Copy
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen?
Dan kun je je hier afmelden.
Nieuwsbrief niet goed leesbaar?
Bekijk deze nieuwsbrief in een browservenster

Nieuwsbrief balfolk.nl november 2016

 
Van een milde en warm-kleurige herfst gaan we toch steeds definitiever richting een koude winter en zoeken we de warmte op met dekens, een vuurtje, en een grote mok met warme chocolademelk. Maar maak je nog niet helemaal klaar voor een winterslaap. Er komen nog genoeg mooie en warme bals, waarvan één aankomende vrijdag al in Amsterdam! Uit de Poitou streek komt de enige echte Ciac Boum En alsof dat nog niet genoeg is, komt ook nog Naragonia!  In deze nieuwsbrief besteden wij aandacht aan afgelopen CaDansa, warme bals in de koude wintermaanden, en nog veel meer leuke dingen!


In deze compact uitziende, maar toch gevulde nieuwsbrief:

CaDansa
 


Ork Fotografie

Half oktober vond CaDansa plaats, het Nederlandse Balfolk Festival. Bijna 600 bezoekers uit heel europa hebben vier dagen in Duiven gedanst, gelachen, gezwommen, biertjes gedronken en spelletjes gespeeld. Het was weer een heel groot succes.

Lees hier de After-CaDaily, of hier het verslag op folkforum. Voor het extra nagenieten met foto's kan je o.a.  bij Ronald Rietman en Ork fotografie terecht!
 

Cadansa shirts tot 25-11!


Laatste kans om ze te bestellen!


Je hebt ze vast al wel eens gezien, de oude CaDansa-shirts. Vooral het geel-oranje logo op de achterkant zie je vaak terug op foto's. Een van de redenen dat je ze zo vaak terug ziet is, dat het fairtrade bamboo shirt heel lekker zacht zit, dun is en fijn is om in te dansen. Dit geldt voor zowel het mannen- als het vrouwenmodel. Maar nog belangrijker is het supermooie design van Maartje de Goede. En omdat veel mensen naar de oude shirts vroegen, ofwel omdat ze hun vorige shirt versleten hadden, ofwel omdat ze ze nooit gehad hebben, hebben we besloten om de shirts te gaan herdrukken. Maar alleen op bestelling, en dit is de allerlaatste mogelijkheid om aan deze shirts te komen!

Tot 25 november kan je nog je favoriete shirt nabestellen. Ze kosten 25 euro per stuk, plus verzendkosten. Het bestelformulier en alle info vind je hier:

Bestelformulier!

Cadansa video

Om de herinneringen weer helemaal goed op te halen, hebben we ook nog een leuk filmpje als herinnering!
CaDansa 2016 - Saturday in slowmotion.
Folkcafé de Liemers
December komt dichterbij, een maand van gezelligheid en samenzijn in donkere tijden. Mocht je de pepernoten, kerstkransjes en (schoon)familie zat zijn dan valt er gelukkig ook genoeg te dansen.

Amsterdam vrijdag 25-11 
Naragonia & Ciac Boum


Al lange tijd zijn er weinig echt grote bals, waar iedereen uit Nederland elkaar ontmoet en waar je makkelijk nieuwe mensen mee naar toe neemt. Maar zou er met Club Lite een nieuwe Musketon gevonden zijn? Een fijne gladde dansvloer en genoeg ruimte voor meer dan 200 dansers. Alleen dan in Amsterdam ipv Utrecht. Komende vrijdag gaan we het testen, met de muziek van Ciac Boum en Naragonia. Er is nog plek, maar als je echt zeker wilt zijn van een kaartje, reserveer dan hier!
 
 

Dansen in de kerstperiode


Op zaterdag 3 december organiseert Frisse Folk een Bal XL met Duo Tanghe Coudroy en I Fratelli Tarzanelli in Brussel. Op zondag 11 december is er een bal in de Moira in Utrecht met oa Valentin Barray, op donderdag 15 december speelt Nubia in Amsterdam in de Mezrab.

Op 23 december is de derde editie van het 3e kerstbal in Bodegraven. Deze keer om praktische redenen niet op op derde kerstdag, maar op de vrijdag voor het kerstweekend. Het belooft weer een sfeervolle avond te worden met Wim te Groen, Snaarmaarwaar en Variomatic. Mocht je wel iets zoeken op eerste kerstdag, dan is het Kerstboombal in Gent ook een gouden aanrader met Naragonia, KV express & Sons libres!
Dansend 2017 ingaan kan ook, namelijk bij Vier Intiem in België. Laat 2016 nog eens de revue passeren op de klanken van Naragonia, I Fratelli Tarzanelli, Orbál en Lyradanz. Of bij Soirée Bourrée met Fao Fao en Ciac boum. Vergeet je goede voornemens nog even met een heerlijk Belgisch speciaalbier in de hand. 

Social dance in de aandacht!

Voor fijne dansjes kan je natuurlijk naar een bal gaan met live muziek. Er is bijna elk weekend wel een bal in Nederland en anders is het ook nog mogelijk om naar België uit te wijken. Wat je misschien niet wist is dat er doordeweeks ook veel te beleven valt. Door het land zijn er diverse dansavonden waar meestal op CD muziek gedanst wordt, zogenaamd 'social avonden'. Sommige van die avonden, bijvoorbeeld de dansavond op dinsdag in Zeist en donderdag in Rotterdam bestaan al heel lang. Soms zijn er ook nieuwe activiteiten waarvan we er nu één gaan uitlichten! We geven het woord aan Berend:
Socialles Balfolk Amsterdam bestaat sinds kort. We komen eens in de maand bij elkaar op de eerste vrijdagavond van de maand van 20:00 tot 22:00 in een klein zaaltje in Diemen-Zuid. Van te voren verzinnen we onderwerpen en we leren elkaar dansjes, fijne kneepjes en nieuwigheden. Niemand is leraar, we dragen allemaal bij. De avonden zijn bedoeld voor gevorderde dansers die “uitgelest” zijn bij de reguliere docenten en zij dus niet voor beginners. Vast item is “Je Favo” waarin jij mag vertellen waarom je een dans en muziek jouw favoriet is. En die doen we dan met z’n allen! Meedoen? Meld je aan bij de FaceBook groep Socialles Balfolk Amsterdam voor verdere details!
  • Als je een Poitou workshop volgt, heb je een week lang geen fitness meer nodig! En het is ook nog eens leuker dan vastgeketend zitten in bezwete apparaten.
  • Afgelopen zondag was er weer een bal in ons oude vertrouwde Junushof te wageningen! Toch was het niet helemaal ouds en vertrouwd, Aljosha en Renske waren nu Co-organisatoren, wat samen tot een fantastisch bal heeft geleid. Vanaf nu nemen Aljosha en Renske het stokje over. We zijn benieuwd!
  • Nog wel een spannend detail... Op hetzelfde bal werd er voor het eerst... en het laatst een volledige kost ar'choad gedanst. Stiekem was dit erg eng omdat onder de zaal alle lampen heen en weer deinsden!
  • Binnenkort kan je Tsjechisch leren met ons "Wat is balfolk?" filmpje! De Tsjechische organisatie vindt ons filmpje zo tof, dat ze gevraagd hebben of ze het filmpje ook mogen delen met ondertiteling. Dus mocht je je vervelen als het regent...
Balfolk.nl
Balfolk.nl
info@balfolk.nl
info@balfolk.nl
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Twitter
Twitter
Copyright © 2016 Balfolk.nl, Alle rechten voorbehouden.


Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Dan kun je je hier afmelden.
Je kunt hier aangeven in welke balfolk activiteiten je geïnteresseerd bent: Gegevens aanpassen.
Email Marketing Powered by Mailchimp