Copy
Van Buiten word je Beter 
VAN BUITEN WORD JE BETER

BuitenLeeft Update

April 2014
 
Beste BuitenLeeft-vrienden
 
Het is zover! Sinds afgelopen vrijdag, 04-04-2014, mogen we ons de heuse huurders van het terrein aan de Middelweg 1 in Delft noemen. De handtekeningen zijn gezet. Wij voelen ons ware grootgrondbezitters met 2,3 ha grond aan onze voeten.
 
Hoewel het even stil was omtrent BuitenLeeft, hebben we niet stilgezeten. In het onderhandelingsproces met de gemeente waren er harde noten te kraken en bleef het tot het einde toe spannend. Belangrijk punt in de onderhandeling was de geschiktheid van de bodem. Wij willen immers weten waar we in gaan telen! Deskundigen hebben een eerder bodemonderzoek naar verontreinigingen, in opdracht van de gemeente, nauwkeurig bestudeerd, we hebben een bodemvruchtbaarheidsonderzoek laten doen en medewerkers van het Hoogheemraadschap Delfland en de tuin- en landschapsarchitect hebben de waterhuishouding ter plaatse bekeken
 
Toch kan de schop nog niet de grond in. Op het terrein is slib uit een natuurplas aangebracht en door de grond verwerkt. Hoewel dit de bodemvruchtbaarheid ten goede is gekomen, moet de bodem nog wel verder rijpen. Binnenkort volgt dan ook een onderzoek naar de bodemstructuur om het juiste tijdstip van terreinbewerking te kunnen bepalen. Ook is de gemeente nog bezig met het schonen van een deel van het terrein. Daar liggen nog restmaterialen van de oude kas.
Als alles verloopt volgens planning hebben we half mei het plaatje rond. Dan volgt de ondertekening met de wethouder (persmoment) en kunnen we echt het glas heffen. Dan giet it oan!
 
 
Stadstuinderij BuitenLeeft
 
Margriet Knospe
Wichert Noordeloos
Wendy BakkerHet terrein aan de Middelweg 1 in Delftse Hout ligt
nu nog in stilte op ons te wachten.


 
 
 

ONDERSTEUN ONS

Met een kleine bijdrage, kunt u al vriend worden en op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen.
WORD VRIEND

BIJDRAGE 

U kunt meehelpen onze droom te verwezenlijken met uw financiële bijdrage. 
DONEER NU

VOLG ONS

SHARE THIS EMAIL
FOLLOW on TWITTER
JOIN on FACEBOOK
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat u interesse heeft getoond in ons initiatief. Indien u niet op de hoogte wilt worden gehouden, dan kunt u zich via onderstaande link afmelden
afmelden nieuwsbrief| wijzig uw inschrijving  
Copyright © 2014 Stichting BuitenLeeft, All rights reserved.


Email Marketing Powered by Mailchimp