Copy
Van Buiten word je Beter 
VAN BUITEN WORD JE BETER

BuitenLeeft Update


December 2014

Speelhutten bouwen met kinderen 4 en 5 oktober 2015Dankzij het winnen van de Lenteprijs van Fonds 1818 hebben wij speelhutten gebouwd met de buurtbewoners. De zon was volop aanwezig en de kinderen waren erg enthousiast. Beide dagen waren dan ook geslaagd. Na twee dagen bouwen zijn er 4 hutten verrezen en een klimrek. Nieuwsgierig geworden, kom gerust eens langs om het resultaat te bekijken.

Informatieavonden Zelfoogsttuin
 
In oktober hebben wij twee informatiebijeenkomst gehouden voor geïnteresseerde mensen van de zelfoogsttuin. Beide avonden werden druk bezocht. De mensen waren erg enthousiast. Uiteindelijk hebben 22 mensen zich aangemeld voor een oogstaandeel voor het volgende seizoen. Met een aantal van deze mensen hebben wij 1 december wederom bij elkaar gezeten om hun wensen voor de oogst te inventariseren. Op basis hiervan zullen in januari 2015 de bestellingen doen.
Dan is het afwachten wanneer het voorjaar zijn gezicht laat zien. Ik hoop snel!

Stadstuinderij wordt onderdeel van het belevingspad


En er is nog meer goed nieuws. Op verschillende plekken in de Delftse Hout zijn er al plekken ingericht als belevingsplek. Op deze plekken komt aan bod wat er leeft, te zien, horen, ruiken, voelen, kortom te ervaren is op deze plek  Samen met meerdere ondernemers in het gebied zijn 6 ‘beleefplekken’ bedacht en bij ons komt de 7 de plek. Voor het inrichten van de plekken is er zoveel mogelijk gebruik gemaakt van materiaal uit de Delftse Hout. Dit belevingspad is mede mogelijk gemaakt door subsidie van Stadsgewest Haaglanden en de ondernemers die het beheer voor hun rekening zullen nemen.
.
Nieuws van de Land

Er gebeurd van alles op het land. Zoveel zelfs dat wij hebben besloten te gaan bloggen. Regelmatig vertellen wij daar graag de laatste weetjes over het land.
Als je dit nieuws ook graag wilt volgen, laat het ons dan weten. Wij nodigen je natuurlijk graag uit om ons te volgen.

Op dit moment werken wij met een vast groep met mensen heel hard aan het verder gezicht geven van het de tuinderij. Iedereen is zo enthousiast dat wij besloten hebben gewoon door te gaan in de winter. Op onze agenda op de website kun je zien welke dagen wij aanwezig zijn. Ook willen wij op de website straks aangeven welke klussen er zijn. Wij zoeken nog iemand die ons daar mee kan helpen.
Dus mocht je nog tijd hebben om dit soort aanpassingen op onze website te doen, dan horen wij dat graag.
Nu kijken wij elke week gespannen hoe de grond zich verder ontwikkeld.

Ook wensen wij jullie graag een bijzonder mooie tijd en een vruchtbaar en gezond 2015.
Graag tot ziens!

Wichert Noordeloos
Margriet Knospe


 

ONDERSTEUN ONS

Met een kleine bijdrage, kunt u al vriend worden en op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen.
WORD VRIEND

BIJDRAGE 

U kunt meehelpen onze droom te verwezenlijken met uw financiële bijdrage. 
DONEER NU

MAIL ONS


BEZOEK WEBSITE


 
WEBSITE

VOLG ONS

SHARE THIS EMAIL
FOLLOW on TWITTER
JOIN on FACEBOOK
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat u interesse heeft getoond in ons initiatief. Indien u niet op de hoogte wilt worden gehouden, dan kunt u zich via onderstaande link afmelden
afmelden nieuwsbrief| wijzig uw inschrijving  
Copyright © 2014 Stichting BuitenLeeft, All rights reserved.


Email Marketing Powered by Mailchimp