Copy
Nieuwsbrief november 2016

Back to the future?

25 november bepaal jij de toekomst

Bij de Muzerije bepalen we op 25 november gezamenlijk welk pad Ondernemend Onderwijs verder volgt. Drie sprekers vertellen wat OO met hun leerlingen en collega's doet en waarom zij nooit meer anders willen. Zij zijn ervan overtuigd dat dit de toekomst is en laten dat deze middag horen.
Samen met jou en alle deelnemers vormen wij het Netwerk Ondernemend Onderwijs! Jouw inbreng en stem is mede bepalend voor de route van OO in 2017 en verder!
Meld je aan en kom op 25 november naar de Muzerije en laat je horen.
Nu kun je het verschil maken!
Samen geven we inhoud aan een gezonde ondernemende samenleving!
Programma 25 november 

PaboH2 meets OO; update van de projectgroep

In de vorige nieuwsbrief vertelde de Projectgroep dat zij 80 Pabostudenten ondersteunen bij het ontwerpen van een innovatieve lessenreeks of project dat later zal worden uitgevoerd op een stageschool.
Nu volgen en begeleiden ze samen met Ondernemend Onderwijs het contact tussen de studenten en externe instanties. 
'Via social media communiceren we over gestelde deadlines, praktische aanpak en beschikbare hulplijnen. Ook proberen wij voor de medestudenten de vertaalslag te maken van 'wat doen we' naar 'wat leren we ervan'.' Lees hier hele update
Begin november was er een pitch moment, waarop studenten de bedachte ideeën en ontwerpen voor hun innovatieve product in enkele minuten konden presenteren aan een vakdocent en medestudenten.
Klik hier voor twee mooie voorbeeldprojecten

Blog van Jan

Jan schrijft, naar aanleiding van een artikel in de Volkskrant, een blog over de 'Scholen als koplopers smart-citybeweging'.
Zijn de scholen in Nederland katalysator van de duurzaamheidstransitie?
Jaarlijks wordt vanuit iedere provincie één school afgevaardigd in de strijd voor de prijs 'meest duurzame school van Nederland'. Gekozen door een vakjury.
 
Lees meer

Op de foto: Zonneboom - Avans Hogeschool: de ElekTree, ziet eruit als een echte boom en de blaadjes zijn van zonnecellen.

No time to waste!

Wat is bij jullie het ‘praatje bij de koffie’?
Het wereldvoedselprobleem? De voedselverspilling (150 kg pp/jaar in NL), de uitputting van grondstoffen, de 17 klimaatdoelstellingen, de CO2-prestatieladder (3 miljard ton CO2-productie/jaar is gerelateerd aan food waste)?
Of praten jullie over wat kinderen écht nodig hebben, om zich te redden in die wereld van morgen, én wat jullie daaraan kunnen bijdragen?
Nog niet? Dan is het tijd voor verandering van ‘het praatje bij de koffie’. No Time To Waste! 

Kijk op de World Food Clock en begrijp waarom die koffiepraat nog vandaag moet veranderen.

Madeleine Mouwen, bureau ViaNova 

Belang van internationale projecten in het netwerk: Managing for@school of success (M@SS)

De participatie van 's-Hertogenbosch in internationale projecten als M@SS levert inzichten voor ondernemend onderwijs. 
De deelnemers werden in onze stad ontvangen door KC 't Schrijverke, Helicon VMBO, Piersoncollege, Wittering.nl, Jheronimus Bosch Art Centre, Coudewater en Heineken Brouwerij. Tijdens deze bezoeken verdiepten zij zich in de vraag welk management leidt tot succes, wat maakt een succesvolle leeromgeving?
Wat maakt een school succesvol?
link naar M@SS

KICK OFF ART UNITED

Dit najaar start de tweede editie van Art United van Studi073. Jongeren in de stad krijgen de kans om hun creatieve talent te ontdekken, te laten groeien en ook te laten zien.
Bosschenaren tussen de 11 en 20 jaar met een passie voor o.a. muziek, dans, theater, kunst en fotografie kunnen hiermee vanaf 27 november aan de slag.  De deelnemers worden gecoacht door professionals en krijgen daarnaast begeleiding van gemotiveerde jonge kunstenaars en leeftijdsgenoten om uiteindelijk hun talent op het podium of hun kunstwerk in een expo te presenteren tijdens de Art United Festivaldag op 12 februari 2017.
Daarnaast is het ook mogelijk om aan de slag te gaan als crewlid, en te ontdekken of je organisatietalent hebt!
Inschrijven kan hier tot 25 november 2016

Lees hier nog meer
Copyright © 2016 Buitengewoon-advies, All rights reserved.