Copy
Uitnodiging tweede bijeenkomst Gelders Kennisnetwerk Voedsel
View this email in your browser

Bijeenkomst Gelders Kennisnetwerk Voedsel - 22.1.2015 in Ulft 

Wij nodigen u van harte uit om deel te nemen aan de tweede bijeenkomst van het Gelders Kennisnetwerk Voedsel op 22 januari 2015, van 9.00 -14.00 bij de DRU Cultuurfabriek in Ulft. 

Bij deze bijeenkomst staat de kracht van samenwerken centraal. Aan de hand van voorbeelden, praktische tips en interactieve werkvormen werken we aan vernieuwende inzichten en inspirerende oplossingen voor vraagstukken die leven binnen uw gemeente. De bijeenkomst draagt daarmee bij aan het doel van het Kennisnetwerk: u als Gelderse gemeente helpen bij uw faciliterende rol op het gebied van voedsel. Verder in deze uitnodiging vindt u het programma. We kijken er naar uit om verder met u in gesprek te gaan!

Met vriendelijke groet,

Namens Rita ten Dam, Programmaleider Provinciaal kennisprogramma DuurzaamDoor 2013-2016

Suzan Klein Gebbink - Wing
Marianne Karstens - Walnut

AANMELDEN

Meer weten?
Goede voorbeelden, do's & don'ts, interessante links en veel meer...

...vindt u op de website!
Vraagstuk inbrengen?
Uw inbreng is van belang voor het succes van de bijeenkomst! Wilt u een vraagstuk inbrengen voor het werkatelier? Laat het ons weten bij uw aanmelding.

Collega's uitnodigen
Wilt u binnen uw gemeente meer mensen betrekken bij dit thema? Nodig uw collega's van andere afdelingen uit via onderstaande link!
Forward

Doel

  • weten wat er speelt bij andere Gelderse gemeenten
  • voorbeelden delen van faciliterende rol van gemeenten op het gebied van voedsel
  • formuleren van concrete stappen en tips voor toepassing in de praktijk

Centrale vraag


Hoe geef ik invulling aan mijn faciliterende rol als gemeente?
 
De bijeenkomst op 22 januari staat in het teken van samenwerking. Hoe kan samenwerking bijdragen aan de activiteiten op het gebied van voedsel? En hoe kan ik deze samenwerking – binnen én buiten mijn gemeente – versterken?

Programma

 
9.00      Inloop met koffie/thee
bij de DRU Cultuurfabriek
(adres en route)
 
9.30      Opening
door Rita ten Dam
 
9.35      Welkom
door Wethouder Finkenflügel, gemeente Oude IJsselstreek
 
9.45      Bijpraten / kennismaken: trots & thema
Deelnemers praten elkaar in één minuut bij over één recente activiteit in hun gemeente (trots) en één vraagstuk dat hen momenteel bezighoudt op gebied van voedsel (thema).
 
10.15    De kracht van ondernemers – Richard Krabben, gemeente Oude IJsselstreek
In gemeente Oude IJsselstreek heeft de samenwerking tussen gemeente en ondernemers bijgedragen aan nieuwe impulsen en drijvende economische krachten. Richard Krabben geeft samen met Maurits Steverink (ondernemer, initiator Kenniscentrum
Nelles)  praktische voorbeelden van de faciliterende rol die de gemeente hierbij speelde op het gebied van voedsel, landschap en vrijetijdseconomie. De kracht van samenwerking in de regio Achterhoek en het belang van (gemeente)grensoverschrijdend denken staat hierbij centraal.
 
10.45    Ontschotten ‘van functie naar rol’ – André te Brake, gemeente Oost Gelre
Gemeente Oost Gelre is pionier op het gebied van ontschotten binnen de gemeentelijke organisatie. Er is een loket ingericht waar vraagstukken en aanvragen terechtkomen die vervolgens breed in de organisatie worden weggezet en door betrokken disciplines opgepakt en beantwoord. Alhoewel dit een omslag vergt in het denken en een verandering in de organisatie, zijn de ervaringen erg positief. Het draagt bij aan betere dienstverlening van de gemeente aan de burger, nauwere samenwerking tussen collega’s van diverse afdelingen en vernieuwende inzichten en oplossingen.
 
11.00    Pauze  
 
11.15    ‘Van knelpunt tot knelpad’ - Praktijksituaties onder de loep
Intervisie in groepen rond ingebrachte vraagstukken. Vraagstukken op het gebied van ontschotten en (regionale) samenwerking zijn welkom.
 
12.30    Tip van de dag!
Tips hoe je als gemeente een efficiënte rol kunt spelen op gebied van voedsel en voedsel op de agenda krijgt? Wat zijn de eerste stappen? Ontwikkeling van een stappenplan
 
12.50    Doorkijk
Wat neem je mee, wat vertel je je collega’s? Wat zijn aandachtspunten voor vervolg?
 
13.00    Netwerklunch
met lokale producten (door Maurits Steverink i.s.m. DRU).
 
14.00    Afronding
Copyright © 2015 Provincie Gelderland, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp