Copy
Nieuwsbrief november 2015
'sH Ondernemend Onderwijs en Bosch Beweegt 

Sander Dekker bij 'sH Ondernemend Onderwijs

Op 20 januari 2016 viert 'sH Ondernemend Onderwijs haar 2-jarig bestaan. Wat hebben leerlingen en studenten, onderwijs en organisaties, gemerkt van Ondernemend Onderwijs? Wat heeft het voor hen opgeleverd? Staatssecretaris Sander Dekker maakt deze middag hierbij zijn opwachting. Kunnen we samen de brug maken naar de landelijke inzet voor talentontwikkeling? Reserveer 20 januari 2016 15.00-18.00uur.

Samen met Flik-Flak en Bosch Beweegt

In de bijna 2 jaar van haar bestaan heeft ‘sH Ondernemend Onderwijs haar netwerk in de Triple Helix (Onderwijs, Ondernemers/Organisaties en Overheid) behoorlijk vergroot, o.a. door haar maandelijkse netwerkbijeenkomsten. In oktober j.l. bijvoorbeeld verzorgde Ondernemend Onderwijs samen met Bosch Beweegt en Flik Flak een zeer inspirerende en creatieve bijeenkomst waarbij in alle domeinen naar aansluiting en verbinding werd gezocht. Deze samenwerking breidt zich verder uit o.a. door samen met Flik Flak en Bosch Beweegt mee te werken aan het IAG Sportevent op 5 t/m 8 mei 2016.  Lees hier meer
 

Ondernemend Onderwijs bij AgriFood Capital Event 

Op 17 november organiseerde RIVU (bedrijventerrein Rietvelden/Vutter) samen met Spoorzone en High Tech Maaspoort, een AgriFood Capital Event onder de naam 'Innovatie zaaien, de toekomst oogsten......'. Ondernemend Onderwijs had hierbij een ondersteunende rol. Ons doel: ontdekken welke meerwaarde AFC en Ondernemend Onderwijs voor bedrijven kunnen hebben. Hoe vinden we elkaar gemakkelijker en verbeteren we de samenwerking tussen bedrijven, onderwijs en overheid. Met presentaties van de Conceptenbouwers, Montakon, DeTerra en Picknick met een klik.
Een korte filmimpressie.

'Social Innovation Relay', een kans voor V.O. leerlingen én docenten!

Jong Ondernemen organiseert samen met NN een wereldwijde competitie: ‘Social Innovation Relay’. Dit gratis programma helpt jongeren bij het ontwikkelen van ondernemerschapsvaardigheden die ze nodig hebben in hun onderwijsloopbaan en toekomstige carrière. Tijdens 'SIR' worden leerlingen in het voortgezet onderwijs uitgedaagd om een innovatief (zakelijk) concept te ontwikkelen om daarmee een sociale behoefte aan te pakken. Het programma gaat binnenkort van start, dus grijp die kans! 
Lees meer en Inschrijven

Na-School en Windkracht 5

Windkracht 5, een multifunctionele accommodatie in de wijk Groote Wielen biedt onderdak aan o.a. 2 basisscholen en 2 kindcentra. Zij voert de slogan: IN DE WIJK, VOOR DE WIJK en biedt ontspanning voor jeugd van 0 – 13 jaar.
Na-School.nl  is dé plek waar kinderen, ouders, aanbieders, vrijwilligers en leerkrachten samen de leukste en leerzaamste naschoolse activiteiten kunnen vinden, vragen, organiseren en aanbieden. Iedereen kan meedoen, meedenken of meehelpen!
Na-School biedt nu ook op Windkracht 5 haar diensten aan. Een prachtige combinatie! 
Lees hier meer

Starters4Communities Den Bosch

Starters4Communities werkt sinds kort ook in Den Bosch met jong talent aan maatschappelijke innovatie. Zij bieden starters op de arbeidsmarkt praktijkgerichte trainingsprogramma’s in sociaal ondernemen en bewoners-gestuurde stadsontwikkeling. De kick-off in Den Bosch met o.a. een crowdfundcampagne was een groot succes. 17 starters werken nu aan opdrachten voorgelegd door diverse initiatieven, waaronder: Bij Katrien, De Graafse Akker, Windkracht 5, De Boschveld Wereldkeuken, Ontmoetingscentrum Plein Oost.  
Dit eerste S4C programma in Den Bosch is onderdeel van de Talent Base, een samenwerkingsverband met SPARK Campus, Crowdeffect en de Koningstheater Academie. 
Lees hier meer  

Prachtig initiatief van Gemeente: Kamer van DOEN

Heb jij ook een waanzinnig idee om jouw buurt socialer te maken? Wil je weten hoe jij kunt gaan DOEN vanuit een duurzaam en betaalbaar (verdien)model? Ben je al aan de slag en heb je nog behoefte aan gratis kennis of advies om verder te groeien?  Loop je tegen ‘hokjes’ aan waardoor jouw initiatief niet verder kan groeien en bloeien? Maakt je initiatief maatschappelijke impact in de gemeente 's-Hertogenbosch?
Klop dan HIER aan bij de Kamer van DOEN!
Copyright © 2015 Buitengewoon-advies, All rights reserved.