Copy
Dit is de eerste nieuwsbrief van EnergiekLeiden. Deze is speciaal bedoeld voor de deelnemers aan de zonnepanelen actie in de Stevenshof. Om u nog beter van dienst te zijn geven wij u tips over de actie. Daarnaast checken wij of u tevreden bent over de actie.


Nieuwsbrief 01 met onder andere:

  • Terugkoppeling over het succes van de actie
  • Tips en advies over optimaal plezier van uw zonnepanelen
  • Wij willen u nog een keer wat vragen: evaluatie
  • Wat doet EnergiekLeiden nu?
Geachte deelnemer van EnergiekStevenshof.
 
 Hopelijk hebt u inmiddels veel plezier van uw aankoop van de zonnepanelen. Wij vonden het een uitdaging en een feest om de zonnepanelen actie in uw wijk te doen.
 
Uitkomst EnergiekStevenshof
60 bewoners in de Stevenshof hebben een offerte aangevraagd voor zonnepanelen. Van deze aanvragers zijn 40 bewoners tot daadwerkelijke aankoop overgegaan in onze actie. Dit aantal was hoger dan we vooraf hadden gehoopt en nog belangrijker: daarmee is de Stevenshof in 1 klap de wijk met de meeste zonnepanelen in Leiden. Daarnaast bleek er tussen de deelnemers ook een nieuwe enthousiaste vrijwilliger te zitten, die zich al totaal onmisbaar heeft gemaakt. Welkom Albert Dekker!

Gemotiveerd door dit succes heeft EnergiekLeiden nu een nieuwe actie voor heel Leiden opgezet. Mocht u iemand weten die nog interesse heeft. Deze actie is te vinden op www.energiekleiden.nl.
 
Tips om maximaal van uw zonnepanelen te genieten:
-          U moet zich voor teruglevering registreren bij uw netbeheerder. Wij kunnen dit gratis voor u doen, of u kunt dit zelf doen via http://www.energieleveren.nl. Indien uw meter niet geschikt is heeft u overigens recht op een gratis nieuwe meter van de netbeheerder.
-          Wilt u meteen minder betalen aan energie? Vergeet dan niet te melden bij uw leverancier dat u nu zonnepanelen heeft en uw voorschot naar beneden te laten bijstellen. U kunt dit voorschot, als u een internetdossier hebt bij uw leverancier, ook online verlagen.
-          Sinds kort is het mogelijk om in aanmerking te komen voor BTW teruggave op uw panelen. Ook geïnteresseerd?  Onze installateurs bieden u een speciale BTWservice aan. Hiervoor kunt u in ieder geval terecht bij Thijs Rombouts van www.verantwoordwarm.nl en Paul Dalebouts van Op de zon, zie http://www.opdezon.nl/op-de-zon-btw-service/uitleg-opdezon-btw-service/. Daar zijn wel kosten aan verbonden.
U kunt het natuurlijk ook zelf regelen. Een handige site hiervoor is: http://www.rijksoverheid.nl/documenten-en-publicaties/publicaties/2013/11/07/veel-gestelde-vragen-en-antwoorden-over-btw-heffing-bij-particulieren-met-zonnepanelen.html.

Mogen wij u wat vragen?
-          Bij uw omvormer is de mogelijkheid geboden uw systeem aan te melden bij Goodwe. Hierdoor kunt u op internet uw systeem uitlezen. Hierbij hebt u van de installateur een EnergiekLeiden code, namelijk 046832, gekregen. Als u deze code  aan uw registratie toevoegt op http://www.goodwe-power.com/User/Register kunnen wij zien wat er in totaal in Leiden door ons werk wordt opgewekt. Wij zouden dat graag inzetten voor communicatie.
-          Om de volgende acties verder te verbeteren hopen wij dat u een hele korte enquête zou willen invullen (3 minuten). U kunt deze vinden op http://www.surveymonkey.com/s/C8HR7BB. U doet ons daarmee een groot genoegen want wij vinden uw mening erg belangrijk.
 
Met vriendelijke groet,
 
Maya van der Steenhoven
Directeur EnergiekLeiden
 


Wat staat er bij EnergiekLeiden nog te gebeuren?

Naast de zonnepanelen actie voor heel Leiden is EnergiekLeiden nog actief met:
  • Het voorbereiden van een actie rondom besparende maatregelen. De gemeente zal deze maatregelen in 2014 zelfs met 25% subsidiëren
  • Het opzetten van een energieloket gericht op besparen op de Energierekening. Hierbij wordt met name gericht op MKB en mensen die de kosten van energie niet meer kunnen dragen.
  • Het helpen bij de realisatie van een aantal zonnecentrales in Leiden, waaronder op ons eigen gebouw de Nieuwe Energie. Samen met de Wijkvereniging Pancras-West onderzoeken we of daar interesse is voor zon op andermans dak projecten in deze wijk.
  • Een consumenten onderzoek naar de wensen en verbeterpunten voor de huidige stadsverwarming.
  • en nog veel meer
Wilt u vrijwilliger worden, meepraten of heeft u ideeën? schroom dan niet ons te mailen op info@energiekLeiden.nl

Verdere Service

Mocht u nog vragen hebben over items in deze brief of vaker nieuws van ons willen ontvangen, laat het ons dan vooral weten. Tips over wat voor nieuws u wilt ontvangen zijn altijd welkom.

Wilt u geen informatie meer ontvangen, dan horen wij dat natuurlijk ook graag.
DANK VOOR UW DEELNAME

Dankzij u is Leiden weer een stukje duurzamer!
 Forward to Friend  and you can find u on twitter https://twitter.com/energiekleiden
Copyright © 2013 EnergiekLeiden, All rights reserved.
unsubscribe from this list   update subscription preferences