andere manier iets willen bijdragen door bijvoorbeeld gewoon eens te helpen met opbouwen? Of wil je zelf een WikiHouse-project opstarten...? Neem dan gerust contact op via wikihousenl@gmail.com


Dank voor sponsoring & samenwerking in 2014:
VNU Exhibitions
ODS bv
Plastica bv
Jongeneel Projecten bv
Jannink Interieurs

BAM Utiliteitsbouw
RAP Leiden

Goois Bouwbedrijf bv
Van der Panne R'dam bv

 

Oprichting

Stichting WikiHouseNL

Op 26 november 2014 is WikiHouseNL bij de KvK ingeschreven als Stichting! In het bestuur nemen plaats; Jan Willem de Groot [voorzitter], Mark Wiebes [secretaris] en Vincent Muller [penningmeester]. De eerste bijeenkomst van het bestuur heeft onlangs al plaats gevonden, waar met name een aantal praktische zaken zijn besproken. Wil je precies weten wat er zoal besproken is zie hier het verslag.  Daarnaast organiseren wij in het voorjaar een activiteit voor direct betrokkenen om met elkaar in een kleine groep de ambities van Stichting WikiHouseNL voor 2015 en op de langere termijn vorm te geven. Kortom een mooie nieuwe start in 2015!
 

ICDUBO Showroom model

Innovatiecentrum Duurzaam Bouwen [Aart van der Wilt] stelt een plek beschikbaar voor een nieuw WikiHouseNL paviljoen in de vernieuwde showroom bij de RDM Campus op Heijplaat in Rotterdam. RDM Makerspace [Vincent Wegener] gaat het CNC freeswerk doen en Coillte [Frank Leijendeckers] levert ons het benodigde plaatmateriaal [SmartPly]. Coillte heeft ook het recente WikiHouse v4.0 op het London Design Festival voorzien van SmartPly! En ODS bv [Gael Minet], ook sponsor van de WikiHouseNL stand op de beurs Gevel 2014 in de Ahoy begin vorig jaar, gaat weer een deel van beglazingssysteem voorzien. Allen dank hiervoor!
Het ontwerp bestaat uit 2 delen, een recht deel om de eenvoud te laten zien en een rond deel gecombineerd met een uitdagende wenteltrap. De hoogte van de showroom wordt extra benut door een verdieping te maken in het paviljoen. Het plan wordt nu verder uitgewerkt [Met speciale dank aan Jan Willem] ter voorbereiding van het CNC-freeswerk. Voor het 1:1 gefreesd wordt maken we eerst een schaalmodel op de laser cutter.
De verwachting is dat de showroom officieel geopend wordt in maart 2015, dan moet het WikiHouseNL paviljoen er ook staan!

 

Te Koop?

Model 'Gevel 2014'

Dit demohuisje, gemaakt voor de beurs Gevel 2014, van WikiHouseNL heeft zeker 4 maanden gestaan op het terrein van de Meelfabriek te Leiden naar aanleiding van de Dag van de Architectuur in juni. Hiervoor dank aan Ab van de Wiel [Eigenaar Meelfabriek], Otto de beheerder van het terrein en uiteraard het RAP! In oktober hebben we het huisje gedemonteerd en ligt het opgeslagen in een loods op het Meelfabriekterrein. Echter komende maanden wordt gestart met het slopen van de loods t.b.v. de nieuwbouwplannen. We hadden een hele interessante partij, die het huisje wilde gebruiken als infopunt in de NDSM-loods in Amsterdam Noord, helaas kon dat niet doorgaan. Kortom, wij zoeken een nieuwe bestemming! Mocht je daar een goed idee voor hebben dan horen wij dat graag! [wikihousenl@gmail.com] Overnemen hoort ook tot de mogelijkheden, het geld [of een tegenprestatie?] wordt dan in de stichting gestopt en wordt ingezet voor de ontwikkeling van WikiHouse in Nederland.

 
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Pinterest
Pinterest

BESTE WENSEN VOOR 2015!


WikiHouseNL
www.hollandwikihouse.nl
wikihousenl@gmail.com

Als je niet zit te wachten op deze nieuwsbrieven, of gewoon van de lijst af wil, dan kun je onderaan op de unsubscribe link klikken.

unsubscribe from this list    update subscription preferences