Copy
Van Buiten word je Beter 
VAN BUITEN WORD JE BETER

BuitenLeeft Update


Augustus 2014

Stadstuinderij BuitenLeeft op BieslandDagen
Zaterdag 6 September 2014 en Zondag 7 September 2014

 
Ook dit jaar worden de jaarlijkse BieslandDagen weer georganiseerd door de Vrienden van Biesland. Deze stichting zet zich al meer dan 10 jaar voor het in stand houden van de Bieslandse Polder. Hierbij ondersteunen zij onder andere Hoeve Biesland, het boerenbedrijf in de Bieslandse Polder van Jan Duijndam. Dit biologische veeteeltbedrijf werkt vanuit het principe Boeren voor Natuur volgens een gesloten kringloop.
Ook organiseert deze stichting activiteiten om bovenstaande doelen te realiseren zoals de BieslandDagen.
Wij vinden het eveneens belangrijk dat dit prachtige gebied behouden blijft en zodoende ook kan dienen als ontmoetingsplek in de natuur in de vorm van een Stadstuinderij. Tijdens de BieslandDagen maken wij graag van de mogelijkheid gebruik om nog meer mensen te vertellen over onze plannen voor de Bieslandse Polder.  Wij ontmoeten u dan ook graag bij onze marktkraam.

Schrijf je in voor Speelhutten bouwen met kinderen
zaterdag 4 oktober of zondag 5 oktober 2014

Zoals in de vorige nieuwsbrief aangegeven zijn wij in de prijzen gevallen bij Fonds 1818. Dit prijzengeld willen wij graag gebruiken om samen met de ouders en kinderen speelhutten te bouwen zodat kinderen zich straks ook kunnen vermaken in het groen op de Stadstuinderij van BuitenLeeft.
Wij hebben timmerman Nico Bonga bereid gevonden om ons hierbij te helpen. Wij zijn dan ook heel blij met zijn hulp!
Voor deze activiteit zijn wij nog op zoek naar pallets en sloophout. Mocht u nog ergens iets hebben staan of bedrijven kennen die deze spullen ter beschikking willen stellen, dan horen wij dit uiteraard graag. Via info@buitenleeft.nl kunt u zich inschrijven voor deze activiteit.

Nieuws van de Land

Het is een spannende tijd geweest omdat het land is ingezaaid met groenbemesters en wij natuurlijk reuze nieuwsgierig waren naar het resultaat. Groenbemesters zijn planten die zorgen dat de grond verbeterd wordt. Dat is een belangrijk uitgangspunt voor een gezonde bodem. Doordat de groenbemester niet worden geoogst maar ondergewerkt of gecomposteerd wordt de bodemstructuur verbeterd, het bodemleven geactiveerd en het humusgehalte verhoogd.

Nu kijken wij elke week gespannen hoe de grond zich verder ontwikkeld. Duimen dus en als je niet kunt wachten, kun je natuurlijk ook komen kijken.
Graag tot ziens!

Wichert Noordeloos
Margriet Knospe


 

ONDERSTEUN ONS

Met een kleine bijdrage, kunt u al vriend worden en op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen.
WORD VRIEND

BIJDRAGE 

U kunt meehelpen onze droom te verwezenlijken met uw financiële bijdrage. 
DONEER NU

MAIL ONS


BEZOEK WEBSITE


 
WEBSITE

VOLG ONS

SHARE THIS EMAIL
FOLLOW on TWITTER
JOIN on FACEBOOK
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat u interesse heeft getoond in ons initiatief. Indien u niet op de hoogte wilt worden gehouden, dan kunt u zich via onderstaande link afmelden
afmelden nieuwsbrief| wijzig uw inschrijving  
Copyright © 2014 Stichting BuitenLeeft, All rights reserved.


Email Marketing Powered by Mailchimp