Copy
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen?
Dan kun je je hier afmelden.
Nieuwsbrief niet goed leesbaar?
Bekijk deze nieuwsbrief in een browservenster

Nieuwsbrief Balfolk.nl  Februari 2016


Hallo allemaal!

De kerstvakantie is helaas al een poosje geleden maar gelukkig kunnen de laatste dagen van de winter nog opgevrolijkt worden met allerlei bijzondere evenementen. Er zijn over het hele land verspreid weer tientallen ballen! Naast de Celtic & Balfolk Night zal ook dansstage Enschede dit jaar weer plaats vinden met een heel weekend aan dans-workshops!  Muzikanten niet getreurd: er is in februari ook een weekendcursus Ierse Muziek. 
 
Lees dus vooral verder! 

x Marretje

In deze nieuwsbrief:
 

Bals de komende tijd

 
za 30 jan
zo 31 jan
zo  7 feb
za 13 feb

zo 14 feb
di 16 feb
wo 17 feb
do 18 feb
za 20 feb

za 20 feb

vr 26 fev
za 45 feb

zo 28 feb

zo 6 mrt
wo 9 mrt
NubiaSous le Pont
AdHoc Orkest, Saluti e Baci
Conny & Friends,Clovers End
Lyradanz (it)
Kapriol'!externe link
Duo Claeys-Letron,duo Milleret-Pignol,
Toctoctoc duo Brotto Lopez, BmB
Nachtmuziekexterne link,Orfeoexterne link, Duo Godon-Six (Fr), 
The Folk Messengers externe link
BmB

Wim te Groen, Hot Griselda (Be, NL)externe link
Les Bottines Artistiques
 

Dans- en muziekworkshopsde komende tijd

 
 
Vr 5 feb
Za 6 feb
zo 7 feb


 
 
 
Ierse
muziek
 
 
 
 
Zo 7 feb
Vr 26 feb 
Za 6 feb
Zo 7 feb

 
 
 
Koppeldans (Communicatie & Samenzijn)

 
Dans 

 
Rian de Jong 
Gérard Godon, Pierre Chesneau, Koen Dhondt & Elena Leibbrand, Samuel Tinguely, Jolanda Snellenberg, Wim Scherpenzeel, Suzan Lemont, Rafael Correa Prieto & Nele de Beck, Louise Marius, Saskia Sportel
 

De balfolkfabriek
 


 

Stichting Balfolkfabriek is een overkoepelende balfolkorganisatie die is opgericht om folkdans en -muziek in heel Nederland te ondersteunen. Onder onze activiteiten vallen o.a. het bekender maken van balfolk, promotiemateriaal maken, balfolk.nl ondersteunen en deze nieuwsbrief.  Hier kan je nog meer over de  balfolkfabriek lezen.
 

Netwerkborrel


Dag iedereen die zich graag inzet voor Balfolk!

Na het succes van de vorige netwerkborrel, is het tijd voor een volgende.
Voorafgaand aan het bal in Wageningen komen we weer bij elkaar met iedereen die betrokken wil zijn bij balfolk (van organisatoren tot muzikanten, docenten en dansers uit heel Nederland) om ervaringen uit te wisselen, van elkaar te leren en meer samenwerking in gang te zetten.

Het plan is om dit keer niet met een heleboel onderwerpen kort aan de slag te gaan, maar juist wat dieper in te gaan op enkele onderwerpen die we allemaal belangrijk vinden. Waar wij nu aan denken is geïnspireerd door wat teruglopende bezoekersaantallen:

• de afstemming tussen bals onderling, zodat we minder last en meer profijt van elkaars werk hebben
• hoe we meer nieuw publiek kunnen laten kennismaken met balfolk, zodat we de vijver waar we samen in vissen groter kunnen maken.

Andere ideeën of wensen zijn ook van harte welkom; zo maken we er samen weer een geslaagde middag van!

Praktisch

We zullen om 11u beginnen, zodat wie wil daarna door kan naar de dansuitleg van 15u en het bal dat om 16u begint in de Junushof. De locatie is ongeveer een kwartiertje lopen van de Junushoff (Kortestraat 2, Wageningen). Inschrijven kan via dit formulier. 

Vermeld daarin zo mogelijk wat je op het gebied van Balfolk doet of zou willen doen, waar je het met anderen over wil hebben, wat jij zou kunnen aanbieden/inbrengen tijdens de borrel en/of waar je graag meer over zou willen weten. We sturen dan aanvullende info naar je toe!

Zie ook het facebook evenement >>>
 

Dansstage Enschede

In 2016 is het zo ver: in het weekend van 26 t/m 28 februari opent de Dansstage haar deuren in Enschede voor alweer de 10e editie.


 

Voor de workshops hebben we Pierre Chesneau, Koen Dhondt, Gérard Gordon, Susan Lemont, Louise Marius, Rafael Correa Prieto, Wim Scherpenzeel, Jolanda Snellenberg, Saskia Sportel en Samuel Tinguely voor jullie klaar staan. In totaal volg je meer dan 10 uur workshops verdeeld over drie dagen, van beginners tot aan de vergevorderden. Waar de beginners en niveau 2a een vaste docent hebben, heeft 2b naast vaste docent Rafael ook een keuzeworkshop. Niveau 3 en 4 tillen je dans echt naar een hoger niveau. Workshops als “Flow in je dans”, “The Art of Contact Improvisation”, “Gavottes et variations”, maar ook de Bingsjöpolska komen voorbij.
Elke dag wordt afgesloten met een bal. Göze, Orfeo, Duo Godon-Six (Gérard van Parasol met een fantastische klarinetiste), Nachtmuziek en BmB zijn al bevestigd. Tijdens de stage zorgen wij voor twee keer ontbijt, twee keer lunch en op zaterdag avondeten. Er is zelfs een mogelijkheid om heel goedkoop te overnachten in een blokhut op een paar minuten loopafstand van de stage (slechts enkele plekken nog beschikbaar). Op de meeste niveaus zijn er nog plekken open, maar meld je snel aan voordat het niveau waarin je zit vol is (niveau 2b is vol). We zijn ook nog specifiek op zoek naar een paar leiders voor niveau 2a, dus vraag vooral je vrienden of ze ook willen komen.
Voor meer informatie en inschrijvingen, zie www.dansstage.nl of volg ons op Facebook: https://www.facebook.com/events/657618447706175

Wij hebben er al razend veel zin in, en we hopen jullie in februari te zien op de dansstage. Tot dans! De organisatie dansstage 2016, Christine, Isabell, Lars, Lennaert, Lucas & Sophia

Docent aan het woord

Voor deze editie sprak ik Wim Scherpenzeel. Op de dansstage in Enschede geeft hij twee workshops: de Slängpolska en de Polska van Bingsjö. Mijn interesse heeft hij in ieder geval gewekt, en wie weet straks ook die van jullie.

Hoe ben je met de polska in aanraking gekomen?
'Als ik me niet vergis heb ik voor het eerst een Polska geleerd op volksdansen. Daarna heeft het even geduurd totdat het dansen ervan echt lekker ging, maar toen ik eenmaal zo ver was dat ik ‘m goed beheerste vond ik het een heerlijke dans.'

Wat spreekt je zo aan in de Zweedse dansen?
'Voornamelijk de rust en het ritme. Een mooie polksa is voor mij bijna hypnotisch door de combinatie van passen, ritme, bounce en draaien. Ook vind ik het leuk dat een polska mits goed uitgevoerd, er erg makkelijk uitziet maar dat toch niet is… Verder is het fascinerend dat het dansen van een polska bijna geen energie kost zodat je het uren kunt doen zonder moe te worden. En last but not least kan ik intens genieten van de connectie met mijn danspartner die (als het goed is) aanwezig is of ontstaat bij het samen draaien.'

Wat is er anders aan de polska van Bingsjö?
• Dat er geen bounce in zit (of nauwelijks)
• Dat de man op twee voeten draait (lekker makkelijk)
• Dat er nog best wel in te varieeren valt (bakmes, enbens,…)
Facebook
Twitter
Balfolk.nl
info@balfolk.nl
Copyright © 2016 Balfolk.nl, Alle rechten voorbehouden.


Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Dan kun je je hier afmelden.
Je kunt hier aangeven in welke balfolk activiteiten je geïnteresseerd bent: Gegevens aanpassen.
Email Marketing Powered by Mailchimp