Copy
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen?
Dan kun je je hier afmelden.
Nieuwsbrief niet goed leesbaar?
Bekijk deze nieuwsbrief in een browservenster

Nieuwsbrief Balfolk.nl Maart 2016

Wat is er de afgelopen weken allemaal veel gebeurd met balfolk! Het eis eigenlijk te veel om zo even op te noemen.

Ik zal even een korte poging doen: er is een zeer productieve balfolk netwerkborrel + brouwerij geweest waar samen nieuwe ideeen zijn gebrouwen. He
t Balfolk Laboratorium Utrecht (BaFLU) organiseert binnenkort hun eerste workshop, Té gaat een nieuwe CD-presenteren en er is binnenkort een 24u Balfolk Marathon. Er is een heus balfolk promotiefilmpje af én we zijn genomineerd als beste Entertainment bij de Bastaard Fanatasy Awards!

Er staat nog veel meer in deze nieuwsbrief, dus lees vooral verder. Groetjes en veel leesplezier toegewenst!

x Marretje

In deze nieuwsbrief:

Bals de komende tijd

wo 16 mrt
do 17 mrt
za 19 mrt
za 26 mrtza 26 mrt
za 2 apr
zo 3 apr
vr 8 apr
za 9 apr
za 9 apr
zo 10 apr

wo 13 apr
do 21 apr
za 23 apr
zo 24 apr
za 30 apr
zo 8 mei
Melancollectiv,Clovers End
Ward&Harry
Niek van Uden,Snaarmaarwaar (Be), Sessie
24u Paas-Balfolkmarathon
QuiVive, Wouter Vandenabeele, Sara Salvérius, Jeroen Knapen, Tre Källorna, Rémi Decker & Marc Malempré, Hamon-Martin Quintet,Bos'n Bass (Be),Wouter en de DraakLa Jolie Folie,Kapriol'!Itchy Fingers (NL),Verenigde Volksmuzikanten,FolkzienAndoornLaguz, De Snurkende Schurken
Hamon-Martin
Elanor (Be)Nubia, BmB
Elanor (Be)Sous le Pont
?
?
?
Madlot, Vijf bier voor de houtzagerij,Gilles Chabenat & Patrick Bouffard
Zoalo
Avendans
Avendans, 
Sidaro,Salmagondis, 
?
?

Dans- en muziekworkshopsde komende tijd


 
Za 19 mr


Vr 8 april
Za 9 april
Zo 10 april


 
 
'Share a tune... or two!'
(Facebook)

Workshop weekend
Draailier en Dodelzak 
  Niek van Uden

 
 
 
 
 
Za 19 mrt


Zo 3 apr
 
Muzikaal Walsen
(Facebook)
 
Basis Mazurka
Saskia Sportel


Louise Marius
 

Fantasy Awards


Bastaard organiseert 25 maart 2016 de eerste echte awardshow voor de fantasy scene in Nederland en België: de Bastaard Fantasy Awards 2015!  Genomineerden uit verschillende categorieën krijgen hierdoor een stukje erkenning voor hun bijdrage aan de fantasy scene.
  

Balfolk is genomineerd in de categorie 'Beste Entertainment' voor de Fantasy Awards! (Kijk maar!)

Nu hopen we natuurlijk dat jullie allemaal ook gaan stemmen (Stem!) Wil je niet achteraf pas horen of we gewonnen hebben? Je kan er ook live bij zijn! Zie bfa.bastaard.net voor meer informatie.

De balfolkfabriek
 


 

Stichting Balfolkfabriek is een overkoepelende balfolkorganisatie die is opgericht om folkdans en -muziek in heel Nederland te ondersteunen. Onder onze activiteiten vallen o.a. het bekender maken van balfolk, promotiemateriaal maken, balfolk.nl ondersteunen en deze nieuwsbrief.  Hier kan je nog meer over de  balfolkfabriek lezen.
 

Vacature Balfolkfabriek!

Wil je graag bij Balfolk betrokken zijn? Ben je goed met getallen? Altijd al in een bestuur willen zitten?
 
Dan is dit je kans want wij zoeken naar een nieuwe penningmeester!  Als penningmeester verzorg je de betalingen van facturen en hou je de boekhouding van de stichting bij. Je weet iets van boekhouden of kan dit snel leren en je hebt een goed inzicht. We gebruiken GnuCash als boekhoudingsprogramma. Eerst zal je gelukkig rustig door Lars worden ingewerkt zodat je zonder stress het stokje kan overnemen. 

Wat betekend dat? Bestuurslid?
Het bestuur vergadert eens in de zes weken. . Naast onze vaste taken bedenken we met het hele bestuur regelmatig leuke acties. Iedereen kan met leuke plannen komen, en voor de uitvoering kijken we wie er op dat moment zin en tijd heeft om het te realiseren. Een voordeeltje: bestuursleden van de stichting mogen gratis op de bals in Utrecht en Junushoff Wageningen komen.

Met wie?
Met wie stap je eigenlijk samen in een bootje? Met Ted (Voorzitter), Annelies (Secretatis), Lars (Penningmeester), Margot (Algemeen bestuurslid), Marretje (Promotie) en Anne (Algemeen bestuurslid). Zie ook het prachtige plaatje hieronder. Louise Marius zit niet in de stichting, maar is wel nauw betrokken. 
 

Danswiki


Als je nog even na wil lezen hoe een dansje ook  al weer gaat, zijn er diverse websites in diverse talen verspreid over het internet. De danswiki van de gonnagles is op het moment helaas even offline en nu zou het natuurlijk mooi zijn als er straks toch een hele mooie danswiki is!

Wil je ons daar bij helpen? Stuur ons dan vooral snel een mailtje naar stichting@balfolk.nl
Waarschijnlijk duurt het nog wel even voor deze af is. Daarom hebben we nu een youtubekanaal! Om deze te vullen met goede instructiefilmpjes hebben we jouw hulp ook nodig! Ken je dus nog goede filmpjes: stuur ons de link! (Kan via mail, maar ook via facebook) 

En wisten jullie dat er ook een youtube kanaal is die alle filmpjes waar het woord #balfolk of #folkbal in voor komt automatisch verzameld? Zie deze hier.  We willen jullie graag vragen om bij het uploaden van een balfolk gerelateerd filmpje, er ook het woord balfolk bij te zetten. Dan is het filmpje een stuk beter vindbaar!

Promotiefilmpje

Bij de netwerkborrel hadden we het er al over. "Zou het niet leuk zijn als er een super mooi filmpje zou komen over balfolk?"...

En een paar enthousiastelingen vonden dat het niet alleen heel leuk zou zijn, maar dat het ook nog eens gewoon gemaakt kon worden. Misschien hebben jullie op Facebook al berichtjes voorbij zien komen als "Wat is balfolk?" of ben je de crew al tegen gekomen op een bal. Hij is in ieder geval in een super tempo gemaakt en kon dus, bijna tegen alle verwachtingen in, al in deze nieuwsbrief komen! Natuurlijk heel veel dank aan Dirk-Jan Mulders, Sander Poot en Niek van Uden voor de inzet.

Deel hem en gebruik hem vooral om mensen te laten zien/horen wat balfolk is!

Weetjes

Netwerkborrel
Zoals je misschien al gelezen hebt, heeft de netwerkborrel heel veel vruchten afgeworpen! Was je er niet bij maar ben je wel benieuwd wat er allemaal besproken is? Annelies heeft een prachtig verslag gemaakt van wat er allemaal gebeurd is. Als je een mailtje stuurt naar stichting@balfolk.nl sturen we hem naar je op. Iedereen die er bij is geweest, zal hem automatisch ontvangen.

Filmopnamen Nijmwegen
Voor een dansscene in een film (www.nocturnedefilm.nl) zijn we op zoek naar dansers (40+). De bedoeling is dat we uiteindelijk met ongeveer 30 koppels een rustige wals gaan dansen. De soort wals (franse, weense, engelse) en de kwaliteit van dansen maakt niet uit, het moet een amateur dansavond voorstellen. Aanmeldingen en vragen kunnen verstuurd worden naar louise.marius@gmail.com. Zie ook  het facebook evenement

Dansistenten
Om mensen die voor het eerst komen kijken bij Balfolk, is er een nieuw initiatief in het leven geroepen: De dansistenten. Zij letten tijdens een bal even extra op dat ook nieuwelingen het naar hun zin hebben. Geïnteresseerd? Kijk dan vooral ook even in de facebookgroep of neem contact op met Tim de Haan. 

Zang en sessie
Zou het niet leuk zijn als we meer met nummers mee konden zingen? Of bij een sessie een keer ook de stem als instrument kunnen gebruiken? Isolde de Ridder en Marretje Adriaanse willen hier meer mee gaan doen! We zijn benieuwd of hier interesse voor is. Lijkt het je leuk? Stuur ons dan vooral een berichtje! Of word lid van onze facebookgroep.

Muzikanten aan het woord

Nubia!


"Het zand beweegt. Over het strand,
als schaduwschimmen spelend,
donker en licht, hand in hand.

Als massa's wolken, snel bewegend

Een kolkend vuur, ze gaan heen

komen niet terug, zeker niet, dit uur."

 Ork de Rooij
Er komen vaak muzikanten vanuit het buitenland bij ons spelen maar de groep talentvolle Nederlandse bandjes en duo's groeit! Van de ene op de andere dag heeft Nederland er dit jaar een spetterend duo bij gekregen: Nubia. Ik hoop in ieder geval dat we nog veel van ze gaan horen! Maar waar komen ze nu eigenlijk vandaan? Vandaag meer over de geboorte van Nubia!

Daar boven op een berg..
Het begon allemaal boven op een berg met een fluit, Kris van 't Klooster en Tim Hofmeester. Inmiddels spelen ze niet alleen op een fluit maar gebruiken ze ook poëzie, een gitaar en een mandoline. Maar wie zijn Kris en Tim nu eigenlijk? Kris is volgens Tim "eigenzinnig, attent, een goede vriend en musical soulmate". Kris beschreef Tim als 'Lange haren, bril, ecoloog en altijd aan het praten'. Dan weet je in ieder geval waar je naar moet zoeken als je ze ooit wil vinden.
 
De eerste optredens
Op Cadansa vonden ze een plekje op het open podium en na met veel succes ontvangen te zijn, hebben we ze terug gezien op een bal in Wageningen. Het eerste echte heuse optreden was niet alleen spannend voor ons, maar ook zeker voor Kris en Tim. Een van de nummers was nog maar twee weken af!

Ze zijn in ieder geval positief ontvangen want ze hebben daarna nog gespeeld in Utrecht en op 2 april kunnen we ze weer bewonderen. Deze keer in Nijmegen. En wil je ze nog veel vaker bewonderen: ze spelen allebei ook in Andoorn!

Dromen
Iedereen heeft dromen, en zo ook Nubia. In het buitenland optreden, op een festival optreden en een cd opnemen staan op het lijstje. Tim wil ook nog wel een nieuwe gitaar. Kris is op het moment objecten aan het ruilen met als doel uiteindelijk een auto te bemachtigen. Dus mocht je er een te ruil hebben, laat het hem vooral weten ;). 

Zie ook Nubia's Facebookpagina!
Gefilmd door Jolanda

Project Té

Bal met Té en Avendans
Té staat te popelen om het project Let's Té together af te ronden: balfolk workshops in Tilburg, en natuurlijk de cd- en tunebook-presentatie. We denken dat we een prachtige zaal hebben gevonden om te dansen: ruim, sfeervol, bar, podium en... prachtige houten vloer om te dansen. Komen jullie meedoen? Zaterdagavond 23 april Dudok, Tilburg, dansuitleg 19u30, Avendans 20u30, Té 22u30, parkeergelegenheid en station nabij. Reserveer hier en vindt meer informatie op facebook.
(CD-presentatie, zaal première)Oproep vrijwilligers balfolk week in Tilburg


Beste folkies, mede dankzij de succesvolle crowdfundactie kunnen we met Té in Tilburg dansworkshops organiseren om een breder publiek met balfolk in aanraking te laten komen. We hebben ontzettend zin om dat te gaan doen.

Het succes van beginnersworkshops en -initiaties wordt mede bepaald door de aanwezigen: op evenementen is gebleken dat de workshops vaak beter overkomen als er al wat ervaren dansers bij zijn. Onze oproep is dan ook om mee te helpen balfolk te verspreiden door deel te nemen aan de workshops in Tilburg. Alle workshops zijn in de week voorafgaand aan de CD-presentatie van Té op 23 april.

Voor de eerste vijf vrijwilligers die zich aanmelden, bieden we een 2e kaartje gratis aan voor het bal op 23 april, om een nieuwe danser te introduceren of een oude bekende mee te nemen. Verder hebben we nog een leuke attentie op de avond zelf. Meld je aan via niek@windwijs.nl en zet in de onderwerpregel "Vrijwilliger balfolkworkshop Tilburg" (o.i.d.). Gelieve duidelijk aan te geven op welke avond(en) en locatie(s) je wilt komen helpen. De complete lijst van de workshops vind je hieronder. We hopen dat er wat folkies zijn die ons willen helpen om nieuwe mensen te trekken naar balfolk!

Dinsdag 19 april - 19.30
Hall of Fame - Burgemeester Brokxlaan 6
Jeruzalm - Casper Houbenstraat 109

Donderdag 21 april  - 19.30
MFA De Poorten - Hasseltstraat 194

Vrijdag 22 april  - 19.30
Heyhoef - Kerkenbosplaats 1
Nieuwe Stede - Capucijnenstraat 156
Balfolk.nl
Balfolk.nl
info@balfolk.nl
info@balfolk.nl
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Twitter
Twitter
Copyright © 2016 Balfolk.nl, Alle rechten voorbehouden.


Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Dan kun je je hier afmelden.
Je kunt hier aangeven in welke balfolk activiteiten je geïnteresseerd bent: Gegevens aanpassen.
Email Marketing Powered by Mailchimp