Copy
Weergave problemen? kijk op de website www.cocnoordhollandnoord.nl 
Nieuws van het bestuur
 
Beste leden van COC Noord-Holland Noord,
 
De afgelopen maanden is er veel gebeurd bij jullie vereniging. Zoals de meeste van jullie weten verlaten we per 1 november 2016 “ons” pand aan de Bierkade. Jullie zullen begrijpen dat dit een zeer ingrijpende verandering is en wordt voor COC Noord-Holland Noord. Zoals ik vorige keer al schreef, wij zijn geenszins van plan te stoppen! Wij gaan door met al onze activiteiten! Waar? Momenteel hebben wij diverse lijntjes lopen….. Met de gemeente Alkmaar hebben we via de fracties van GroenLinks, D66 en de VVD contact. D66 zal alleen of samen met de andere 2 genoemde partijen vragen stellen aan het college tijdens de eerstvolgende Raadsvergadering, 24 maart om 20.00 uur in het stadhuis in Alkmaar. Wij zijn als bestuur erg benieuwd naar de vragen en reacties van het college en/of andere partijen. Bij de gemeente Heerhugowaard lopen de contacten via Wethouder van Diemen.
Zelf zitten wij ook niet stil. We hebben contact gelegd met Koel310 in Alkmaar, komend weekend hebben wij een vervolggesprek. Het eerste gesprek met de ondernemer van Koel310 is zeer positief verlopen en biedt zeker aanknopingspunten voor ons. Wordt dus vervolgd.
Mochten er leden zijn die ook locaties weten die geschikt zouden kunnen zijn, schroom niet en laat het ons weten.
 
Alkmaar Pride komt er ook aan. De organisatie draait op volle toeren en het belooft een prachtig gevarieerd programma te worden. De aanmeldingen voor de grachtenparade gaan als een speer, het wordt een fantastische grachtenparade!
Binnenkort zal Stichting Alkmaar Pride opgericht worden. Door middel van deze stichting kunnen we een goede scheiding maken tussen de vereniging COC Noord-Holland Noord en de activiteiten die met de organisatie van Alkmaar Pride te maken hebben. Ook kunnen we zo een duidelijk onderscheid maken bij de subsidieaanvragen voor de vereniging COC Noord-Holland Noord en de Stichting Alkmaar Pride.
 
Deze editie van Alkmaar Pride  heeft als thema: “Samen-Leven”. Laat jullie inspirerende ideeën spreken tijdens de Alkmaar Pride 2016!
 
Bestuurlijk nieuws: Menno Brandsma heeft zich aangemeld om Richard Mulder op te volgen als penningmeester. Dit jaar zullen wij na 6 jaar afscheid moeten nemen van Richard Mulder als penningmeester van COC Noord-Holland Noord, later dit jaar komen we daar op terug.
 
Afgelopen week (begin maart) zijn wij op bezoek geweest bij het AZC in Heerhugowaard. Wij hebben daar gesproken met 6 LHBT jongens/mannen die daar verblijven. De manier waarop zij daar moeten leven is moeilijk te beschrijven. Ze staan dagelijks bloot aan pesterijen, fysieke bedreigingen, verbale en non-verbale bedreigingen, ze worden bespuugd, de douchedeur wordt ingetrapt etc. etc. Als COC Noord-Holland Noord hebben wij deze jongens/mannen uitgenodigd om een keer een gezellige avond mee te maken in ons pand aan de Bierkade. Wij kunnen ze dan een avondje veilig vertier bieden. De reacties waren louter positief, dit gaan we dus regelen. Mocht jij als COC-lid toevallig op de avond aanwezig zijn als deze jongens/mannen er zijn, geef ze dan een veilig gevoel en laat ze zich welkom voelen. Draag ons thema van Alkmaar Pride samen uit! “Samen-Leven”
 
Mochten  jullie vragen of opmerkingen hebben over bovengenoemde punten, neem gerust contact op met iemand van het bestuur.
 
Ik hoop u binnenkort weer eens te mogen ontmoeten in 1811 Dance & Drinks aan de Bierkade in Alkmaar.
 
Richard Ivangh
Voorzitter COC Noord-Holland Noord
 
Coördinator Voorlichting en Coming Out
Mijn naam is Amy van der Gragt en sinds december 2015 ben ik de nieuwe Coördinator Voorlichting en Coming Out, ook kun je me achter de bar vinden bij de vrouwenfeesten Aphrodite.
In het dagelijks leven ben ik getrouwd met Marjorie en werk
ik als persoonlijke begeleider voor SEIN (Stichting Epilepsie Instellingen Nederland).
Wat ik graag wil bereiken met de voorlichters groep is, meer vrijwilligers, meer voorlichtingen en ons als groep professionaliseren. De groep bestaat momenteel uit zo’n 10 actieve vrijwilligers en dat mogen er veel meer worden! Voor meer informatie, check vooral de website even!

 

Thema dit jaar is samen-leven
 
Ook in 2016 staat Alkmaar weer een lang weekend in het teken van roze! De organisatie is alweer druk bezig met de invulling van een mooi programma. Een roze kerkdienst, bootcamp, roze films, theater en feesten staan ook dit jaar weer op het programma.
De eerste bootinschrijvingen zijn alweer binnen. En niemand minder dan Ellie Lust zal dit jaar aanwezig zijn tijdens de start van de grachtenparade.
 
Het eindfeest in 1811 Dance & Drinks is georganiseerd door Garbo. Zij organiseert al jaren gay minded feesten. En na haar uitverkochte succes in 2014 besloten we de samenwerking weer aan te gaan. Kaarten zijn alleen in de voorverkoop beschikbaar. Wees dus snel want er is maar beperkt plek. Bestellen kan via de onderstaande link. Het eindfeest in Alkmaar is voor iedereen!
http://www.garboforwomen.nl/tickets
 
Het volledige Alkmaar Pride programma staat op de website www.alkmaarpride.nl
Of like ons op facebook .
www.facebook.com/AlkmaarPride
 
Voor de organisatie zijn we nog op zoek naar;
Vrijwilligers en Boten met schipper waar minimaal 10 personen op mee kunnen varen.   Weet, ken of ben jij zo iemand? Mail dan even naar info@alkmaarpride.nl

Nacht van Oranje in 1811

Wat een leuk en gezellig feessie is dat toch altijd: de jaarlijkse Nacht Van Oranje in 1811 Dance & Drinks.
Al jarenlang voorafgaand aan Koningsdag staan de deuren van ons pand op de Bierkade wagenwijd open voor een heerlijk avondje Hollandse Hits, heerlijke meezingers en volkse evergreens. Voor iedereen is dit een feest van herkenning én een weerzien met vrienden van vroeger en nu.

Natuurlijk is op deze avond een speciaal optreden gepland, en wat is een Nacht Van Oranje zonder onze harts- en huisvriendin: Country Wilma!
Inmiddels niet meer weg te denken uit onze lokale gay-scene: afgelopen jaar was Country Wilma een van de prominenten die mee voeren op een boot en was zij gedreven jurylid van de etalage wedstrijd tijdens de Alkmaar Pride.

Ze treedt op in grote- en kleine zalen, tot aan de Amsterdamse poptempel Paradiso toe.
Moeiteloos schakelt ze tijdens optredens over van het Nederlandse levenslied naar de rock ‘n roll uit de jaren ’50 en ’60, maar ook popklassiekers schuwt ze niet.

Het gaat wederom een fantastisch feest worden tijdens de Koningsnacht 2016!
De deuren gaan open om 21.00 uur en natuurlijk is op deze avond de toegang helemaal

G R A T I S

Dinsdag 26 april is Nacht van Oranje in 1811 Dance & Drinks aan de Bierkade 14a
Agenda 2016 Elke donderdag Café avond vanaf 20.00 uur | Elke zaterdag Danceparty! vanaf 22.00 uur in 1811 Dance & Drinks. www.1811alkmaar.nl 
Als je een privé feest wil geven in 1811 Dance & Drinks neem dan contact op via info@1811alkmaar.nl .
Copyright © 2016 COC Noord-Holland Noord, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp