Copy
Nieuwsbrief juli 2015

Essen European Green Capital 2017

‘s-Hertogenbosch zat in de race voor de European Green Capital 2017, maar de prestigieuze titel ging naar de Duitse stad Essen. De finale vond plaats op 18 juni 2015 in Bristol, Groene Hoofdstad 2015. Daar presenteerden alle finalisten hun duurzame projecten en initiatieven aan een internationale jury. De twee andere finalisten waren het Zweedse Umea en landgenoot Nijmegen.

Samenwerking HAS Hogeschool en Natuurmonumenten 

De Vereniging Natuurmonumenten ondersteunt het initiatief om Natuurgebied de Empelse Waard beschikbaar te stellen als praktijkleerbedrijf voor HAS Hogeschool. Het gebied, dat onderdeel is van natuurterrein de Maasuiterwaarden in Den Bosch, wordt onder andere ingezet voor onderzoek naar stad- en landrelaties en nieuwe verdienmodellen. Ook zullen HAS-studenten het beheer gaan doen. Ter bekrachtiging van de samenwerking werd op 17 juni jl. bij HAS Hogeschool een intentieverklaring ondertekend.
Meer info over dit ondernemende initiatief, klik hier
 

'BOSCH WAS HERE'

De subsidie-aanvraag van Helicon VMBO Den Bosch en Bureau Babel voor het cultuureducatieproject 'Bosch was here' is gehonoreerd. De toekenning komt van het Fonds voor Cultuurparticipatie en het Prins Bernhard Cultuurfonds.
Helicon VMBO Den Bosch en Bureau Babel gaan werken aan een doorlopende leerlijn BOSCH WAS HERE. Daarmee grijpen ze het themajaar Jheronimus Bosch 500 in 2016 aan om voor drie leerjaren een leerlijn te realiseren met het leven en werk van deze schilder als uitgangspunt. Meer.... 

 

Te gast: Anne Mieke Eggenkamp

Op de School van de Toekomst van het KW1C hadden wij een bijzondere spreker te gast namelijk Anne Mieke Eggenkamp. Zij sprak niet alleen over wat er zou moeten veranderen in het onderwijs, maar ziet alles in een groter geheel. Wetenschap, creativiteit, nieuwsgierigheid, talent, doen, perspectief, zijn zo wat onderwerpen die aan de orde kwamen. Het werd een interactieve middag waarop de toehoorders steeds weer aan het denken werden gezet hoe anders tegen dingen aan te kijken. Vaste structuren loslaten en toch goede resultaten behalen, kan dat? Krijg je hierdoor meer ondernemender leerlingen/studenten? Lees meer

Facebook en communicatie

Hoe houden we alle Bossche scholen, geïnteresseerden, met ons samenwerkende bedrijven en organisaties op de hoogte van vorderingen van goede lopende projecten, van alle mogelijkheden om aan te sluiten, van alle interessante weetjes, van prachtige ondernemende initiatieven, van de gemeentelijke, provinciale en landelijke informatie over ondernemend onderwijs? 
Wij proberen dat o.a. via onze website www.ondernemend-onderwijs.nl, Facebook Klik hier én met onze nieuwsbrief.
Hierbij hebben wij ieders hulp hard nodig.
Heb jij een leuk project, een goed initiatief in de wijk, een klassenactiviteit, een activiteit samen met een andere school/groene partij/culturele instelling, noem maar op: MELD HET ONS!!!!
Zo worden we echt een lerend netwerk!

De Bossche Versfabriek en dag van de Stadslandbouw

Op 5 juni werd de Bossche Versfabriek (voorheen Moesfabriek) van BBS De Kruiskamp bezocht door gasten uit het hele land die in de stad waren vanwege de landelijke dag van de stadslandbouw. De eerste potten aardbeienjam werden verkocht aan de aanwezige gasten, wat meteen de 1e winst opleverde!
Verder is er een samenwerking aangegaan met De Bossche Hoeve, een stadslandbouw tuin en kinderboerderij in de wijk. Leerlingen zijn super enthousiast!  
 Lees meer

Fijne vakantie allemaal en reservering
15 september, 16.00-18.00uur

Het team van Ondernemend Onderwijs gaat, net als de meesten van jullie, even lekker genieten van een welverdiende zomervakantie. Vanaf 18 augustus zijn wij weer actief en beschikbaar voor alles wat te maken heeft met ondernemende initiatieven en ruimte voor ondernemendheid.
Op dinsdag 15 september zijn wij te gast bij SPARK-campus, waar wij samen met SPARK de aftrap doen voor het nieuwe schooljaar, met onze 1e netwerkbijeenkomst van 2015-2016. Reserveer alvast dit tijdstip van 16.00-18.00uur.
Nadere informatie over het programma volgt eind augustus.
Geniet van jullie zomervakantie!
Copyright © 2015 Buitengewoon-advies, All rights reserved.