Copy
 
                 Ako ne vidite sadržaj, kliknite ovdje..
                   
                    HOK Newsletter broj 25
                    Poslovne informacije za obrtnike

HOK Vam pomaže pri prvim koracima u poslovanju 


Dragi obrtnici, Hrvatska obrtnička komora pokrenula je rubriku „Obrtnička početnica“. Na web stranici www.hok.hr na pristupačan način omogućujemo Vam upoznavanje s osnovnim pojmovima iz područja obrtništva. Ako ste upravo pokrenuli obrt, u ovom broju donosimo Vam osnovne informacije o vođenju poslovnih knjiga prema propisima o porezu na dohodak.
Više u prilogu.

ZAJEDNIČKA NABAVA HOK ZNA

 
INA - INDUSTRIJA NAFTE D.D.  strateški je partner HOK-a u projektu Zajednička nabava HOK ZNA. Na 395 benzinskih postaja u Republici Hrvatskoj INA Vam nudi popust po svakoj litri kupljenog goriva. Kako biste ostvarili popust, potrebno je sklopiti Ugovor za korištenje INA kartice. Kako do INA kartice, pročitajte u dokumentu na poveznici

Iskoristite pogodnosti koje vam pružaju naši partneri u projektu Zajednička nabava HOK ZNA!
Ostvari popust!

 FINA uvodi nove profile FISKAL certifikata
 

Obavještavamo obveznike fiskalizacije da Fina uvodi i prelazi na nove profile digitalnih certifikata (FISCAL certifikata) koji su usklađeni s eIDAS uredbom. Fina će započeti s izdavanjem digitalnih certifikata prema novim izmijenjenim profilima od 30. lipnja 2017. godine. Više...

Nove mjere aktivne politike zapošljavanja 

Vlada je objavila paket od devet novih mjera aktivne politike zapošljavanja. Mjere se fokusiraju na gospodarski rast i razvoj, a za cilj imaju posebno aktivaciju osjetljivih skupina: mladih, dugotrajno nezaposlenih i osoba s invaliditetom. 
Više... 

Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa Konkurentnost turističkog gospodarstva

Predmet javnog poziva je dodjela bespovratnih novčanih sredstava Ministarstva turizma za razvoj malog i srednjeg poduzetništva, unapređenje ponude malih obiteljskih hotela,  obiteljskog smještaja, održivi razvoj, razvoj posebnih oblika turizma, te podizanje konkurentnosti hrvatskog turizma. Više...

Naši obrtnici idu u korak s europskim i svjetskim trendovima

Na Međunarodnom sajmu obrtništva u Münchenu (IHM) koji se održavao od 8. do 14. ožujka predstavilo se i 29 hrvatskih obrtnika. U nastavku donosimo dojmove koje smo zabilježili prvoga dana na sajmu. Više…

VIJESTI IZ HOK-a

HOK traži ocjenu ustavnosti Zakona o komunalnom gospodarstvu

Izmjenama Zakona, za koje se HOK zalaže, trgovačkim bi se društvima u vlasništvu jedinica lokalne samouprave omogućilo obavljanje isključivo komunalne djelatnosti. Time bi se spriječilo nelojalno tržišno natjecanje koje nastaje ulaskom javnih komunalnih službi u vlasništvu jedinica lokalne samouprave na slobodno tržište.
Više...


Skupština prihvatila izvješće o radu i financijsko izvješće za 2016. godinu
Ministar poljoprivrede Tolušić dao podršku ribarima
Hrvatska iskustva u privlačenju europskih sredstava predstavljena u Tuzli
Ceh graditeljstva upozorava na zakonske obveze koje obrtima otežavaju poslovanje
Održano predavanje o prijedlogu novih Posebnih uzanci o građenju
Novi ispitni rok za prijevoznike 22. travnja
Potpredsjednica Grupe poslodavaca EGSO-a Violeta Jelić podnijela amandman za zaštitu mikro i malih proizvođača alkoholnih pića
Sekcija cvjećara o obrazovanju kao uvjetu za jačanje konkurentnosti
Iskoristite usluge koje Vam pruža HOK!

Pitajte nas!


9. susret prijevoznika 31. ožujka u Zagrebu


Pozivamo Vas na 9. susret prijevoznika HOK-a, koji će se održati u petak, 31. ožujka 2017. godine u Velikoj dvorani Matice Hrvatskih obrtnika u Ilici 49 u Zagrebu, s početkom u 10:00 sati.
Više..

Susret frizera i kozmetičara 28. i 29. travnja u Zagrebu


Ceh frizera i kozmetičara Hrvatske obrtničke komore organizira Susret frizera i kozmetičara, koji će se održati 28. i 29. travnja na Zagrebačkom velesajmu u okviru 2. Zagrebačkog obrtničkog sajma.
Više...

10. Obrtničke sportske igre u Malom Lošinju

Jubilarne, 10. Obrtničke sportske igre (OSI) održat će se od 11. do 14. svibnja 2017. godine u Malom Lošinju (hotel Vespera), u suradnji s agencijom Dubrovnik Sun iz Dubrovnika. Prijave je potrebno dostaviti do 20. travnja.
Više...

Fokus grupa o poboljšanju sustava naukovanja

U prostorijama HOK-a 24. veljače održan je sastanak fokus grupe s temom „Poboljšanje sustava naukovanja“. Fokus grupa održana je u sklopu projekta Erasmus + KA3 Get involved in EP4A: European Partnerships for Apprenticeships.
Više...

Ispunite upitnik o radu na crno

Ministarstvo rada i mirovinske skrbi provodi projekt s ciljem razvoja učinkovitog sustava politika, mjera i kontrolnih mehanizama namijenjenih borbi protiv rada na crno. U okviru projekta napravljen je upitnik za poslodavce koji možete ispuniti na sljedećoj poveznici.

Pažljivo s upisom u poslovne adresare!

Budite oprezni i vrlo pažljivo proučite sadržaj ponuda za objavu Vaših podataka u različitim poslovnim adresarima za koje Vam pristigne ponuda putem redovne ili elektronske pošte.
Više...

Besplatno izlažite na Festivalu poduzetništva, obrta i OPG-ova!

Obrtnice i obrtnici, pozivamo Vas na sudjelovanje na Festivalu poduzetništva, obrta i OPG-ova – „Moja poduzetna Hrvatska“ koji će se održati 8.4. u Ivanić Gradu, a 9.4. u Sisku.  Više...

8. Međunarodni sajam poduzetništva i obrta GRAPOSEXPO u Gračanici

Hrvatska obrtnička komora organizira i s 50% troškova standardno uređenog izložbenog prostora sufinancira kolektivni nastup članova HOK-a na 8. Međunarodnom sajmu poduzetništva i obrta GRAPOSEXPO u Gračanici 2017., koji će se održati od 18. do 22. travnja 2017. godine.
Više...
Nastupite na 84. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu!
Hrvatska obrtnička komora organizira i financijski podupire nastup članova na 84. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, koji će se održati od 13. do 19. svibnja. Komora sufinancira izlagačima 50% troškova standardno uređenog izložbenog prostora. 
Više...
Posjetite Facebook stranicu Hrvatske obrtničke komore, web stranicu ili nam pošaljite e-mail poruku!
Facebook
Facebook
Website
Website
Email
Email
Copyright © 2017   Hrvatska obrtnička komora, sva prava pridržana  
www.hok.hr
HOK Newsletter Poslovne informacije za obrtnike je službeno glasilo Hrvatske obrtničke komore.
E-mail adresa:
publicrelations@hok.hr
Ovaj e-mail ste primili, jer ste uspostavili komunikaciju s našim djelatnicima i suradnicima te iskazali interes za primanje informacija o našim uslugama i događajima koje organiziramo. Zahvaljujemo Vam na interesu i nadamo se da su Vam informacije koje šaljemo korisne za poslovanje. 

odjava s liste