Copy

WikiHouseNL

Korte Nieuwsupdate & Oproep

Van 6 t/m 8 mei 2014 staat een WikiHouse-moduul op de stand [en in opdracht van] van BAM Utiliteitsbouw op de beurs BUILDING HOLLAND in de Rai Amsterdam. Het thema van de stand is Lifecycles. Voor WikiHouseNL een laatste moment actie, dat met dank aan de enthousiaste bouwers [Mark & Loek Wiebes, Peter Veldmans en Hans Klanker] gerealiseerd kon worden.

Open WikiHouse #2 wordt dinsdagavond 13 mei gehouden bij het RAP, dit maal gaan we meer in op de materialen en de techniek. Zie voor meer info de kolom rechts hiernaast.

Donderdag 22 mei, vroeg in de avond bij Stroom Den Haag voor de BNA kring Haaglanden wordt namens WikiHouseNL een presentatie gegeven door Jan Willem de Groot.

Het plan is om uiterlijk in juni het wikihuisje van GEVEL 2014 op het terrein van de Meelfabriek in Leiden weer op te bouwen onder het silogebouw. Hiervoor gaan we alle onderdelen behandelen met een nog nader te bepalen beits/ olie. Sponsoring hiervoor komt van Aquamaryn [Ursa Paint], waarvoor wij heel dankbaar zijn.

OPROEP:
Het creëren van een digitaal platform voor de online-community van WikiHouseNL. Is er iemand die dit als project zou willen opzetten? Kan jij de juiste mensen bijelkaar krijgen? Of weet je misschien iemand die kennis heeft op dit vlak?

Heb jij een concreet idee of plan om iets te doen met WikiHouse? Wil je bijdragen door specifieke kennis en ervaring te delen gericht op WikiHouse in wat voor vorm dan ook? Of wil je gewoon een keer willen helpen met het maken van een WikiHouse? Laat het ons dan ook weten, mail naar wikihousenl@gmail.com!

Namens WikiHouseNL,
Vincent Muller

Share
Tweet
Forward
Foto's tijdens opbouw WikiHouseNL-moduul voor de BAM-stand op de Rai!
unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp
DON'T BUILD, GO SMALL, GO AMATEUR
RAP LEIDEN:
OPEN WIKIHOUSE #2

Op dinsdag 13 mei duiken we dieper in de wereld rondom Wikihouse en de wereld van de productietechniek en materialen. Want wellicht is de ICT ver genoeg voor de revolutie, maar hoe staat het met de fysieke componenten van dit proces?
 
Programma
In deze bijeenkomst gaan we aan de hand van drie sprekers op zoek naar antwoorden op deze vraag.
Guus Mulder is onderzoeker innovatie management bij TNO ...
Atto Harsta onderzoekt als strategisch productontwikkelaa ...
Daniel Venneman is oprichter/ontwerper/ontwikkelaar van Hermit Houses. Daniel vertelt ...

Voor meer info zie www.rapsite.nl
 
Open Wikihouse #2:
13 mei 2014, 20.00 uur, RAP Leiden, Oosterkerstraat 16, Leiden (Meelfabriek)
Entree: gratis, graag inschrijven via www.rapsite.nl