Copy
Alkmaar Pride editie van de nieuwsbrief
View this email in your browser

Nieuws van het bestuur 

Beste leden, belangstellende en vrijwilligers van COC Noord-Holland Noord,
 
De rook van de Alkmaar Pride is inmiddels aan het optrekken, het nagenieten is duidelijk begonnen, gezien al de foto’s en filmpjes die op het social-media gedeeld worden!
Ondanks de enorme hitte konden we tijdens de grachtenparade op een fantastische belangstelling genieten.
De Alkmaar Pride startte met een mooie wandeling met de grote regenboogvlag, die we hadden kunnen lenen van Amsterdam, dank daarvoor.
Deze editie van de Alkmaar Pride kenmerkte zich dooreen enorme diversiteit van activiteiten, voor iedereen viel er wat te beleven.

Donderdag was er de aftrap met de Pride walk, daarna werd de Alkmaar Pride geopend door Wethouder Dijkman die daarbij geassisteerd werd Merel Moistra en Helen Roeten.Tijdens de opening is er aandacht gevraagd voor de actie “niet gay genoeg”, en de tentoonstelling van Nasty Woman Exhibition, georganiseerd door Helen Roeten.
De tentoonstelling is afgelopen zondag afgesloten met een veiling van de tentoongestelde stukken. De opbrengst wordt verdeeld onder 3 organisaties, waaronder de Alkmaar Pride (hopelijk daarmee in staat om een eigen grote regenboogvlag te kunnen aanschaffen) en de voorlichting van COC Noord-Holland Noord.
Na het feestelijk, hilarische optreden van Merel Moistra was de Alkmaar Pride officieel en spetterend geopend.
Overdag was er al een start geweest met een Roze wandeling, georganiseerd door LHBT Hoorn, enorme opkomst, superleuk dat jullie dit hebben georganiseerd!
Tijdens de afgelopen week deed het Filmhuis Alkmaar ook mee en had een aantal “roze” films geprogrammeerd.
Vrijdagavond hadden de vrijwilligers van Style een hele leuke hete-avond in elkaar gedraaid in de Alkmaarse Stadskantine.

Zaterdag het hoogte punt van de Alkmaar Pride de grachtenparade. Veel aandacht van bezoekers en de pers. Tijdens het feest ook aandacht voor de actie “niet gay genoeg”. Behalve de pers waaronder Hart van Nederland hebben wij als organisatie ook het onderwerp in de spotlight gezet. Niemand minder dan de Homovader, Henny Huisman heeft op het podium op het Waagplein het onderwerp nog eens onder ieder zijn aandacht gebracht en zijn afkeer uitgesproken hoe de IND met deze situatie omgaat.

Daarnaast voer Henny Huisman mee met de COC-boot nadat hij het startschot van de grachtenparade had gegeven. Het einde van de grachtenparade was zoals gebruikelijk op het Waagplein waar iedereen getrakteerd werd op een afwisselende show op het podium. Het podium was dit jaar weer mogelijk gemaakt door Café ’t Hartje, Sil Vendel Thanx!. De artiesten hebben allemaal met veel plezier opgetreden en dat was zichtbaar voor iedereen!

Wat zou het toch mooi zijn als de uitbaters van het Waagplein het feest van de Alkmaar Pride gezamenlijk gaan omarmen. Volgend jaar krijgen al die uitbaters weer een kans om het feest op het Waagplein nog groter en spetterden te maken!
Zondag is er ook nog een Roze Viering geweest dat later werd afgesloten bij Lunch Café Abajo.
Eindfeestje met Klein Café bij Café ’t Hartje met
Ron Kwinkelenberg en Maarten Oldenburg en klaar.

De organisatie van Alkmaar Pride kan terugkijken op een geslaagd feest. Dankzij de Alkmaar Pride is de LHBTI weer goed op de kaart gezet.
Binnenkort gaat de Alkmaar Pride organisatie evalueren met betrokken organisaties en vrijwilligers om zo volgend jaar weer een kwaliteit stap voorwaarts te maken, ieder jaar weer een stukje professioneler met bevlogen vrijwilligers, hoe mooi wil je het hebben!

 
COC Noord-Holland Noord gaat ook gewoon door met haar activiteiten, met als speerpunten, Voorlichting, Café Hoezo Anders, Maatjesproject, Respect2Love.
 
Houd onze website in de gaten voor activiteiten!
 
 
 
#cocnhn
Richard Ivangh
Voorzitter COC Noord-Holland Noord
 
 
Copyright © 2017 COC Noord-Holland Noord, All rights reserved.


Wil je veranderen hoe je deze e-mails?
U kunt uw voorkeuren bijwerken of afmelden voor deze lijst

Email Marketing Powered by Mailchimp