Copy
Nieuwsbrief februari/maart 2017
Samen kom je verder!

Borgen van Ondernemend Onderwijs 

Om verbindingen tussen Onderwijs, Ondernemingen en Overheid te bewerkstelligen bouwt Ondernemend Onderwijs aan fysieke plaatsen, HUB's en een Digitaal Prikbord, waar vragen en ideeën kunnen worden neergelegd, met als doel deze samen verder uit te werken. Dit is geen eenvoudige opdracht. De bedrijfsculturen binnen deze triple helix zijn heel verschillend.Toch kunnen er mooie dingen tot stand worden gebracht als je elkaar weet te vinden.
Om een succesvolle verbinding te maken ondersteunt het Programmateam van Ondernemend Onderwijs ondernemende initiatieven in het netwerk, samen met studenten en afvaardiging uit bedrijfsleven/(semi)overheid. Lees hierover alles op de website van 'sH Ondernemend Onderwijs.

Muzerije en Jheroniumus Bosch Art Center worden HUB  

17 februari en 3 maart  j.l. werd de fundering gelegd voor de volgende 2 HUB's Ondernemend Onderwijs, nl.: Muzerije en Jheronimus Bosch Art Center.
Charlotte en Imke, studenten Pabo, Fontys Hogeschool Kind en Educatie, en Odilia en Reinier, studenten Avans Hogeschool Advanced Business Creation, werkten hier, samen met het Programmateam Ondernemend Onderwijs, aan de invulling van deze nieuwe HUB's. Myrthe, Corine en Lander van de Konings Theater Academie maken het studententeam compleet.
Deze studenten maken nu deel uit van het team Ondernemend Onderwijs. Op de netwerkbijeenkomst van 10 maart a.s. stellen zij zich uitgebreid aan de aanwezigen voor.
Zij zullen, samen met het Programmateam en de eigenaren van de HUB's, ondernemend onderwijs verder vormgeven. Wordt vervolgd!

Blog van Jan

'Gezeur en gedoe' goed voor de democratie!

Er wordt altijd beweerd dat Nederlanders zo veel zeuren en overal iets op aan te merken hebben. 
Nu lijkt dit ook nog ergens goed voor te zijn, schrijft Jan in zijn Blog.

Lees zelf maar!

 

'Ondernemend Onderwijs in actie'

In de nieuwsbrief van Januari maakte je kennis met ons digitale prikbord ‘Ondernemend Onderwijs in actie. Dé plaats waar je jouw ideeën of vragen aan het netwerk Ondernemend Onderwijs kunt posten en waar gereageerd kan worden op de ideeën, vragen en aanbod vanuit het netwerk.
Dit prikbord vormt vanaf nu de basis voor alle communicatie en interactie vanuit Ondernemend Onderwijs en zeker voor alle werkzaamheden vanuit de HUB's.
Een kijkje op ons prikbord laat zien dat er inmiddels diverse vragen en ideeën geplaatst zijn, die meteen al eerste reacties hebben opgeleverd. 
Het prikbord is voor iedereen, dus werk ook mee aan innovatieve, betekenisvolle of duurzame verbindingen in ons netwerk.
Dubbelklik en plaats jouw Post!

Jheronimus Bosch Art Center

Creativiteit belangrijke pijler in het educatie programma. 

'In onze snel veranderende tijd is creatief denken een vaardigheid die onmisbaar is. Wij geloven dat iedereen creatief kan denken en willen iedereen de kans geven dat te doen! Door middel van workshops, trainingen en ondernemend onderwijs dragen we dit gedachtegoed met veel enthousiasme uit.
We zijn dan ook super trots mensen binnen deze context met elkaar te kunnen verbinden in onze rol als HUB voor 'sH Ondernemend Onderwijs.'

Lees hier het hele artikel van het JBAC

OO op bezoek in Denemarken

'sH Ondernemend Onderwijs ontving van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland een uitnodiging om mee te gaan op werkbezoek in Denemarken. Centraal thema: ondernemerschap in het onderwijs in Denemarken.
25 Deelnemers afkomstig van de ministeries van Economische Zaken en Onderwijs Cultuur en Wetenschap, beleidsmedewerkers van de MBO-raad, coördinatoren ondernemerschapsonderwijs van ROC’s en directeuren van ondernemingen vertegenwoordigden ondernemend Nederland. Allen vanuit hun affiniteit met ondernemend onderwijs.
Jan Raemaekers, lid van het het Programmateam OO, ging ook mee als vertegenwoordiger van 'sH Ondernemend Onderwijs.
Publicaties volgen later.

Uitnodiging 10 maart 2017
(Volgende bijeenkomsten: 7 april, 12 mei, 16 juni)

Vrijdag 10 maart 2017 van 15.00-17.15 uur netwerkbijeenkomst bij Pabo Den Bosch, Frans Fransenstraat 15, 5231 MG Den Bosch 
Hier hele uitnodiging plus programma

Kom en maak kennis met de studenten en de nieuwe aanpak van Ondernemend Onderwijs.
Copyright © 2017 Buitengewoon-advies, All rights reserved.