Copy
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen?
Dan kun je je hier afmelden.
Nieuwsbrief niet goed leesbaar?
Bekijk deze nieuwsbrief in een browservenster

Nieuwsbrief Balfolk.nl Maart 2016

De lente is gelukkig weer begonnen!
Voor mij was het ook een hele drukke lente, dus is de nieuwsbrief helaas later verschenen dan eigenlijk geplanned. Ondanks alle drukte ga ik zeker proberen een maar van de leuke dingen die georganiseerd worden mee te pakken. Jij ook?
 
x Marretje

In deze nieuwsbrief:

Bals de komende tijd

do 19 mei
di 24 mei
28-29 mei 

wo 8 juni
za 11 juni

do 16 juni
za 18 juni
16-19 juni


za 2 juli
za 9 juli
Wim te Groen
Tre Källorna
Zie website

El Peppahexterne link
Nachtmuziek Pianoexterne linkNubiaexterne linkDuo De Schepper-Sanczuk (van Broes) (Be)externe link
Mr Fruits (fr)externe link
Snaarmaarwaar,  Mr Fruits (fr)externe link, Wouter & de Draak
Duo Absynthe, ba.fnu, EINS68, Phelikahn, Duo Bothe Molzahn, Duo Cognet, Folkinger, K&K, Snaarmaarwaar, Duo Pastis
Dennefeest
?

Dans- en muziekworkshopsde komende tijd


 
Za 13 aug
 
Draailier workshop 
 
 
 
 
 
do 19 mei

za 21 mei


do 26 mei

8 juni
15 juni
22 juni
29 juni

16-19 juni
 
Muziek en samen dansen
 
 Basiselementen van de polska 2

"overige' dansjes, zoals de madison, rondeau en chaine, sept sauts (zevensprong) en nog veel meer. Verzoeknummers toegestaan ;)"

Pizzica en Tarantella

 
Jolanda Snellenberg

Bruno Goldenbeld

 
Jolanda SnellenbergIsabella RuggieroEva+Elisa, Winfried Lotz Rambaldi,, Elena+ Anna, Thomas Römer
 

De balfolkfabriek
 


 

Stichting Balfolkfabriek is een overkoepelende balfolkorganisatie die is opgericht om folkdans en -muziek in heel Nederland te ondersteunen. Onder onze activiteiten vallen o.a. het bekender maken van balfolk, promotiemateriaal maken, balfolk.nl ondersteunen en deze nieuwsbrief.  Hier kan je nog meer over de  balfolkfabriek lezen.
 

Vacature Balfolkfabriek!

Wil je graag bij Balfolk betrokken zijn? Ben je goed met getallen? Altijd al in een bestuur willen zitten?
 
Dan is dit je kans want wij zoeken naar een nieuwe penningmeester!  Als penningmeester verzorg je de betalingen van facturen en hou je de boekhouding van de stichting bij. Je weet iets van boekhouden of kan dit snel leren en je hebt een goed inzicht. We gebruiken GnuCash als boekhoudingsprogramma. Eerst zal je gelukkig rustig door Lars worden ingewerkt zodat je zonder stress het stokje kan overnemen. 

Wat betekent dat? Bestuurslid?
Het bestuur vergadert eens in de zes weken. . Naast onze vaste taken bedenken we met het hele bestuur regelmatig leuke acties. Iedereen kan met leuke plannen komen, en voor de uitvoering kijken we wie er op dat moment zin en tijd heeft om het te realiseren. Een voordeeltje: bestuursleden van de stichting mogen gratis op de bals in Utrecht en Junushoff Wageningen komen.

Met wie?
Met wie stap je eigenlijk samen in een bootje? Met Ted (Voorzitter), Annelies (Secretatis), Lars (Penningmeester), Margot (Algemeen bestuurslid), Marretje (Promotie) en Anne (Algemeen bestuurslid). Zie ook het prachtige plaatje hieronder. Louise Marius zit niet in de stichting, maar is wel nauw betrokken. 
 

Mini CaDansa ZomerFestival

Omdat het nog zo lang duurt tot CaDansa én om te vieren dat de voorverkoop open gaat, presenteren we trots het Mini-Cadansa-Zomer-Festival: op 18 juni 2016 in Soesterberg.

Een lange zaterdag met muziek- en dansworkshops, een bal met 3 toffe bands, een picknick zoals we die kennen uit de Moira, en dat alles in een hele mooie zaal in Soesterberg! De mooiste grootste balzaal in het midden van het land, met 400m2 parketvloer, kroonluchters etc!

Met:
- Snaarmaarwaar uit Belgie 
- Mr Fruits uit Frankrijk
- Wouter & de Draak uit Nederland

De tickets zijn hier te reserveren. (€16, €13 met korting, kinderen gratis/ €8).
Meer informatie ook te vinden op facebook >>>

Drieluik Nijmegen

Elk jaar zijn ze in Nijmegen, als de danslessen zijn afgelopen, nog lang niet klaar met dansen. Dit jaar is niet anders! Jolanda heeft samen met een aantal enthousiaste leerlingen een mooi drieluik aan workshops samengesteld. De laatste drie donderdagen van mei, vanaf 19.15u, is er een workshop: de eerste kijkt naar dansjes uit Bretagne en de Poitou, de tweede naar de fijne kneepjes van het sámen dansen en de laatste avond is 'bonte avond', waar allerlei dansjes de revue passeren! Het is opgezet als drieluik, maar je kan de workshops ook los volgen. Als je alledrie de workshops meedoet, betaal je in totaal €35,- voor de hele reeks. Los kosten de workshops 14 euro. Kom je ook dansen en de zomerstop nog even uitstellen?

Pizzica en Tarantella

Ervaar de passie van het warme Zuiden met de Pizzica dans!
Op vier woensdagen in juni van 17.30 tot 19.30 uur organiseert het Istituto Italiano di Cultura een cursus traditionele dans uit Zuid-Italië: Tarantella Irpina, Tammurriata Campana en Pizzica Pugliese.
 

Cursus traditionele dans uit Zuid-Italië

De ervaren docente Isabella Ruggiero zal u letterlijk stap voor stap begeleiden. Alle uitleg wordt in het Engels gegeven met indien nodig Nederlandse of Italiaanse vertaling. De cursus kost 80 euro voor de vier lessen of 25 euro per losse les. Voor reserveringen, zie de website >>> 

Scandinavische dansen

Zaterdag 21 mei organiseert het scandinavische danshuis een hele dag les in de polska. De aanmeldingsdatum is eigenlijk al voorbij, maar een mailtje sturen kan nooit kwaad. Meer informatie vind je in de flyer.

In de avond is er ook een dansavond en een dansinstructie in de Norskleitjen (een noorse polska). De dansavond is echter geen balfolk dansavond zoals je die misschien gewend bent.

Weetjes

Keltfest
Keltfest is alweer bijna! Dit jaar inclusief balfolk introductie workshops en de workshop 'Reels and Jigs'.

Festival-seizoen
Het festival seizoen begint alweer bijna! In de volgende nieuwsbrief zullen we de zomer en herfst festivals in binnen- en buitenland een plekje geven.

Mattstedt
Een festival wat in juni plaats vind verdiende al wel een klein plekje. Er wordt een Balfolk Weekend in Mattstedt (Duitsland) georganiseerd van 16  tot 19 juni. Vier dagen en drie nachten kan er gedanst worden in de vallei van Thuringia. Behalve optredens zullen er ook workshops zijn. Lees hier meer of op facebook >>>

Leo danst 3 jaar
Omdat Leo Visser alweer drie jaar danst,  is er een heus balfolkjubileum georganiseerd. Zie hier ook het facebookevenement >>>

 
Balfolk.nl
Balfolk.nl
info@balfolk.nl
info@balfolk.nl
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Twitter
Twitter
Copyright © 2016 Balfolk.nl, Alle rechten voorbehouden.


Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Dan kun je je hier afmelden.
Je kunt hier aangeven in welke balfolk activiteiten je geïnteresseerd bent: Gegevens aanpassen.
Email Marketing Powered by Mailchimp