Copy
Nieuwsbrief COC NHN september 2016
View this email in your browser
Nieuws van het bestuur
 
Beste leden van COC Noord-Holland Noord,
 

Afgelopen maandag (19-09-2016) hebben Maaike Kardinaal en ondergetekende een gesprek gehad met Wethouder Dijkman en zijn ambtenaren. Daarin is duidelijk te verstaan gegeven dat de gemeente Alkmaar de subsidiegelden voor het COC zal verhogen zodat wij meer activiteiten, waar het COC voor staat, kunnen uitvoeren. Een onderdeel hiervan is dat wij hiermee o.a. de hogere huur  kunnen betalen. Deze subsidieaanvraag zal volgende week ingediend worden.
Concreet betekent dit dat wij minimaal nog een jaar in ons huidige pand kunnen blijven.
 
Om jullie als leden van COC Noord-Holland Noord meer te betrekkenbij het “COC Café” willen wij als bestuur samen  kijken welke aanpassingen en toekomstige ideeën  er zijn voor het pand/café.
 
Donderdag 13 oktober nodigen wij jullie dan ook graag uit om mee te denken over de inrichting/indeling van ons pand. Houdt daarbij ook onze doelstelling voor ogen, laagdrempelig en een veilige haven voor iedereen. Wij zijn geen commerciële instelling maar een Maatschappelijke belangenvereniging voor de LHBTI.
Samen met jullie willen wij met nieuwe elan, nieuwe energie, een nieuwe richting uitzetten. Om zo met  bekende en minder bekende leden, onze vrijwilligers, die zich al jaren inzetten voor COC Noord-Holland Noord. Hopelijk ook weer met extra nieuwe vrijwilligers.
Sluit je aan, laat je horen, stroop met elkaar de mouwen op, we gaan er wat moois van maken!
 
Kom jullieideeën opperen, help mee om de toekomst van COC Noord-Holland Noord veilig te stellen.
Donderdag 13 oktober 2016 aanvang 20.00 uur aan de Bierkade 14a.

 
#LoveWins
Richard Ivangh
Voorzitter COC Noord-Holland Noord
EuroPride 2016 
23 juli t/m 6 augustus
Tijdens de EuroPride dagen in Amsterdam zijn er verschillende vrijwilligers en leden van COC Noord-Holland Noord aanwezig geweest. 

Pride walk
Iedereen kon op 23 juli tijdens roze zaterdag in Amsterdam meelopen met de euro pride walk van Vondelpark naar de Dam. Verschillende vrijwilligers en leden van COC Noord-Holland Noord gaven gevolg aan de oproep om mee te lopen met de pride walk. We verzamelden voor de Amsterdamse regenboogletters. Een aantal vrijwilligers hadden de vlag van Alkmaar mee of de regenboogvlag. Door de zichtbare rood-witte Alkmaarsche vlag  zocht een journalist van de Alkmaarsche courant ons in de stoet op voor een interview. Er stond op maandag ochtend een mooi stuk in de Alkmaarsche courant over de zichtbaarheid van LHBT-ers en het belang van een pride walk.
Shakespeare Club 
COC bestaat dit jaar zeventig jaar. Om dit te vieren georganiseerd de COC’s Shakespeare Club. Het gehele bestuur heeft deze club bezocht tijdens EuroPride. 
Canal parade 
COC Noord-Holland Noord was ook met een aantal bestuursleden vertegenwoordigd op de landelijke COC boot tijdens de canal parade.  Thema #lovewins en #pridematters. Een prachtige dag, met prachtig weer om deze boodschap luid en duidelijk te verkondigen. Lovewins is boodschap coc boot bij pride
Terugblik van de voorlichters op een druk schooljaar.
Er is een stijgende lijn waar te nemen in het aantal voorlichtingen. We hebben een vrij nieuwe groep met enthousiaste nieuwe vrijwilligers en de ‘oude rotten’ van de groep, Bjorn en Joey zetten zich volop in. Ook ik heb mijn weg in het coördinatorschap wat meer gevonden.
Door de toename in aanvragen wordt ook de noodzaak voor meer voorlichters groter, we blijven zoeken!
We hebben afgelopen schooljaar wat van de gebaande paden, namelijk de voorlichtingen op middelbare scholen, mogen wijken.
We hebben 2 voorlichtingen aan groepen 8 mogen geven, waarvan er 1 een ouderinitiatief was. Haar dochter gaf een spreekbeurt over homoseksualiteit en deze moeder heeft ons toen uitgenodigd om daarna een voorlichting te komen geven.
Ook zijn we 4 keer op een MBO geweest. 1 keer aan een MMZ klas op het Horizon College, 1 keer aan een beveiliging klas op het ROC in Den Helder, 1 keer in een handhaving klas  op aanvraag van oud voorlichter en politieagent Jan Martijn en een keer in samenwerking met o.a. Art 1, ten behoeve van een project op het Horizon College.
Op een mooie lentedag zijn we naar Texel geweest, daar werd een gezondheidsbeurs georganiseerd voor de groepen 6,7,8 van alle basisscholen op Texel. Hier hadden we een stand en hadden we een korte workshop in de vorm van een quiz.
Ook zijn we uitgenodigd door het team vertrouwenspersonen van het Kennemer College. We zijn met de vertrouwenspersonen en een aantal leerkrachten in gesprek gegaan over hoe om te gaan met leerlingen die uit de kast komen op school en andere vragen/onderwerpen.
De laatste voorlichting van dit schooljaar was voor het Jan Arentz College. Maar liefst zes voorlichters zijn met de leerlingen en leerkrachten naar theater De Vest geweest voor de voorlichting Boys don’t cry. Daarna zijn de voorlichters met de leerlingen de klas ingedoken om de voorstelling na te bespreken en een stuk voorlichting te geven.
Al met al was het een succesvol schooljaar en we gaan dit nieuwe schooljaar met veel enthousiasme verder.
Tot snel, Amy

VACATURES
Barmedewerk(st)ers gezocht.
Wij zoeken  barmedewerkers die niet alleen een biertje kunnen tappen maar ook iemand bij wie onze bezoekers zich op hun gemak voelen.
Het COC café is donderdagavond en zaterdagavond geopend. Lijkt het jou leuk om eens per maand gastvrouw of gastheer te zijn, ben je sociaal, vlot, accuraat, kun je goed organiseren en hou je van sfeer brengen, dan is vrijwilliger worden bij het Barteam iets voor jou! Je draait je bardienst samen met een collega's.
Voorlichters gezocht
Ben jij alles behalve hetero en wil jij je verhaal doen op scholen? Dan is voorlichting geven misschien iets voor jou!
Handyman gezocht
Ben jij een echte klusser? Ben je handig en heb je affiniteit met techniek? Ben jij een aanpakker? Wij zijn op zoek naar een flexibele allround klusser.
Die ervoor zorgt dat ons pand in tip tot top conditie blijft.
PR medewerker gezocht.
Zonder communicatie staat alles stil, zo ook het COC Noord-Holland Noord. Daarom hebben we de PR werkgroep; om de communicatie en PR (website, persberichten, sociale media etc.) van COC Noord-Holland Noord zo soepel mogelijk te laten verlopen.
De PR werkgroep werkt nauw samen met, of in opdracht van, andere werkgroepen en het bestuur. Als lid van de PR werkgroep leer je zo in korte tijd de hele vereniging kennen!
Persberichten- en tekstschrijver gezocht
Voor onze werkgroep PR en Communicatie zijn wij opzoek naar persberichten- en tekstschrijvers die zich op vrijwilliger basis willen inzetten voor COC Noord-Holland.

Heb je zin in een interessante en uitdagende vrijwilligersjob? Overweeg dan om te solliciteren!
Heb je interesse in één van deze vrijwilligers functies meld je dan via info@cocnoordhollandnoord.nl

Nieuws van de Pink Society
Vrijdag 2 september was de eerste Pink Society avond.
Op onze nieuwe locatie "de eetkamer van Alkmaar" van de B&B  op Luttik Oudorp.  Een mooie ontmoetingsavond van oude en ook nieuwe bekenden.
 
We hebben Roy van Dongen uitgenodigd voor een lezing , Roy  is
ambassadeur van roze 50+. Deze avond heeft hij kleurrijk verteld over zijn alledaagse leven als ambassadeur. Welke activiteiten hij onderneemt, hoe hij nieuwe initiatieven ontplooit. Hoe hij probeert de roze ouderen  in de regio Amsterdam  en Zandvoort in de schijnwerpers te zetten en verbindingen probeert te  maken  tussen de  mensen, die anders mogelijk weer een "in de kast" gevoel krijgen. Hij doet dit door mensen de gelegenheid te geven dat ze elkaar kunnen ontmoeten en zelf weer nieuwe activiteiten gaan ontplooien. Kortom het was een inspirerende avond voor alle aanwezigen, waarbij een mooie discussie ontstond hoe we elkaar zo goed mogelijk kunnen ondersteunen
 
Dat brengt ons ook op de volgende avond  vrijdag 7 oktober. Dan hebben we als thema gekozen: ouder worden een boeiende nieuwe levensfase. Maar wat houd dit in de veranderingen die optreden met pensioen gaan, veranderingen op gebied van wonen  gezondheid ,relatie en seksualiteit.
 
Bij deze nodigen we graag  iedereen die dit thema aanspreekt een bezoekje te brengen aan "De eetkamer" op Luttik Oudorp 18. We hopen net als de eerste avond op een goede opkomst een boeiende discussie over het onderwerp "Ouder worden wat nu" en daarna tijd om even bij te praten met elkaar met een goed glas wijn
 
Agenda 2016/17
  • 2 oktober Café Hoezo Anders - 1811 Dance & Drinks - 14.00 uur
  • 8 oktober is 1811 Dance & Drinks GESLOTEN
  • 11 oktober Coming Out Dag
  • 13 oktober in 1811 Dance & Drinks Ideeën toekomst COC Café - 20.00 uur
  • 15 oktober in 1811 Dance & Drinks OktoberFest - 22.00 uur
  • 9 december Paarse vrijdag
  • 24 december is COC Café GESLOTEN
  • 31 december is COC Café GESLOTEN
  • Alkmaar Gay Pride 25 t/m 28 mei 2017
Elke donderdag vanaf 20.00 uur | Elke zaterdag vanaf 22.00 uur is 1811 Dance & Drinks ( COC Café) open. www.1811alkmaar.nl 
Als je nog vragen heb, neem dan gerust contact op via info@1811alkmaar.nl of info@cocnoordhollandnoord.nl 
Copyright © 2016 COC Noord-Holland Noord, All rights reserved.

Ons adres is:
COC Noord-Holland Noord
Postbus 1040
Alkmaar, NH 1810 KA
Netherlands

Add us to your address book


Wil je veranderen hoe je deze e-mails?
U kunt uw voorkeuren bijwerken of afmelden voor deze lijst

Email Marketing Powered by Mailchimp