Copy

Ny mentorordning for løsladte, shoppingguides, Røde Kors indsamling og fest for hjemløse


Kære modtager af Røde Kors Hovedstadens nyhedsbrev.

Der sker mange ting i vores verden, og her kan du få et hurtigt overblik. God læselyst! :-)

Vi søger frivillige mentorer til ny aktivitet
Vi mener, at løsladte fortjener en god start på deres nye liv i frihed, og derfor er vi glade for at præsentere Primus Motor som en ny aktivitet i Røde Kors Hovedstaden.

I Primus Motor matcher vi løsladte med frivillige mentorer, der er med til at guide og støtte den løsladte:

”Det kan handle om alt fra at finde svar i det offentlige system, finde en bolig eller gå med ned i den lokale fodboldklub for at hjælpe med at skabe nye, sociale netværk,” forklarer Emilie Brandt, udviklingskonsulent i Røde Kors Hovedstaden. Her kan du læse en fuld artikel om Primus Motor.

Lige nu søger vi frivillige mentorer, og hvis du er interesseret så skriv til os på rkh.primusmotor@rodekors.dk.

"Jeg var meget begejstret for min shoppingguide"
I den seneste tid har frivillige shoppingguides hjulpet ældre med at købe ind på Fisketorvet. Tove på 93 år (det store billede) er meget glad for hjælpen: "Jeg er dårligt gående, og det er svært at gå med en tung indkøbsvogn. Men det behøver jeg ikke længere," siger hun. Projektet fortsætter indtil årsskiftet, og vi arbejder på at udbrede det til andre shoppingcentre. Læs en fuld artikel om shoppingguiderne her.

Hovedstaden samlede 2.512.571 kroner ind
Den første søndag i oktober gik indsamlere fra Røde Kors på gaden i hele landet. I Hovedstaden blev der samlet 2,5 mio. kr. ind, mens resultatet på landsplan blev 19,4 mio. kr. Her kan du se billeder fra dagen, og her kan du læse en artikel om indsamlingen.

Hjemløse holdt fest på Rådhuspladsen
Røde Kors Hovedstaden var med, da årets Hjemløsedag blev fejret d. 17. oktober. Vores Omsorgscenter Thorsgade uddelte blandt andet 500 par underbukser til alle hjemløse, som havde lyst til at få et par, og det var en festlig dag. Læs en fuld artikel om Hjemløsedagen her.

"Det er et mirakel, som førte os sammen"
For nylig havde vi en dejlig historie på Facebook om Jeanette og Kirsten, der er matchet i vores Besøgstjeneste. De to har et utrolig godt venskab, og Kirsten (besøgsmodtageren) fortæller, at Jeanette er som en datter for hende. Mange var vilde med historien, så den skal I også have mulighed for at læse. Klik her for at læse Jeanettes rørende historie.

Husk at følg vores arbejde på de sociale medier. Klik på ikonerne nedenfor:
LinkedIn
Facebook
Instagram
Copyright © 2016 Røde Kors Hovedstaden, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list