Copy
Nieuwsbrief april 2016

Oproep aan alle basisschoolleerlingen in Den Bosch

Doe mee aan het promoten van Den Bosch Green Capital en geef ons jouw beste idee voor Den Bosch Groenste Stad van Europa.
Met de ideeën van alle kinderen uit Den Bosch gaan we er samen voor zorgen dat dit ook werkelijkheid wordt!
Volg na de meivakantie de berichtgeving via de media en de uitnodiging aan alle basisscholen om hier aan mee te doen! 
Wordt vervolgd!

Citytrainers geven positieve impuls

Een vrijwillige bijdrage leveren aan een mooiere, socialere, sportievere en creatievere stad door je eigen kracht te gebruiken. Dat doen de Citytrainers van 's-Hertogenbosch. Bijzonder is dat sinds kort ook een tiental vluchtelingen uit de noodopvang in Rosmalen deelnemen aan de Citytraining. Ieder met gebruikmaking en inzet van eigen talent.
Mensen stimuleren om dromen uit te laten komen   

Vier Adviesraden

Voor het creëren van draagvlak en het bieden van ondersteuning worden 4 Adviesraden samengesteld: Wetenschap & Techniekraad, Natuur & Groenraad, Voeding & Gezondheidsraad en Kunst & Cultuurraad. Deze Adviesraden worden gevormd door een mix van betrokken mensen uit Onderwijs, Ondernemingen en Overheid in Den Bosch. De leden van de adviesraden zijn via het Forum op de website aanspreekpunt voor vragen uit het netwerk Ondernemend Onderwijs en ondersteunen het onderwijsbeleid van de Gemeente 's-Hertogenbosch.

Trainer/begeleider Ondernemend Onderwijs

Om de mogelijkheden voor scholing en begeleiding van de deelnemers aan Ondernemend Onderwijs uit te breiden, nodigen we belangstellenden uit voor deelname aan de training Trainer/begeleider Ondernemend Onderwijs.
Deze Trainers zullen samen een poule vormen waaruit op afroep mensen inzetbaar zijn voor vragen van partijen uit het netwerk van Ondernemend Onderwijs. Ieder heeft zijn eigen expertise en daarnaast kennis van de ins en outs van Ondernemend Onderwijs. Elke trainer zal zijn expertise weergeven op de site van Ondernemend Onderwijs en/of linkt van en naar zijn eigen site.

Forum als digitale vindplaats

Via het Forum op de website www.ondernemend-onderwijs.nl/forum/ wordt de mogelijkheid geboden alle mogelijke vragen te stellen, ideeën in te brengen, oproepen te doen, op het gebied van ondernemendheid en ondernemende projecten en/of samenwerking. Zo wordt het Forum een digitale ontmoetingsplek voor het hele netwerk van Ondernemend Onderwijs.
Netwerkbijeenkomsten zullen niet meer maandelijks plaatsvinden, maar in aansluiting op bestaande evenementen.

Staat van de Leraar 2016

Op 12 april werd het rapport 'De Staat van de Leraar 2016', tijdens het congres van de Inspectie ‘Staat van het Onderwijs’, aan de bewindslieden van OCW overhandigd. De Staat van de Leraar 2016 is opgesteld door vijf leraren: Andrea Brouwer (PO), Rijan van Geene (SO), Coby de Vries (PO), Loreen Filemon (MBO) en René Kneyber (VO), die daartoe werden gefaciliteerd door de Onderwijscoöperatie. Naar aanleiding van een enquête die is ingevuld door 754 collega’s en een literatuurstudie, komen deze leraren tot de conclusie dat het slecht gesteld is met de professionalisering van leraren. Lees hier het hele artikel
Copyright © 2016 Buitengewoon-advies, All rights reserved.