Copy
Nieuwsbrief juni 2015

European Green Capital 2017

’s-Hertogenbosch is in de race voor de titel European Green Capital 2017. Met deelname aan deze uitdaging wil Den Bosch haar duurzame initiatieven en resultaten zichtbaar maken, verbinden en versterken. En een impuls geven om de stad samen verder duurzaam te ontwikkelen.
Op 17 en 18 juni is de finale in Bristol.
Daar zal het succesvol verbinden van duurzaamheid met economie, versterkt door de Bossche historie en de unieke ligging van de stad getoond worden. Evenals de goede verbindende initiatieven van bewoners, bedrijven, onderwijs, organisaties, bezoekers, overheden en combinaties daarvan.

 

'Groen Lintje' 

Groen Links Den Bosch heeft 6 juni 2015, op de Dag van de Stadslandbouw aan 7 genomineerden een Groen Lintje uitgereikt. Kandidaten (bedrijven of organisaties) hebben zich het afgelopen jaar verdienstelijk gemaakt m.b.t. het milieu.
Klassen 1A en 1B van het Helicon vmbo Groen waren genomineerd voor hun project: ‘Hoe helpt jouw school de bij?’
Een prachtig voorbeeld van Ondernemend Onderwijs. En daar zijn wij met zijn allen heel erg trots op!!

 

Ondernemend Onderwijs on tour

Ondernemend Onderwijs biedt belangstellende scholen op eigen locatie een workshop aan waarin zij met het hele team aan de slag gaan om een les of project naar keuze te veranderen in een Ondernemend project.
Hoe kan ‘ondernemendheid’ van leerlingen gestimuleerd worden en in bestaande lessen ingepast worden? Na afloop van deze workshop kunnen leerkrachten ondernemende leeropdrachten ontwerpen, inpassen in het programma en leerlingen begeleiden in deze ondernemende aanpak, zodat die zich kunnen ontwikkelen in de kwaliteiten die de 21e eeuw van iedereen vraagt.
Interesse? Stuur 'n verzoek via post@ondernemend-onderwijs.nl of bel ons, 0651534041. Wij komen graag!

 

Actieconferentie Ondernemend leren #2032

Op 9 juni heeft ‘sH Ondernemend Onderwijs zich laten horen tijdens de Actieconferentie Ondernemend leren #2032, georganiseerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en Jong Ondernemen. Als goede voorbeeld regio voor ondernemend leren en de doorlopende leerlijn waren we hier als een van de 4 voorbeeldregio's voor uitgenodigd. De uitkomsten van de bijeenkomst worden verzameld in een white paper dat aan staatssecretaris Sander Dekker wordt aangeboden. Onze nieuwe stagiaire Fenna Nijssen van PMK mocht in het studententeam al meteen haar visie op onderwijs geven!
Wij houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.
 

Dag van de Stadslandbouw 6-6-2015

'IEDEREEN BOER?!' was het motto van dit jaar, wat verwijst naar innovatieve, 'out-of-the-box' dwarsverbindingen die te maken zijn tussen stadslandbouw en zorg, welzijn, onderwijs, agri-food en stedelijke ontwikkeling. Het programma werd tot stand gebracht in samenwerking met PURE Hubs, de gemeente 's-Hertogenbosch, de Provincie Noord-Brabant, ZLTO, het Ministerie van Economische Zaken, Wageningen UR en diverse partners en sponsoren. Op tientallen locaties in en om de stad waren pluktuinen, buurttuinen en productietuinen te bezoeken, en allemaal bijzondere groene initiatieven van de Stadse Boeren, tot Imkerij, voedseltuin Villanueva, Kinderboerderij en Stadsboerderij Eyghentijds.

Facebook en communicatie

Hoe houden we alle Bossche scholen, geïnteresseerden, met ons samenwerkende bedrijven en organisaties op de hoogte van vorderingen van goede lopende projecten, van alle mogelijkheden om aan te sluiten, van alle interessante weetjes, van prachtige ondernemende initiatieven, van de gemeentelijke, provinciale en landelijke informatie over ondernemend onderwijs? 
Wij proberen dat o.a. via onze website www.ondernemend-onderwijs.nl, Facebook Klik hier én met onze nieuwsbrief.
Hierbij hebben wij ieders hulp hard nodig.
Heb jij een leuk project, een goed initiatief in de wijk, een klassenactiviteit, een activiteit samen met een andere school/groene partij/culturele instelling, noem maar op: MELD HET ONS!!!!
Zo worden we echt een lerend netwerk!

Netwerkbijeenkomst 16 juni verzet naar 30 juni 2015

Op 30 juni a.s. is Anne Mieke Eggenkamp te gast bij de netwerkbijeenkomst van Ondernemend Onderwijs.
Ze komt uit de wereld van design, is lid van het Topteam Creative Industry en de Dutch Creative Council en was bestuursvoorzitter van Design Academy Eindhoven. Maar als je Anne Mieke Eggenkamp vraagt wat ze nou het meest is, dan antwoordt ze 'ondernemer'. En die ondernemerskwaliteiten wil ze graag inzetten om het onderwijssysteem te hervormen. Lees meer..
Deze speciale netwerkbijeenkomst op 30 juni begint om 16.00u op locatie in Den Bosch. Neem gerust meer belangstellenden mee!
Copyright © 2015 Buitengewoon-advies, All rights reserved.