Copy
Afegeix l'adreça comunicacio@saludyfamilia.es als teus contactes per tal de rebre correctament els nostres butlletins 
Clica aquí si no visualitzes correctament el butlletí
Associació Salut i Família                                                           Butlletí nº 72 -  Gener 2017

TALLER DE FORMACIÓ PER A SECRETARIES DE
BANC DEL TEMPS

 
 L'Associació Salut i Família prepara el Taller de Formació per a secretaries de Bancs del Temps (Primer Nivell). Serà el dissabte, 28 de gener de 10h a 19h. Es tractaran el què cal per tal d'obrir un Banc del Temps (documentació necessària); la diversitat de models de Banc del Temps i gestió de les secretàries, a càrrec de Josefina Altés i per la tarda, els valors inspiradors del Banc del Temps i el seu desenvolupament pràctic. aquest a càrrec de Pilar Papiol. 

PROGRAMA I INSCRIPCIÓ 
Suma igualtat: Oportunitats i espais per a la convivència ciutadana
El Projecte integral SUMA IGUALTAT desenvoluparà el treball en xarxa i activarà sinergies entre les administracions i serveis públics, les organitzacions socials i les associacions d'immigrants a totes i cadascuna de les àrees d'intervenció als barris del Fondo, Santa Rosa i Raval de Santa Coloma de Gramenet, tot enfortint la presència del Banc del Temps de Santa Coloma i el Banc del Temps Escolar. 

SORTIDES A L'AUDITORI  2017


Al primer trimestre de 2017 de moment hi ha programades dues sortides a l'Auditori de Barcelona. La primera, el 18 de febrer a les 19h al concert de Kazushi Ono que dirigeix la música de Mozart i Brams. Serà a la Sala Pau Casals. La segona serà el 23 de març a les 18h a veure Romeu i Julieta. 
Ambdues sortides es fan en col·laboració amb el Programa Apropa Cultura.
Inscripcions: jaltes@saludyfamilia.es

FORMACIONS D'INFORMÀTICA


Els primers mesos de 2017 es programen dos tallers formatius. El primer serà el 27 de gener a les 17h i és una formació destinada a persones gestores de la plataforma informàtica, en la que es presentarà les millores realitzades a la plataforma per a la gestió informàtica de les secretaries del Banc del Temps a la xarxa. 
I la segona, ja serà al mes de febrer, és una formació en gestió web. Aquesta serà l'1 de febrer en horari de matí (de les 11h a les 13h) o en horari de tarda (de les 17h a les 19h). 
Les dues formacions es faran a la seu de l'Associació Salut i Família, C/Via Laietana, 40 entl i impartides per Josep Maria Llampallas.
Enviament dels Civis del darrer trimestre de 2016
 
La Xarxa dels Bancs del Temps ja ha enviat a les secretaries dels Bancs del Temps els 'Civis' corresponents al darrer trimestre de l'any 2016.
Els 'Civis' són una mena de recompensa per accions solidàries, en benefici de la comunitat. Es poden bescanviar per regals i/o serveis a la mateixa web:  https://www.civiclub.org/ca/portal

L'Associació Salut i Família en conveni amb Civi Club ofereix 300 civistrimestrals a les persones gestores dels Bancs del Temps.
Xarxa de les ciutats i pobles per la Reforma Horària
 
El dimecres 18 de gener la Iniciativa per la Reforma Horària organitza un intercanvi d'experiènciesde la xarxa de les ciutats i pobles per la Reforma Horària a l' Espai Francesca Bonnemiason C/Sant Pere Més Baix, 7 Ciutat Vella Barcelona.

 
Reunió de socis i sòcies del Banc del Temps de Bon Pastor
Posada en marxa del Banc del Temps de Malgrat
La xarxa dels Bancs del Temps posa en marxa el Banc del Temps de Malgrat de Mar. La signatura de conveni serà properament  entre el Sr. Joan Mercader i Carbó, com alcalde de Malgrat de Mar i la Sra. Elvira Méndez i Méndez com a Directora  General de l’Associació Salut i Família.
 
Jornada de portes obertes al Banc del Temps de Gavà
 

El Banc del Temps de Gavà celebrarà el dissabte 21 de gener a les 11h una jornada de portes obertes amb usuaris, usuàries i convidats al Casal Municipal Sant Jordi de Gavà (Rambla de Joaquim Vayreda,31). Durant la Jornada es presentaran els resultats de l'activitat desenvolupada durant l'any 2016 i els projectes de 2017.

XIIè aniversari del Banc del Temps de Sant Cugat


El Banc del Temps de Sant Cugat celebra una dotzena d'anys i ho celebrarà amb una festa d'aniversari, el dia 28 de gener a les 18h a la Casa de la Cultura de la localitat; es faran activitats participades pels usuaris i usuàries.
NOVA JUNTA DIRECTIVA DEL BANC DEL TEMPS DE CAMBRILS 

Degut a les dissortades i sentides baixes de l'equip gestor del Banc del Temps de Cambrils, la Junta Directiva ha quedat renovada amb aquesta composició: 

Montse Mañé Figueras - Presidenta

Josep LLuís Martínez Daviu - Vicepresident

Rosa M. Roca Roca - Secretària

Júlia García Pons - Tresorera

Josefa Ferrando Madrigal, Fernand Martín, Maribel Ariz, Carme Martín, Roser Aparicio i Jiri Hofman i Justo Muñiz - Vocals

EL BANC DEL TEMPS D'ALMERIA, A 'LA VOZ DE ALMERÍA'
 
 La Voz de Almería publica una peça en la que es fa ressó del Banc del Temps de la zona, destaca que ha sumat aquest any 2016 un total de 150 socis que intercanvien les seves hores en forma de tasques amb les que ajudar a altres membres d'aquest peculiar fòrum. Durant 2016 i, segons el balanç de l'àrea, han estat 250 les hores intercanviades en el marc del Banc del Temps. .
El Banc del Temps de Rivas Vaciamadrid va celebrar la 24 trobada que va arrencar amb un mercat d'intercanvi que va servir com a experiència pilot per posar en circulació de forma lúdica els primers bitllets el jarama, la monedad local posada en marxa per la Associació VaciaRivas - Espai Progressista i que començarà a funcionar en el primer trimestre de l'any. També van sortir a la premsa 

NOU ANYS DEL BANC DEL TEMPS DE VALLADARES (VIGO)


El Banc del Temps de Valladares (Vigo) compleix 9 anys, i els gestors preparen la celebració.
Un dels actes d'aquesta celebració és una petita mostra fotogràfica amb diferents moments viscuts pel Banc, durant tot aquest temps. Aquesta exposició ja està al passadís central -planta baixa- del Centre Cultural de Valladares.
XI anys del Banc del Temps de Valladolid
 
El Banc del Temps de Valladolid cumpleix 11 anys de vida, d'intercanvis, de serveis. I ho vàren celebrar el passat dissabte al C C La Victòria amb una festa per a tots els nostres socis i sòcies.
L'Associació Salut i Família els va enviar un petit vídeo de felicitació, que forma part d'un recull de felicitacions, el podeu veure aquí
INTERNACIONAL
Trobada de la coordindora de la Xarxa dels Bancs del Temps, Josefina Altés i Marghe Bianchi de Banca del Tempo Ora x Ora de Milà. Aquest any el BdT Ora x Ora celebrarà 20 anys i en farà 10 que va participar del primer intercanvi d'allotjament entre BdT de Barcelona i Milà, que va organitzar l'associació Salut i Família. 
Nou Banc del Temps a Lausana (Suïssa)

El col·lectiu Let's Act nascut el 2015 en una subhasta d'obres d'art en benefici dels migrants, posa en marxa un Banc del Temps, una plataforma d'intercanvi i sense serveis de transaccions monetàries. El projecte neix amb la intenció d'enfortir els llaços socials a nivell regional.
PROJECTE SUBVENCIONAT PER:
 
Més informació a la pàgina de facebook
Facebook
Twitter
Banc del Temps Escolar
Pàgina web
Copyright © 2017 Associació Salut i Família, All rights reserved.


cancel·la la subscripció    modifica la subscripció 

Email Marketing Powered by Mailchimp