Copy
Nieuwsbrief juni/juli 2016

Ondernemend Onderwijs dat doe je samen!

Ondernemend Onderwijs groeit naar een volgende fase. Het Programmateam krijgt een meer meer coördinerende rol en het netwerk zal grotendeels zelfstandig verder groeien en acteren. Deelnemers doen dit samen met de adviesraad en de trainers van Ondernemend Onderwijs. 
Ons gezamenlijk doel: ondernemende leerlingen en medewerkers, goed uitgerust met 21th century skills.
Goed onderwijs is interactief onderwijs. Is betekenisvol, sociaal en strategisch leren.

Onderzoek van Anna Freitag

Anna, student International Lifestyle Studies aan de Fontys Hogeschool, wil tijdens haar stage het belang van Ondernemend Onderwijs voor de samenleving aantonen en onderzoeken welke voorwaarden Ondernemend Onderwijs tot een succes kunnen maken.
Daarnaast onderzoekt zij hoe we het programma kunnen borgen om het in de toekomst zelfstandig te laten functioneren en te verduurzamen. Uit haar onderzoek geeft zij een eerste schets, lees de voorlopige conclusies.

 

Tip 4: 'Zorg voor keuzevrijheid' 

Ook op KC De Haren mochten leerlingen kiezen: over welk land wil ik meer leren, wil ik naar een koud of warm land en waar ligt dat dan?
Kinderen hebben het gevoel dat ze met iets "echts" bezig zijn en lopen af en toe even bij de juf/meneer binnen om nog een extra vraag te stellen. Volgens juf Ivvy heeft ze nog nooit zoveel kinderen uit zichzelf naar de wereldkaart zien lopen om iets op te zoeken..., en er dan samen mee aan de slag te gaan! Ze maakte er een mooi filmpje van.

TrainersNetwerk

Ondernemend Onderwijs creëert een trainersnetwerk waarbij trainers hun eigen kwaliteiten combineren met de specifieke inhoud van Ondernemend Onderwijs. Inhoudelijk gericht op het gebied van 21e century skills, ruimte voor ondernemendheid, voor onderwijs, bedrijfsleven, (semi)overheden. Voor leerlingen, ouders, leerkrachten, werkgevers, werknemers.
Doel is borgen ondernemend onderwijs in de regio, vragen van scholen of andere organisaties te koppelen aan trainer/begeleider, elkaar versterken, aanvullen, leren van en met elkaar! In maandelijkse bijeenkomsten op locatie bij de deelnemers. Met pitches van de deelnemers op onze website!

Een impressie van onze trainersbijeenkomsten....

Blog van Jan

Dit blog van Jan gaat over fixed of growth mindset, als je voor een dubbeltje geboren bent, dan word je nooit een kwartje?
In de Volkskrant van afgelopen week stond een groot artikel over het rapport van het Centraal Planbureau (CPB) met de titel: Kansrijk Onderwijsbeleid. Een van de meest effectieve maatregelen uit het rapport is het werken met zogenaamde parallelgroepen. Oneerbiedig gezegd: Je maakt een groep met de slimste helft van de kinderen en een groep met de domste helft van de kinderen.

Fijne vakantie!

Zomertijd. Tijd om even bij te tanken. Frisse ideeën opdoen.
Zie jij komende weken mooie, gekke, boeiende dingen die jou inspireren of verbazen, maak er een foto van en deel het met ons op Facebook. Ook in de vakantietijd blijven wij actief op FB, dus volg de berichten.
Heel benieuwd naar jullie reacties!

En in september zijn we er weer! Ben jij er dan ook weer bij?.....

 
Copyright © 2016 Buitengewoon-advies, All rights reserved.