Copy
Nieuwsbrief oktober 2016

Ruimte voor ondernemendheid!

Film over Ondernemend Onderwijs

Om aan iedereen te laten zien hoe trots we zijn op alle ondernemende initiatieven die we samen met onderwijs, organisaties en overheid hebben ontwikkeld, hebben we een film gemaakt over 2 jaar Ondernemend Onderwijs.  Deze film is te zien op onze website en dient als voorbeeld van wat je kunt bereiken als je ruimte geeft aan ondernemendheid.
Klik hier als je de film wilt bekijken
 

'Ruimte voor ondernemendheid' onmisbaar!

Anna Freitag slaagde onlangs voor haar hbo-opleiding met het afstudeer onderzoek dat zij voor ons uitvoerde. Zij plaatst Ondernemend Onderwijs als een belangrijke opkomende beweging tussen andere vergelijkbare stromingen en krachten in de samenleving. Ook laat haar onderzoek zien welke factoren het draagvlak voor Ondernemend Onderwijs kunnen vergroten en hoe het programma in de toekomst te borgen en te verduurzamen is. Lees haar bevindingen in dit prachtig boekje
 

Projectgroep PaboH2 begeleidt medestudenten bij hun externe opdracht:

Graag willen wij ons even voorstellen. Wij zijn Charlotte, Melanie, Rachel en Nick. Wij zijn studenten van de Pabo in Den Bosch. Het komende half jaar zetten wij ons tijdens onze externe profilering in voor onze medestudenten. Wij hebben hiervoor, samen met Margo (Ondernemend Onderwijs), een project/communicatiegroep gevormd.
In samenwerking met een externe instanties gaan wij met bijna 80 3e jaars-studenten aan de slag met het ontwerpen van een innovatieve lessenreeks of met een project dat vervolgens ook daadwerkelijk wordt uitgevoerd op een stageschool. Lees meer

 

Blog van Jan

In zijn nieuwste blog, Aanleg of aangeleerd? Nature of nurture?, reageert Jan op een nieuwsbericht  en een filmpje uit Nieuwsuur over ongelijkheid in het onderwijs. 
Wordt intelligentie bepaald door aanleg of is het aangeleerd? Dit is een eeuwenoude discussie.
In Jan zijn ogen is er zeker sprake van ongelijkheid, misschien zelfs discriminatie.......Lees meer

 

Ecologische voetafdruk

In groep 8 van KC  De Haren zijn ze weer enthousiast begonnen met een nieuw Ondernemend Onderwijs Project: De Ecologische Voetafdruk, de ruimte die een mens gebruikt om te leven, wonen, eten, reizen en alles wat we kopen. 
Volgens Juf Ivvy is bij de meeste mensen de voetafdruk veel te groot. Dus: tijd voor actie!
Zij schreef ons dit verslag.


 

Inspirerende foto's

Benieuwd naar beelden die leden uit ons netwerk inspireren? Waarvan krijgen zij nieuwe ideeën?
En wat boeit jou en zet jou aan toe meer ondernemendheid? 
Wij ontvingen al diverse prachtige foto's en hebben deze op onze website geplaatst.
Neem gauw een kijkje!. 
Begint het ook bij jou nu ook te borrelen? Blijf ons zeker foto's sturen.


 
Copyright © 2016 Buitengewoon-advies, All rights reserved.