Copy
Ben jij klaar voor het nieuwe Balfolkseizoen? 
Nieuwsbrief niet goed leesbaar? Bekijk deze nieuwsbrief in een browservenster

Nieuwsbrief Balfolk.nl september 2016


De zomer is alweer bijna voorbij. Ben jij nog naar festivals geweest deze zomer? Sommige balfolkies waren weer behoorlijk reislustig deze zomer. Er waren bijvoorbeeld heel wat Nederlandse balfolkies bij St. Gervais in Frankrijk dit jaar en afgelopen weekend zijn heel wat balfolkies afgereisd naar Boombal Festival in België. Gelukkig valt er ook komende maanden nog het één en ander te beleven op festivalgebied. En natuurlijk begint het seizoen weer met bals en lessen. Heb je de hele zomer gedanst en kan je er geen genoeg van krijgen of heb je lekker op het strand gelegen en ben je weer helemaal opgeladen om te dansen? In beide gevallen: lees vooral verder! 

Danslessen

In september beginnen er weer verschillende danscursussen in het land. Louise Marius geeft les in Utrecht en Amsterdam en Jolanda Snellenberg en Wen Versteeg geven les in Nijmegen. Je kan les volgen op verschillende niveaus. Overal beginnen we weer met proeflessen: 

Maandag 5 september in de Moira in Utrecht 
Woensdag 7 september in Amsterdam 
Donderdag 15 september in Nijmegen

Het volgen van een proefles is een ideale manier om de danslessen een keer uit te proberen! 

Draailier en Doedelzak Workshopdag

Altijd al draailier of doedelzak willen leren bespelen? Of wil je je verder verdiepen? Dit kan op de workshopdag van Stichting Draailier & Doedelzak op 1 oktober. Er zijn cursussen voor beginners, maar ook verdiepende cursussen over techniek, muziek uit Estland en meer. Geen instrument? Geen probleem! Er zijn een aantal instrumenten te leen.
Meer informatie 
 

Balfolk internationaal 


Wat leuk is aan Balfolk is dat het in heel Europa gedaan wordt, van Polen en Tjechië tot Portugal. De dansen vormen een taal die iedereen verstaat, en het leuke is dat mensen uit verschillende landen net iets anders dansen. Zo kan je veel van elkaar leren. Je hoeft niet eens de grens over om met mensen uit allerlei verschillende landen te dansen. 20 tot en met 23 oktober is ons eigen meerdaagse festival Cadansa waar een zeer internationaal publiek op af komt. In het weekend van 9 september kun je nog even in zomerse sferen blijven tijdens het knusse festival Marsinne in België. Zaterdag 5 november viert Frisse Folk in België hun vijftienjarige bestaan met een Bal XL in Brussel. Dit bal is zeer de moeite waard om een stukje voor te reizen. Er spelen drie ontzettend goede bands: Tukki Bukki, La Machine en Duo Absynthe! 

 

Bals de komende tijd


Er komen weer veel mooie bals aan op vertrouwde locaties, maar op 30 september ook op een nieuwe locatie vlakbij Utrecht! 

Podium Gorcum opent met eerste bal
Op een half uurtje van Utrecht hebben we er een nieuwe balfolklocatie bij: Podium Gorcum! Het eerste bal op vrijdag 30 september opent gelijk met twee top-bands, namelijk Duo Leana & Hartwin en Kelten zonder Grenzen. De Estse Leana en Vlaamse Hartwin wonen tegenwoordig in Estland en dat hoor je terug in hun muziek. Kelten zonder Grenzen is een band rondom de twee harpistes Lies en Coca, met verschillende gastmuzikanten.
Meer informatie 

Agenda
 
Wageningen
zo 11 sep 16
 
Eric Thézé (Fr), Samuel Thézé (Fr), Maryll Abbas (Fr)
 
 
Amsterdam
do 15 sep 16
 
Nog niet bekend
 
Enschede
za 17 sep 16
 
Elanor (Be)Aurélien Claranbaux (Fr)
 
 
Gorinchem
vr 30 sep 16
 
Duo Leana & Hartwin,Kelten zonder Grenzen
 
Nijmegen
za 1 okt 16
 
Estbel [Be /Est]
 
 
Wageningen
za 8 okt 16
 
 
Madlot
 
Eindhoven
wo 12 okt 16
 
Duo Brabants / Bauweraerts [Be]
 
 
Duiven
do 20 okt 16
 
Duo Abbas/Thézé (FR),Multi Delta (fr), Les Bottines Artistiques [ Be]
 
 
Duiven
vr 21 okt 16
 
Nhac (FR),  Novar (BE/FR), I Fratelli Tarzanelli (Be/Fr/It)
 
Duiven
za 22 okt 16
 
Clica Drona (FR)Tukki Bukki (FR/SN) Bjørgo & Reistad (NO)Peut-etre Jeanne (Fr)Duo Abbas/Thézé (FR)Beat Bouet Trio
 
 
Duiven
zo 23 okt 16
 

Duo Laloy-Letron, Zlabya (Fr)Nachtmuziek
 

 
Facebook
Twitter
Balfolk.nl
info@balfolk.nl
Copyright © 2016 Balfolk.nl, Alle rechten voorbehouden.


Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Dan kun je je hier afmelden.
Je kunt hier aangeven in welke balfolk activiteiten je geïnteresseerd bent: Gegevens aanpassen.

Email Marketing Powered by Mailchimp