Copy
Nieuwsbrief cyberrisk
Beste relatie,

Steeds vaker krijgen kleine bedrijven te maken met cybercrime, maar zij onderschatten vaak het risico daarvan. Zo is een kwart van de mkb-bedrijven weleens aangevallen via het internet. Doordat grotere ondernemingen hun beveiliging tegen cybercriminaliteit steeds beter op orde hebben, krijgen mkb-bedrijven vaker last van cybercriminaliteit. In deze nieuwsbrief vindt u redenen om uw bedrijf te verzekeren tegen cybercriminaliteit, ook wel cybercrime genoemd, en informeren wij u over de Cyber en Data Risks-verzekering van Hiscox en de meldplicht datalekken.
 
Vijf redenen voor een verzekering tegen cybercrime
  1. Cybercrime is de snelst groeiende vorm van misdaad van de laatste jaren. Omdat ons leven zich steeds meer digitaal afspeelt, neemt ook de kans op online criminaliteit toe. Verlies van data en hacking zijn voorbeelden hiervan.
  2. Voldoen aan de meldplicht met betrekking tot inbreuken kost tijd en geld. De Data Risk Verzekering dekt deze kosten en ontzorgt het bedrijf.
  3. Systemen zijn cruciaal voor het bedienen van klanten. Een hackaanval, computervirus of kwaadaardige handeling van een werknemer kan voor onderbreking van de bedrijfsvoering zorgen.
  4. Door de komst van draagbare apparaten en de mogelijkheid om thuis te werken, neemt het risico van verlies of diefstal van belangrijke en/of vertrouwelijke gegevens toe.
  5. Gegevens van derden (klanten en leveranciers) zijn waardevol en u kunt aansprakelijk worden gesteld als u het verliest, ongeacht de oorzaak. U kunt hierbij denken aan overeenkomsten, contracten, garanties en vrijwaringen.
Cyber en Data Risks-verzekering
Eén van de mogelijkheden om uw bedrijf te verzekeren tegen cybercrime is de Cyber en Data Risks-verzekering van Hiscox. Met deze verzekering verzekert u uw bedrijf tegen de gevolgen van hacking, systeeminbraak, verloren data, gegevensdiefstal en cyber-aanvallen. Maar welke kosten vergoedt de verzekeraar precies? U kunt denken aan kosten die verband houden met het repareren van systemen, betaling van losgeld, omzetverlies of kosten die voortvloeien uit een aansprakelijkheidsstelling.

Voor meer informatie over de Cyber en Data Risks-verzekering kunt u contact opnemen met:
 
Rutger Wekking
r.wekking@dba-advies.nl
0342 - 40 41 86
 
Meldplicht datalekken
Op 1 januari 2016 is de meldplicht datalekken in werking getreden. Verwerkt uw bedrijf persoonsgegevens op grond van de Wet bescherming persoonsgegevens? Dan bent u vanaf dit jaar verplicht een ernstig datalek te melden aan de Autoriteit Persoonsgegevens (voorheen College Bescherming Persoonsgegevens).

Beleidsregels kunnen u helpen te bepalen of er sprake is van een datalek dat direct gemeld moet worden bij de toezichthouder en eventueel aan betrokkenen. Lees hier meer over de beleidsregels.
 
Weetjes
'Nog nooit waren omvang en kosten van inbreuken zo hoog als nu.'

'Elke sector en elk bedrijf, van groot tot klein loopt risico.'

'Geen enkele organisatie is immuun voor interne en externe bedreigingen.'
DBA advies
Amersfoortsestraat 25
3772 CE Barneveld
T: 0342 - 40 41 80

Molenparkweg 12
6741 ZR Lunteren
T: 0318 - 73 42 80

info@dba-advies.nl
www.dba-advies.nl
Betrokken - Veelzijdig - Vertrouwd

Copyright © DBA advies, Alle rechten voorbehouden.