Copy
Nieuwsbrief januari 2017
Samen bouwen aan Ondernemend Onderwijs 2017!

Ondernemend Onderwijs 2017

Noteer alvast de volgende netwerkbijeenkomst in je agenda: 
10 maart 2017, 15.00-17.00 uur


Op 20 januari 2017 was Ondernemend Onderwijs, voor de 1e netwerkbijeenkomst van 2017, te gast bij Pabo Den Bosch. De mooie samenwerking tussen beide partijen wordt een duurzame! Pabo is de eerste officiële hub voor ondernemend onderwijs en zet daarmee zijn deuren wijd open voor samenwerking met externe partijen en ondersteuning van ondernemende initiatieven in de samenleving. Studenten gaan gedurende het hele jaar vraag en aanbod m.b.t. ondernemendheid ondersteunen. De digitale padlet 'Ondernemend Onderwijs in actie', is het instrument dat hen daarbij gaat helpen.

Afronding externe profilering 3e jaars Pabo

Studenten van Pabo Den Bosch hebben in hun derde jaar opdracht innovatieve lessen of onderwijs te ontwerpen, dit in samenwerking met externe instanties. Deze opdracht werd op 11 januari j.l. afgerond en zichtbaar gemaakt tijdens een Productenmarkt in de aula en presentaties met pitches.
Alle resultaten van dit nieuwe ondernemende onderwijs, lees je uitgebreid op onze website

Ondernemend Onderwijs in actie

Om vraag en aanbod van innovaties in het netwerk bij elkaar te brengen is een digitaal prikbord aangemaakt voor alle deelnemers in het netwerk van ondernemend onderwijs. De zgn. padlet heeft de naam 'Ondernemend Onderwijs in actie' gekregen!
Geïnteresseerd om te participeren in ondernemende stages, projecten of ideeën?
Zelf een vraag of een idee wat navolging behoeft en verdient?
Volg deze link en reageer op de vragen van collega's in het netwerk, of plaats je eigen vraag of idee en nodig mensen uit om er op te reageren!
Zo kunnen we echte betekenisvolle verbindingen maken in het netwerk van ondernemend onderwijs! 

Blog van Jan

'Hoe zwart/wit ben jij?'
Jan geeft in zijn blog aan dat je niet alles op tv klakkeloos kunt geloven.
In het programma 'Wit is ook een kleur' uitgezonden door de VPRO, verbazen antwoorden van geïnterviewde kinderen de programmamaakster en de ouders van de kinderen. Maar zijn de antwoorden van deze kinderen op de gestelde vragen echt zo vreemd?
Lees hier de blog

Citytrainers in actie - Muzerije

Wat is er hip & happening? Waar heb jij behoefte aan in de stad? Misschien ontbreekt er in jouw ogen wel iets heel belangrijks. Word dan Citytrainer Cultuur! Zo kun je het initiatief nemen om zelf een workshop, evenement of andere culturele activiteit te organiseren voor jongeren in jouw stad en in jouw wijk. Zet je passie en talent nu om in actie.
Klik voor een gratis stoomcursus

Volgende Netwerkbijeenkomst 10 maart 2017

Daarna volgen: 7 april, 12 mei, 16 juni

Zou je graag de deelnemers aan Ondernemend Onderwijs tijdens een netwerkbijeenkomst van Ondernemend Onderwijs in jouw organisatie ontvangen?
Heel goed! Neem hierover vroegtijdig contact op met de organisatie, zodat we thema en aanpak samen kunnen communiceren naar de deelnemers.
Copyright © 2017 Buitengewoon-advies, All rights reserved.