Copy
Via deze link kan je op de nieuwsbrief open op een webbrowser.
View this email in your browser
Nieuws van het bestuur.
December is de maand van even achterom kijken en daarna de blik op het nieuwe jaar richten. Terugkijkend kunnen we wel zeggen dat 2015 een bijzonder jaar was voor COC-NHN. We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde Alkmaar Pride, voorheen noemde we dit de Roze Week Alkmaar.

Deze Alkmaar Pride is op bijzondere manier geopend met het luiden van de kaasmarktbel door Dolly Bellefleur. Er was ruime media-aandacht voor dit moment. Dolly Bellefleur is een ambassadrice voor de LHBT-gemeenschap en van grote waarde. Na deze opening kunnen we terugkijken op een mooi lang weekend met diverse hoogtepunten, zoals de ontvangst op het bordes van het stadhuis met mooie woorden van wethouder Pieter Dijkman en de start van de grachtenparade door burgemeester Bruinooge. Dit zijn mooie bewijzen dat de gemeente Alkmaar werk maakt van het feit dat Alkmaar een Regenboogstad is. De belangstelling langs het water tijdens de Grachtenparade was groot; zeker op de vele bruggen was het gezellig druk. Alkmaar Pride wordt tegenwoordig geheel door COC-NHN georganiseerd. Dit betekent heel veel werk voor de bestuursleden en de nodige vrijwilligers.

Een van de pijlers van COC-NHN is voorlichting geven op scholen. Afgelopen jaar verliep dat met wisselend succes. Op dit moment zijn er aanmeldingen van nieuwe jonge enthousiaste voorlichters en de aanvragen vanuit de scholen lopen ook weer een stuk beter. Als bestuur hopen we dat de coördinatoren van de voorlichting de ingeslagen weg kunnen voortzetten en uitbreiden naar nog meer voorlichtingen en daarmee de LHBT nog zichtbaarder maken op scholen, zowel bij leerlingen als de docenten.

Ons pand aan de Bierkade, 1811 Dance & Drinks, is al jaren een bekende plek voor veel LHBT’ers in Noord Holland. Onder bezielende leiding van Matt Grent is 1811 de afgelopen 30 jaar uitgegroeid tot een begrip in de LHBT-wereld en daarbuiten. Komend jaar (2016) zitten we 30 jaar aan de Bierkade. Het wordt een zeer spannend jaar, want we gaan afscheid nemen van ons pand. Met weemoed zullen wij en vele anderen terugkijken op 30 jaar COC-NHN aan de Bierkade. We zullen er ook een spectaculair laatste jaar van maken en……… We zijn heel erg benieuwd waar we ons nu kunnen gaan vestigen. De huur mag dan zijn opgezegd van 1811, maar COC-NHN gaat door. Voorlichting gaat door, Alkmaar Pride gaat door, bijeenkomsten 50+ LHBT gaat door, Jongerenavonden(Style avonden) gaan door, Coming-out gesprekken gaan door, Maatjes-project wordt gestart, Respect2love wordt gestart, gezellige avonden gaan door, vrijwilligers gaan door, bestuur gaat door, Rozeloper gaat door………

Jullie zien het, ons pand gaat dicht maar het COC-NHN gaat door. Komende tijd zijn er gesprekken met het stadsbestuur van Alkmaar en Heerhugowaard. Wij gaan voor een mooie andere locatie waar wij veel van onze activiteiten nieuw leven in kunnen blazen.

Benieuwd hoe het jouw vereniging vergaat? Kom dan gezellig naar de nieuwjaarsborrel op donderdag 7 januari 2016 in 1811 Dance & Drinks. Aanvang 20.00 uur.
Tot die tijd zijn er de reguliere donderdagavonden, voor gezellig samen zijn met lekkere muziek.
Verder zijn er nog speciale thema-avonden op vrijdagavond 18 december (Kerst Stijldans) en zaterdag 19 december (Karaoke).
 
Namens alle mede bestuursleden en coördinatoren wens ik u hele fijne feestdagen en wij hopen u binnenkort te mogen verwelkomen in 1811 Dance & Drinks.
 
Richard Ivangh
Voorzitter COC-NHN
Nieuwe secretaris Aileen Korver
Sinds de ALV van 12 november ben ik de nieuwe secretaris van het COC NHN.
Ik wil me via deze weg een beetje voorstellen; ik ben Aileen Korver, 40 jaar, getrouwd met Marloes en we wonen met onze twee kinderen in Heerhugowaard. Via Marloes ben ik in contact gekomen met het COC; zij is nu 1,5 jaar coördinator Voorlichting bij het COC NHN. En toen ik hoorde dat de vorige secretaris (Richard Ivangh) het stokje van Maaike Kardinaal als voorzitter wilde overnemen, zag ik dit als nieuwe uitdaging. Samen met de andere vrijwilligers van het COC NHN, die ik steeds beter leer kennen, hoop ik iets te kunnen doen voor de LHBT-gemeenschap.
Mijn dagelijkse werk bestaat uit het lesgeven op een middelbare school in Alkmaar; ik geef daar Lichamelijke Opvoeding en Sport, Bewegen & Maatschappij. Ik doe dit werk sinds 2000. Zelf probeer ik ook een beetje in conditie te blijven; ik fiets zo vaak mogelijk naar mijn werk, loop twee keer per week hard (ongeveer 10 km) en we doen een paar keer per jaar mee aan een groter evenement (hardlopen of bijvoorbeeld Mudmasters).
Ik wens iedereen fijne feestdagen en het allerbeste toe voor 2016! 
Paarse vrijdag 11 december
In het kader van Paarse vrijdag verzorgt de voorlichtersgroep van
COC Noord-Holland Noord 6 voorlichtingslessen op het OSG Willem Blaeu. Op deze dag staan er jonge homo's en lesbiennes voor de klas.
Zij vertellen in de klas over hun eigen coming out en gaan aan de hand
van een " woordweb" het gesprek aan met de scholieren.
Wethouders Elly Konijn en Pieter Dijkman gaan vrijdag op bezoek bij het Jan Arentsz .
Daar is al vele jaren een Gay Straight Alliance actief.
 
http://pers.alkmaar.nl/117539-scholieren-in-alkmaar-actief-op-paarse-vrijdag--
Karaoke Night  
Wederom besluiten we om zo tegen het einde van het jaar weer een fantastische Karaoke avond te organiseren in 1811 Dance & Drinks.
Wat is Karaoke eigenlijk en waar komt dit vandaan? Wel; Karaoke is een vorm van vermaak, waarbij muziek wordt afgespeeld van een lied, en een van onze gasten of meerdere gasten tegelijkertijd in een microfoon de tekst live zingt. De stem van de oorspronkelijke zanger/zangeres bij de muziek is gewist of minder luid gemaakt. Gewoonlijk wordt de tekst ook geprojecteerd, zodat de zanger een steuntje heeft, inclusief maataanduiding. Deze tekst verandert van kleur zodra je moet gaan zingen, zodat de zanger weet wanneer hij moet beginnen met zingen. Muzikaal vermaak tijdens het eten of uitgaan is vanouds een gebruik in Japan.
 
Leuker entertainment is er bijna niet: in 1811 Dance & Drinks is de jaarlijkse Karaoke avond inmiddels een traditie in de decembermaand en altijd druk bezocht. Wederom verzorgd door de Chris Jolsma Karaoke show, zij stellen leuke prijsjes beschikbaar voor de beste zanger/zangeres en voor diegene die nog wat aanmoediging nodig hebben……

Kom je gezellig langs op zaterdag 19 december, we zijn open vanaf 22.00 uur.
Entree voor deze avond is € 3,00
Agenda 2015/16
Elke donderdag Café avond vanaf 20.00 uur | Elke zaterdag Danceparty! vanaf 22.00 uur in 1811 Dance & Drinks. www.1811alkmaar.nl 
Als je een privé feest wil geven in 1811 Dance & Drinks neem dan contact op via 
info@1811alkmaar.nl .
Copyright © 2015 COC Noord-Holland Noord, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp