Copy
Van het bestuur.
 
Sinds de laatste ledenvergadering heeft COC Noord-Holland Noord een volledig bestuur. De bestuursleden zijn op dit moment erg druk bezig om weer een spetterende Rozeweek Alkmaar te organiseren. In tegenstelling tot de voorgaande jaren is er nu gekozen voor een korte periode. Maar dat betekent niet minder ROZE! Nee het wordt een bomvol programma dat start op donderdag 28 mei en eindigt op zondag 31 mei. Met uiteraard op zaterdag 30 mei de grachtenparade! Ben je al nieuwsgierig naar het complete programma? Volg ons op de Facebookpagina en houd de website in de gaten www.alkmaarpride.nl

Als bestuur zijn wij ook druk doende om de politiek te houden aan hun toezeggingen die zij allemaal hebben gedaan tijdens het Politiekcafé voorafgaande aan de gemeente verkiezingen van november 2014.
Momenteel laat de politiek zich niet van haar beste kant zien omdat wij nu wederom niet in staat worden gesteld om tijdens de Alkmaar Pride op vrijdag de bel te laten luiden tijdens de Kaasmarkt. Wij hadden een prominente LHBT'er weten te strikken, maar….. we geven nog niet op. We proberen met een paar politieke partijen toch nog voor elkaar te krijgen dat de politiek haar beloftes gaat waarmaken.
Positief is de inzet die Sil, van café ’t Hartje, om ook het Waagplein feestelijk aan te kleden en een mooi programma aan te bieden voor de bezoekers van de Grachtenparade!

De bestuursleden hebben met elkaar afgesproken dat bij toerbeurt een bestuurslid een stukje schrijft voor onze Nieuwsbrief. Deze keer is het mijn beurt.
Ik zal mijzelf ook nog kort voorstellen aan de leden die mij nog niet kennen. Mijn naam is Richard Ivangh, in het dagelijks leven samenwonend met Sandor in Heerhugowaard. Verder ben ik ondernemer en heb ik een paar winkels in West-Friesland. Waarom ik bestuurslid ben geworden? Een paar jaar terug ben ik begonnen als vrijwilliger bij het COC als voorlichter, dit deed ik met veel plezier maar besturen is voor mij een grotere uitdaging. Tot enkele jaren geleden was ik politiek actief in Alkmaar bij D66 en het meedenken, ontwikkelen van plannen en uitvoeren van plannen is mijn ding. Bovendien vind ik het COC gewoon een erg belangrijke organisatie die tot op de dag van vandaag nog steeds opkomt voor de belangen van de LHBT-gemeenschap en ook veel voor elkaar krijgt. Als je om je heen kijkt en hoort en ziet hoe er nog steeds op LHBT mensen gereageerd of gesproken wordt is het COC nog steeds een organisatie die er toe doet en daar maak ik graag deel van uit en steek ik daar graag tijd in. In het bestuur heb ik de functie van secretaris.

Wie weet tot ziens in 1811 Dance & Drinks!

 
Vrouwen activiteiten,
In het jaarplan van 2015 had het bestuur zich als doel gesteld weer vrouwenactiviteiten te starten.  Bestuursleden Jolanda en Maaike hebben hierop actie ondernomen. In maart startte de  dames op zondagmiddag met een damessalon. Onder genot van een drankje en een klein hapje kwam er een gezellige groep dames bijeen. 
We gaan hier zeker een vervolg aangeven. De inzet is de eerste zondagmiddag van de maand. Helaas viel de eerste zondag na maart op eerste paasdag en de volgende net na Roze Week Alkmaar. Jolanda en Maaike besloten dan ook direct een vrouwenfeest op de vrijdagavond te organiseren. Oud-vrijwilligers  Marleen Duyves en Monique Heine schoven ook aan. Het resultaat is een vrouwen(dans)feest, genaamd "Aphrodite" op vrijdagavond 10 april in 1811 Dance & Drinks.  DJ Dees en DJ Miss MoniQ zullen deze avond de muziek verzorgen. Om het damesfeest laagdrempelig te houden is deze avond de entree gratis. Kijk voor meer informatie op www.1811alkmaar.nl
 
Roze Week Alkmaar
Het laatste weekend van mei is traditiegetrouw de grachtenparade. Dit jaar alweer voor de zesde keer. Het bestuur en de vrijwilligers van Roze Week Alkmaar hebben gezamenlijk besloten om de roze week in te korten tot een lang roze weekend. Dit met doel om het behapbaar te houden voor de vrijwillige organisatie, die zo een aantrekkelijk evenement kan maken voor mensen van binnen en buiten Alkmaar. Door de roze week in te korten naar een weekend, kunnen bezoekers van buitenaf tevens genieten van het mooie Alkmaar. De opening van de Roze Week Alkmaar is dan dit jaar ook op donderdag 28 mei. De festiviteiten zullen plaatsvinden van donderdag 28 mei tot en met zondag 31 mei 2015. Op deze dagen organiseert het COC Noord-Holland Noord een Roze Weekend in Alkmaar met dit jaar als thema: Alkmaar Pride. Inschrijven voor de botenparade kan al op: www.rozeweekalkmaar.nl
 
Vlaggenprotocol Alkmaar aangepast.
In het officiële vlaggenprotocol staat nu opgenomen dat de regenboogvlag wordt gehesen in het stadhuis op Coming Out Dag en tijdens de Roze Week Alkmaar. Wethouder Peter de Baat maakte dit tijdens de nieuwjaarsreceptie van het COC bekend. Zie hier het protocol. 
Nacht van Oranje met Country Wilma in 1811 Dance & Drinks

Wat een leuk en gezellig feessie is dat toch altijd: de jaarlijkse Nacht Van Oranje in 1811 Dance & Drinks.
Al jarenlang voorafgaand aan Koningsdag staan de deuren van ons pand op de Bierkade wagenwijd open voor een heerlijk avondje Hollandse Hits, heerlijke meezingers en volkse evergreens. Voor iedereen is dit een feest van herkenning én een weerzien met vrienden van vroeger en nu.
 
Natuurlijk is op deze avond een speciaal optreden gepland, en wat is een Nacht Van Oranje zonder onze harts- én huisvriendin: Country Wilma!
Inmiddels niet meer weg te denken uit onze lokale gay-scene: afgelopen jaar was Country Wilma een van de prominenten die mee voeren op een boot én was zij gedreven jurylid van de etalage wedstrijd tijdens de Alkmaarse Gay Pride.
Ook tijdens haar boek presentatie –afgelopen augustus in een overvol Linke Loetje te Schagen- werden wij van  1811 Dance & Drinks warm, liefdevol en persoonlijk onthaald.
   
Hoe presteer je het toch om in heel Nederland grote bekendheid te genieten als zangeres zonder ooit in de hitparade te hebben gestaan?
Het antwoord op die vraag is moeilijk te geven, maar Country Wilma presteert het.
 
Ze is een graag geziene gast geworden in televisieprogramma’s als 'Life 4 You' en treedt op in grote en kleine zalen, tot aan de Amsterdamse poptempel Paradiso toe.
Moeiteloos schakelt ze tijdens optredens over van het Nederlandse levenslied naar de rock 'n roll uit de jaren '50 en '60, maar ook popklassiekers schuwt ze niet.

 
Het gaat wederom een fantastisch feest worden tijdens de Koningsnacht 2015!
De deuren gaan open om 21.00 uur en natuurlijk is op deze avond de toegang helemaal GRATIS
 
De feesten die onder de naam STYLE worden georganiseerd zijn speciaal voor de “LHTB” (Lesbisch, Homo, Transsexueel, Bisexueel) jongeren tot 30 jaar.
Met deze feesten probeert het COC Noord-Holland Noord jonge mensen een veilige plek te bieden in een ongedwongen sfeer.
Er wordt veel promotie gedaan voor de STYLE feesten via persberichten, posters/flyers en social media.
 
De afgelopen 3 STYLE feesten, die plaats vinden in het COC pand aan de Bierkade 14A te Alkmaar, zijn druk bezocht en worden enthousiast ontvangen.
Door de ongedwongen en positieve sfeer voelen de bezoekers zich al snel op hun gemak.
Zo is op de avond een hilarische dating-show, entertainment, presentaties en natuurlijk de beste muziek die naadloos aansluit bij de doelgroep.
 
Met dit concept zet COC Noord-Holland Noord zichzelf weer op de kaart, wederom een toevoeging in de verbreding van het toch al grote aanbod activiteiten die worden georganiseerd.

 
Café Hoezo Anders
Ons café bestond  alweer twee jaar in februari dit jaar. Het is nog steeds een bijzondere plek voor de doelgroep. Ondertussen zijn er 7 transgenders geweest wat een record is van alle ontmoetingsplaatsen zoals deze. De mensen die komen voelen zich veilig en dat is ook de bedoeling.
Ook dit jaar varen we weer mee met de botenparade op 30 mei. In ieder geval met drie boten en misschien wel vier. Onze collega`s uit Amsterdam en Haarlem willen graag weer mee. Nou als we hetzelfde  weer treffen zoals vorig jaar kan er niets meer misgaan.

Het mooiste compliment kregen we van een moeder van één van de bezoekers.
Ze zei, “mijn zoon komt alle maanden blij en super enthousiast thuis als hij in het café is geweest”. Ze vindt het een geweldig initiatief en is vooral blij voor haar zoon dat deze plek bestaat. Leuk dat we het nu eens horen van een ouder.  Daar doen we het tenslotte voor, mensen blij en gelukkig proberen te maken ondanks dat ze nog tegen veel muren aanlopen.

We zoeken nog vrijwilligers die eens in de 2 á 3 maanden willen meewerken.
Heb je affiniteit met deze doelgroep van licht verstandelijk beperkte mensen die tot de LHBT groep behoren, kun je even een mail sturen naar k.zweep@philadelphia.nl
Agenda 2015
  • Vrijdag 10 april - Aphrodite (vrouwen feest) 
  • Zondag 26 arpil - Nacht van Oranje 
  • Vrijdag 1 mei - Pink Society - Open Podium
  • Zondag 3 mei - 1811 Dames Salon
  • Vrijdag 20 mei - Style  Fairytale (jongerenfeest)
  • Donderdag 28 tot met zondag 31 mei - RozeWeekAlkmaar
  • Donderdag 18 juni - Algemene Leden Vergadering (ALV)
Elke donderdag Café avond vanaf 20.00 uur | Elke zaterdag Danceparty! vanaf 22.00 uur in 1811 Dance & Drinks. www.1811alkmaar.nl 
Als je een privé feest wil geven in 1811 Dance & Drinks neem dan contact op via 
info@1811alkmaar.nl 
Copyright © 2015 COC Noord-Holland Noord, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp